ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ - "ΔΡΑΣΗ" (ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ)

-Γιατί οι ψηφοφόροι να επιλέξουν τη ΔΡΑΣΗ;

Επειδή η Δράση είναι η μόνη λογική φωνή που προτείνει εφικτές λύσεις στην πληθώρα των προβλημάτων που μας πνίγουν. Είναι το μόνο κόμμα που δεν ποντάρει στον φόβο των Ελλήνων, δεν  εκμεταλλεύεται την ανασφάλειά τους αλλά πιστεύει στις δυνάμεις τους. Πιστεύει ότι σε ένα υγιές περιβάλλον οι Έλληνες μπορούν να μεγαλουργήσουν. Η Δράση είναι κόμμα αρχών, το οποίο πιστεύει στην ανάγκη οικοδόμησης μιας ελεύθερης, ανοικτής και ανεκτικής κοινωνίας. Η Δράση είναι ένα υγιές κύτταρο. Ο χώρος όπου έχουν στρατευθεί άξιοι άνθρωποι που ο καθένας έχει καταξιωθεί στον χώρο του και είναι σε θέση να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Εάν λοιπόν οι ψηφοφόροι  βάλουν την Δράση στην Βουλή, θα έχουν εξασφαλίσει ότι μια ομάδα ανθρώπων υψηλού επιπέδου θα είναι αφενός κέρβεροι να μην περνάνε οι αισχρές τροπολογίες δια των οποίων γίνονται τα ρουσφέτια και αφετέρου καταλύτες για την υλοποίηση των τόσο αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Η Δράση είναι το μόνο πραγματικά προοδευτικό και ανανεωτικό κόμμα.

-Τι θέλετε να αλλάξετε στην Ελλάδα μέσω της συμμετοχής σας στην πολιτική;

Θέλω να ανακοπεί η καταστροφική πορεία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Θέλω να μπουν τα θεμέλια για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κράτους, ενός Κράτους που είναι στήριγμα των πολιτών και όχι εμπόδιο σε κάθε δραστηριότητά τους. Θέλω να ακουστεί και η φωνή της σιωπηλής πλειοψηφίας των Ελλήνων που δουλεύουν έντιμα, πληρώνουν τους φόρους τους και δεν περιμένουν να προκόψουν με χατίρια και ρουσφέτια, των Ελλήνων που στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις.  

-Ποιες είναι οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση της απονομής Δικαιοσύνης στην Ελλάδα;

Εκτός της προφανούς ανάγκης για εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής πρέπει να απλουστευθεί η σε υπέρμετρο βαθμό τυπολατρική δικονομία και να επιταχυνθεί η διαδικασία. Η αθλιότητα των αναβολών πρέπει να τερματιστεί. Επίσης θα πρέπει ο ηττηθείς διάδικος να επιβαρύνεται με το πραγματικό κόστος της διαδικασίας. Κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την εξωδικαστική επίλυση των διαφορών. Ειλικρινά πιστεύω πως  αρκούν μερικές ριζικές τομές προκειμένου να αλλάξει το σκηνικό.

-Ο δικομματισμός που κυβέρνησε την Ελλάδα τα τελευταία 38 χρόνια πιστεύετε ότι μπορεί να εμπνέει ακόμη τους ψηφοφόρους;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Και ακριβώς επειδή και οι ίδιοι ξέρουν ότι δεν μπορούν να εμπνεύσουν προσπαθούν να φοβίσουν. Τα δυο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτά αποτελούν τις  μοναδικές δυνάμεις που μπορούν να εξασφαλίσουν σταθερότητα όταν τα ίδια μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού!!!  Προσωπικά αισθάνομαι ότι υποτιμούν την νοημοσύνη μου όταν διεκδικήσουν την ψήφο μου για να χτίσουν ό,τι γκρέμιζαν 30 χρόνια.

-Αρκετοί επαναφέρουν σταδιακά την αλλαγή του νομίσματος με διάφορα επιχειρήματα και στόχους. Ποια είναι άποψή σας;

Μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε πόνο χωρίς όφελος. Ειδικότερα εάν γυρίζαμε στην δραχμή θα μεγάλωνε το δημόσιο χρέος μας, το οποίο είναι εκπεφρασμένο σε ευρώ και δεν μπορεί να αλλάξει, και δεν θα λύναμε το βασικό μας πρόβλημα το οποίο συνίσταται στην μη ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Η δραχμή δεν θα έλυνε τα δομικά προβλήματα μας (γραφειοκρατία, αναποτελεσματικότητα, κλειστά επαγγέλματα). Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Σκεφτείτε ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδας (η διαφορά δηλαδή μεταξύ αυτών που καταναλώνουμε και αυτών που παράγουμε)  το 2011 ήταν 21 δις. Ακόμα και εάν αφαιρούσουμε τα 12 δις που είναι τόκοι απομένουν αλλά 9 δις τα οποία απαιτούνται για να ζούμε όπως ζούμε τώρα. Πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά; Η επιστροφή στην δραχμή λοιπόν θα έχει ως άμεση συνέπεια η χώρα να μην μπορεί να εισάγει βασικά αγαθά (πετρέλαιο, φάρμακα, τρόφιμα). Είναι αυτονόητο από την επιστροφή στην δραχμή θα ωφεληθούν όσοι έχουν λεφτά στο εξωτερικό και γενικότερα αξίες εκφρασμένες σε αλλοδαπά νομίσματα και θα πιεσθούν μέχρις εξαντλήσεως όσοι ζουν από την εργασία τους ή την σύνταξή τους.