ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση του έμπειρου πολιτικού Υπουργού Άμυνας κ. Αβραμόπουλου στη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων που άρχισε να κατρακυλά για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος στον ευαίσθητο χώρο της άμυνας. Προανήγγειλε άμεσα νομοθετικές αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών που ισχύουν μέχρι και σήμερα.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε κυρίως στις ύποπτες διαδικασίες προμηθειών για τις οποίες θα μάθουμε πόσο λαδωμένες υπήρξαν, αναλόγως φυσικά και της αποτελεσματικότητας της ελληνικής Δικαιοσύνης. Βεβαίως όπως όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν, η χώρα μας βρίθει από  Νόμους. Αυτό που κατάντησε είδος υπό διωγμό και εξαφάνιση μέχρι και τις ημέρες μας ήταν οι ρομαντικοί λειτουργοί του Νόμου.

Ο κ. Υπουργός δεν αναφέρθηκε στους υφισταμένους των προκατόχων του που έβαλαν το χέρι στο μέλι όπως ανέφερε πρόσφατα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Παπούλιας,  επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Μένει λοιπόν να δούμε την αποφασιστικότητα του κ. Αβραμόπουλου στις επερχόμενες κρίσεις των Ανωτάτων αξιωματικών ως προς την απομάκρυνση των ένστολων "γευσιγνωστών" που θήτευσαν στις διαδικασίες πάσης φύσεως προμηθειών και δαπανών  όλα αυτά τα χρόνια και φιλοδοξούν να συνεχίζουν να το κάνουν. Την ιδιάζουσα αυτή στρατιωτική ελίτ που δημιουργήθηκε μέχρι τις μέρες μας μέσα στο στράτευμα ιεραρχικά δομημένη. Ένα δίκτυο αξιωματικών που διακρίθηκε για τη συνεργασία του με την πολιτική εξουσία, την εφευρετικότητα του και το πλούσιο βιογραφικό του. Με μία μόνο αδυναμία, συνηθισμένη και στο υπόλοιπο δημόσιο σύστημα μέχρι το 2009, τουλάχιστον. Το μέλι.

Το μόνο σίγουρα δύσκολο για τον έμπειρο διπλωμάτη είναι ότι οι επιλογές του και οι ευθύνες του για τις προσεχείς επιλογές της κορυφής των Ενόπλων Δυνάμεων, του σκληρού πυρήνα του κράτους, δεν μπορούν πλέον να συνδυάσουν τις μέχρι τώρα στρατιωτικές "αξίες". Την επιχειρησιακή ικανότητα και... το μέλι.

Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε μέχρι το επόμενο ΚΥΣΕΑ αν ο γιαλός είναι στραβός ή αν εμείς αρμενίζουμε στραβά όλα αυτά τα χρόνια. Αναμφίβολα τα 18 εκατομμύρια σε λογαριασμό για μίζες είναι πολλά λεφτά για να φταίει μόνο ο Νόμος…