ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ 2013 Γ ΕΣΣΟ

Απομακρύνθηκε μετά την 9μηνη θητεία του ταυτόχρονα με την απόλυση της 2013 Γ' ΕΣΣΟ ο Αρχηγός Στρατού κ. Αθανάσιος Τσέλιος πιστοποιώντας την κατάντια του Ελληνικού Στρατού και κυρίως την περιφρονητική αντιμετώπιση της πολιτικής ηγεσίας προς τον ιερό θεσμό του Ελληνικού Στρατού. Έτσι ο ενοχλητικός κ.Τσέλιος έγινε ο τρίτος Αρχηγός Στρατού μετά τους κ.κ. Ζαζιά και Γκίνη που αποχωρεί μαζί με την ίδια ΕΣΣΟ που κατατάχθηκε όταν ανέλαβε την ηγεσία του Στρατού.

Ο κ.Αβραμόπουλος επέλεξε να διατηρήσει όλους τους υπόλοιπους Αρχηγούς και να αντικαταστήσει τον κ.Τσέλιο από τον κ.Μανωλά. Έναν εξαιρετικά ικανό αξιωματικό με μεγάλη εμπειρία εκτός τους Ελληνικού Στρατού που ηγήθηκε κατ' επανάληψη διεθνών ΝΑΤΟϊκών και ευρωπαϊκών σχηματισμών. Είναι βέβαιο ότι ο κ.Μανωλάς θα μεταφέρει την πλούσια εμπειρία του και θα προσαρμόσει επιτέλους τον Ελληνικό Στρατό στα διεθνή πρότυπα. Στα πρότυπα όπου οι Στρατοί των Συμμάχων μας χαίρουν του σεβασμού των πολιτικών, τους αμείβουν αντίστοιχα και τους χρησιμοποιούν ωφέλιμα για την κοινωνία, πάντα στο διεθνές στρατηγικό περιβάλλον και μακριά από επικοινωνιακές πολεμικές κραυγές. 

Είναι ευκαιρία λοιπόν να δούμε τη συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού στα διεθνή πεδία, την επιχειρησιακή του μετάλλαξη με την αποκοπή του από τα πολιτικά γραφεία της ένστολης ψηφοθηρίας και τη διαλεύκανση των χρόνιων, νοσηρών και προσοδοφόρων υποθέσεων του λαθρεμπορίου καυσίμων και των μιζών στο στράτευμα, με τους εκατομμυριούχους εντολοδόχους αξιωματικούς των ειδικών αποστολών. Ασθένειες που έχουν εξαφανιστεί από τους διεθνείς Στρατούς της Δύσης και ο νέος πλέον και ελπίζουμε όχι εννιαμηνίτης Α/ΓΕΣ θα έχει την ευκαιρία να απαλλάξει το Στρατό και να δικαιώσει τον Υπουργό Άμυνας για την επιλογή του. 

Είναι βέβαιο εξάλλου πως ο κ.Αβραμόπουλος τώρα που δεν υπάρχουν ενοχλητικοί Αρχηγοί και έχει την ηγεσία που επέλεξε θα θεσμοθετήσει ξανά τη διετή παραμονή των Αρχηγών.

Βεβαίως πολλοί σκοτεινοί κύκλοι είναι αυτοί που διακαώς επιδίωξαν και πέτυχαν με τη βοήθεια ίσως και της επιφοίτησης του κ.Σαμαρά στο Άγιο Όρος τη σημερινή απομάκρυνση του κ.Τσέλιου ευελπιστώντας να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία Ουκρανία όπου οι Ειδικές Δυνάμεις αναλόγως της μαχητικότητάς τους θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο όποιο πολίτευμα θα επικρατήσει στη χώρα, όταν η πολιτική εξουσία θα είναι σε αστάθεια και διχασμένη. Κύκλοι που δεν διστάζουν να τάζουν σε κάθε πολιτικό και στρατιωτικό αυτό που ιδιοτελώς ονειρεύεται για να παρασυρθεί σε λάθος επιλογές, σε λάθος χρόνο και σε λάθος τόπο...