ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ

Έπρεπε να έρθει η μισητή Τρόικα και οι απάνθρωποι Γερμανοί για να μπορέσει ο απλός Έλληνας να ταξιδέψει με 11,99 ευρώ για Θεσσαλονίκη και για τους ακρίτες της Ρόδου. Οι πατριώτες Έλληνες στο παρελθόν απαιτούσαν από τον συμπατριώτη οικογενειάρχη τους το διπλάσιο εισιτήριο για την όμορφη Σάμο σε σύγκριση με εκείνο για τις Βρυξέλλες που βρίσκεται στο άλλο άκρο της Ευρώπης.

Η επενδυτική επιδρομή στην Ελλάδα μόλις ξεκινάει και όλοι τρέχουν να πάρουν θέση και μερίδιο αγοράς σε μία χώρα που ανθίζει. Αεροπορικές εταιρείες καταλαμβάνουν τον αιθέρα της Ελλάδας με τους εκατομμύρια ετησίως επιβάτες, πετρελαϊκές εταιρείες εξαγοράζουν με εκατοντάδες εκατομμύρια το δικαίωμα εξόρυξης των πετρελαίων και φυσικού αερίου του υπεδάφους της χώρας μας, διεθνείς εταιρείες τροφίμων υλοποιούν επενδύσεις και αυξάνουν το προσωπικό τους, το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού ένας οικονομικός πνεύμονας της Αττικής περιμένει την ελληνική γραφειοκρατία να το αξιοποιήσει και να δώσει οξυγόνο σε χιλιάδες Αθηναίους, οι δρόμοι ξεκινάνε πάλι να ενώνουν τις πόλεις και το εμπόριο και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας εμφανίζονται ξανά στην παγκόσμια σκακιέρα.

Η κορφή του παγόβουνου της μίζας αποκαλύπτεται καθημερινά και λιώνουν οι πάγοι της κατάψυξης όπου είχε μπει η χώρα από επίορκους πολιτικούς και δημόσιους υπαλλήλους που συνήθισαν την επιχειρηματικότητα της χώρας τους υπαλλήλους της και ολόκληρη την κοινωνία στην ευκολία του χρηματισμού, πλουτισμού και λεηλασίας του δημόσιου χρήματος που όφειλε να ρέει άφθονο δανειζόμενο από τους μισητους αλλοδαπούς όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι τραγικό να μην τρέχεις στο φως, να μην τρέχεις στη ζέστη και να αναπολείς ακόμα τις εποχές του φτωχού Ελληνικού Κράτους με τους πλούσιους πολίτες. Μία ουτοπία που βόλεψε μία ολόκληρη γενιά και κατέστρεψε τις επόμενες δύο τουλάχιστον. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι αυτή η περιβόητη γενιά θα δώσει στο τέλος μερικά ψήγματα δημοκρατίας ηθικής, πνευματικής και υλικής που είναι αρκετά στον πλούσιο αυτό τόπο για να φέρουν το χαμόγελο και πάλι στα χείλη των κατοίκων της. Οι αμυγδαλιές θα αρχίσουν να ανθίζουν σε λίγο και δεν υπάρχει λόγος να καθυστερούμε άλλο…