ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Δημοσιεύτηκε 11 Ιαν 14

Σε πολλαπλά σοκ ο χώρος της Άμυνας, με μία νεκρική πολεμική σιγή να επικρατεί στη Μεσογείων. Ο Υπουργός Άμυνας κ.Αβραμόπουλος δείχνει να μην μπορεί να χειριστεί τις κρίσεις που διαδοχικά ξεσπούν στο σκληρό πυρήνα του Κράτους.


Εκατοντάδες εκατομμύρια μίζες σε όλη τη στρατιωτική ιεραρχία αποκαλύπτουν οι μάρτυρες, που μόλις ξεκίνησαν να μιλούν. Οι επερχόμενες κρίσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων το Μάρτιο και η ευκαιρία για να ξεριζωθεί το κύκλωμα της μίζας μέσα στο στράτευμα δείχνουν πολύ καυτές για τον Υπουργό Άμυνας. Ο κ.Βενιζέλος δείχνει να θέλει να έχει λόγο και αυτός με τον πολιτικό του ρόλο.


Ο κ.Κωσταράκος σημερινός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμπολίτης με το κ.Βενιζέλο και διευθυντής του γραφείου του Αρχηγού ΓΕΣ κ.Παναγιωτάκη για τον οποίο ο κ.Ευσταθίου κατέθεσε ότι η αμοιβή του ύψους 100.000 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης για την προμήθεια του ASRAD ήταν προσχηματική, σύμφωνα με την εφημερίδα "Το ΒΗΜΑ",  φαίνεται να θέλει να παραμείνει και άλλο στην ηγεσία. Το ίδιο και ο Αρχηγός Ναυτικού κ.Αποστολάκης, Υπασπιστής του πρώην Υπουργού Άμυνας κ.Τζοχατζόπουλο. Ο Αρχηγός Στρατού κ.Τσέλιος δεν διαθέτει περγαμηνές και είναι το φαβορί σύμφωνα με τα δημοσιεύματα για να αποχωρήσει από Αρχηγός Στρατού μετά από μόλις εννέα μήνες θητεία. Είχε διαδεχθεί τον κ. Γκίνη που είχε θητεύσει ως Αρχηγός Στρατού οκτώ μήνες και τον κ.Ζαζιά που είχε θητεύσει επίσης για εννέα μήνες. Αρχηγοί εν κατακλείδι όσο και μία θητεία φαντάρου.


Οι εναλλαγές των Αρχηγών Στρατού ανά λίγους μήνες, με ρυθμό θαλαμοφυλάκων σε Κέντρο Νεοσυλλέκτων, δείχνει την αντίληψη της πολιτικής ηγεσία για το Στρατό. Έναν οργανισμό εθνικής ασφαλείας με δεκάδες χιλιάδες προσωπικό. Δυστυχώς λοιπόν τα τελευταία χρόνια ο Στρατός για τους πολιτικούς προϊσταμένους της Μεσογείων αντιμετωπίζεται ως μία άλλη ΔΕΚΟ. Κάθε Υπουργός και αλλαγές του Αρχηγού Στρατού και του επιτελείου του. 


Η φαεινή τελευταία ιδέα του παρακράτους για κρίσεις τον Αύγουστο, αδιαφορώντας για την ανωμαλία που αυτό επιφέρει στο στράτευμα και με την ελπίδα να έχει αποχωρήσει ο ενοχλητικός κ.Σαμαράς δείχνει την αποφασιστικότητά του να μην αποχωριστεί το θεμέλιο λίθο του. Τη μήτρα όπου γεννήθηκε και μεγαλούργησε τις περασμένες δεκαετίες με αποκορύφωμα φυσικά τις χρυσές μπίζνες στη μετά Ίμια εποχή. 

Ο κ.Σαμαράς είναι ο μόνος που μπορεί να λύσει το γόρδιο δεσμό της μίζας και της θυσίας. Δύο αξίες που συνυπάρχουν στον ελληνικό στρατό δυστυχώς με διαφορετικούς στρατιωτικούς ηγέτες και επιτελείς και για τις δύο.


Είναι χαρακτηριστικό των σοφών ανδρών να γνωρίζουν πότε θα αποχωρήσουν καθώς και να μη βιάζονται να καταλάβουν την εξουσία. Ας δούμε λοιπόν ποιος θα ρίξει την τελευταία σφαίρα στην Άμυνα της χώρας. Το κράτος ή το παρακράτος…