ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

Σε εφιάλτη της ελληνικής δημοκρατίας τείνει να γίνει η αντικατάσταση του κ.Παπούλια, πρώτου μεταξύ ίσων πολίτη της χώρας. Ενώ ο ίδιος, γιος του Υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια, προς τιμήν του δηλώνει ότι θα παραμείνει στο ύπατο αξίωμα της χώρας μέχρι το τέλος της θητείας του το 2015, παρακρατικοί κύκλοι αρέσκονται να διοχετεύουν σενάρια περί πρόωρης διαδοχής του προκαλώντας υπόνοιες πολιτικής αστάθειας στη χώρα. Οι ίδιοι κύκλοι με στρατολογημένους επαΐοντες υπερασπίζονταν την αναπόφευκτη επιστροφή στη δραχμή από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η πολιτική και οικονομική κρίση το 2009 επιδιώκοντας να καταβάλουν το ηθικό όλων αυτών που προσπάθησαν και προσπαθούν για την επιβίωση της χώρας στον σύγχρονο διεθνές ανταγωνιστικό κόσμο.

Πέρα από την προσπάθεια της πολιτικής αστάθειας μέσω του Προεδρικού Μεγάρου άρχισαν παράλληλα και τα σενάρια φαντασίας για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ.Παπούλια. Ο κ.Κουβέλης είναι ένα από τα συνεχώς αναφερόμενα πρόσωπα αγνοώντας ότι με την πρόσφατη πολιτική απόφασή του να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση Ενότητας και να καταφύγει αμέσως στη Σουμελά για θεία έμπνευση, προκάλεσε πολιτική αστάθεια στη χώρα και κατέστησε την Κυβέρνηση και κάθε βουλευτή της έρμαιο των εκβιασμών και των υποσχέσεων. Πώς μπορεί λοιπόν ένας πολιτικά ρίψασπις που καταπόντισε το ίδιο το κόμμα του να ενώσει τον ελληνικό λαό, είναι ένα θέμα που μόνο οι επικοινωνιολόγοι του παρακράτους μπορούν να μας εξηγήσουν.

Είναι τραγικό η Προεδρία της Δημοκρατίας και ο ίδιος ο κ.Παπούλιας να γίνεται αντικείμενο πολιτικών σχεδιασμών των κομμάτων, ιδιαίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση του κ.Αλέξη Τσίπρα που δεν φαίνεται να λαμβάνει ιδιαίτερα σοβαρά το Σύνταγμα και τη βούληση του ελληνικού λαού για την κυβέρνηση τετραετίας που εξέλεξε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές για να τον οδηγήσει έξω από την κρίση. Φυσικά ο κ.Τσίπρας μπορεί να επικαλείται τους Πρωθυπουργούς της εποχής της βασιλείας της μίζας των περασμένων δεκαετιών που αξιολογούσαν το Σύνταγμα και το χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών σύμφωνα με την κομματική και προσωπική τους επιβίωση. Το κακό βέβαια είναι ότι ένας νέος σε ηλικία και εμπειρία πολιτικός Αρχηγός ακολουθεί τις συνταγές του χθες που μας οδήγησαν στο διεθνή εξευτελισμό και την επαιτεία…