ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΝΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ



Ελβετία, Σιγκαπούρη, Ελλάδα. 16.000.000 εκατομμύρια ευρώ σε όλο τον πλανήτη που ίσως τελικά καταλήξουν στο λογαριασμό για την παιδεία των νέων σε ειρωνία της ζωής. Η κλοπή του δημοσίου χρήματος είναι τελικά η αρρώστια που διέβρωσε τις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού αποκαλύφθηκε ο απόστρατος Ταξίαρχος και πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας επί κ.Τζοχατζόπουλου και κ.Παπαντωνίου, με μεταμέλεια ελπίζουμε.

Η ζημιά στην Άμυνα δεν ήταν τα χρήματα. Η τεράστια ζημιά στο στράτευμα είναι ότι η μαφία του χρήματος που κυριάρχησε στη Λ.Μεσογείων καθόριζε και την στρατιωτική ηγεσία της αρεσκείας της όλα αυτά τα χρόνια. Οι καταδικασθέντες και μη πρώην υπουργοί Αμύνης αποτελούσαν την «κεφαλή» της στρατιωτικής ιεραρχίας που διέταζε την εξέλιξη ή την αποστρατεία όλων των αξιωματικών καθώς και την τοποθέτησή τους σε κρίσιμες θέσεις. Αν επιλέγανε με αξιοκρατικά κριτήρια δεν το ξέρουμε. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο "αξιακός" τους κόσμος διέφερε από αυτόν που περιγράφουν οι Νόμοι και τα ψηφίσματα του Κράτους. Έτσι λοιπόν άξιοι αλλά ενοχλητικοί στις ανομίες αξιωματικοί είναι βέβαιο ότι απομακρύνθηκαν νωρίς, ενώ αμέτοχοι ή συμμέτοχοι προωθήθηκαν, δηλητηριάζοντας το Σώμα. Κάθε έγκλημα εξάλλου θέλει και συνεργούς σε όλες τις βαθμίδες, εντός και εκτός στρατεύματος. Συνεργούς φυσικούς ή πνευματικούς.

Τα χρόνια πέρασαν η Ελλάδα χρεοκόπησε οικονομικά και κοινωνικά και έγινε παγκοσμίως γνωστή.  Το ζητούμενο σήμερα είναι η αλλαγή, η επανίδρυση, η Νέα Ελλάδα. Το πρόβλημα όμως για τις Ένοπλες Δυνάμεις, για ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό στρατό, συνεχίζει να υπάρχει και είναι οι σπόροι του χθες. Τα ζιζάνια της εποχής των εκατομμυρίων της Σιγκαπούρης που μεγάλωσαν και θέλουν να συνεχίζουν να εγκληματούν ή να εθελοτυφλούν. Όλοι οι εκείνοι οι εξαίρετοι αξιωματικοί του χθες, επίδοξοι Αρχηγοί και στρατηγοί του σήμερα, που αποτελούν τους απογόνους της περασμένης δεκαετίας. Όλοι πατριώτες.

Ο κ.Αβραμόπουλος υπεράνω κάθε υποψίας ως προς την εντιμότητά του οφείλει να μην κλείσει τα μάτια και να εκκαθαρίσει τους θύλακες της ανομίας μετά τις γιορτές. Ο πατριωτισμός, οι γνώσεις και η αναγνωρισιμότητα πρέπει να έρθουν σε δεύτερη μοίρα. Το στράτευμα χρειάζεται κάθαρση και η προστασία του δημόσιου πλούτου αυτές τις γιορτινές μέρες που συνάνθρωποί μας ανοίγουν τους κάδους απορριμμάτων, οφείλει να είναι το κρίσιμο σημείο για όλους μας πλέον ως κοινωνία, το σημείο αξιολόγησής μας. Να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί, να ελεγχθούν δάνεια και αποζημιώσεις, να τσεκαριστούν δημόσιες σχέσεις και αλισβερίσια υπεράνω υποψίας και να αποκαλυφθούν οι ένστολοι προστάτες των Ειδικών κλοπών...