ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Το τραγελαφικό κόστος των διοδίων και καυσίμων για ένα ταξίδι από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη σε σχέση με τα 9,99 ευρώ που προσφέρει η αεροπορική εταιρεία Ryanair καταδεικνύει τη ψευδαίσθηση της ελεύθερης οικονομίας που επικρατούσε στην Ελλάδα επί δεκαετίες και κυρίως την υπεροπτική συμπεριφορά του Κράτους προς τους πολίτες του.

Φυσικά το τεράστιο για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της πλειονότητας των Ελλήνων κόστος για ένα ταξίδι στο Βορρά το μόνο που προσφέρει είναι η αποκοπή της χώρας και ο εγκλεισμός των πολιτών στις πόλεις του. Επιστροφή λοιπόν στον περασμένο αιώνα και αναχώματα σε κάθε έννοια ανάπτυξης. Είναι γνωστό εξάλλου ό,τι δεν κινείται δεν αναπτύσσεται.

Η είσοδος ευρωπαϊκών εταιρειών που λειτουργούν σε κράτη που ευνοούν τον υγιή ανταγωνισμό και σέβονται τον πολίτη καταναλωτή είναι η ελπίδα της χώρας και των νέων για να σπάσουν τα μονοπώλια και καρτέλ που απομυζούν τον Έλληνα καταναλωτή. Φυσικά και το Κράτος τα αρμόδια Υπουργεία πρέπει να πάψουν να αντιμετωπίζουν την ελληνική οικογένεια, τον νέο ως υποψήφια θύματα αλόγιστης φορολόγησης μέσω της εκμετάλλευσης των βασικών αναγκών του διαβίωσης.

Τα πατριωτικά αναχώματα σπάνε το ένα μετά το άλλο και οι τιμές πέφτουν σε πείσμα όλων των φωνών λαϊκισμού που σιωπούσαν ύποπτα στις εξωφρενικές τιμές που επικρατούσαν μέχρι εχθές στο ψωμί, το γάλα, το ρεύμα, τα καύσιμα και όλα αυτά που συντελούν σε μία αξιοπρεπή διαβίωση. 

Ας ελπίσουμε ότι και οι ξένοι επενδυτές θα διαχύσουν την επιχειρηματική τους αντίληψη στην ελληνική αγορά και δεν θα εναρμονιστούν με τους τοπικούς εκμεταλλευτές των οικογενειακών χαμηλών εισοδημάτων, πουλώντας σε ελληνικές τιμές τα ίδια προϊόντα που στους δανειστές μας πουλούν μισοτιμής, εξασφαλίζοντας υπέρογκα κέρδη ανήθικα…