ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΨΥΧΗΣ

Στο 1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που διεξήχθη στην Πελοπόννησο 72 Έλληνες και Ελληνίδες των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησαν για να διανύσουν 82 χιλιόμετρα σε τρεις ημέρες, στο δρομολόγιο Αρεόπολη-Γύθειο-Σπάρτη-Άνω Δολιανά-Ρίζες-Λιθοβούνια-Στενό-Αγ. Βασίλειος-Αγ. Κωνσταντίνος-Σκοπή-Τρίπολη, χωρίς καμία διαταγή τιμώντας κάποιους ρομαντικούς που πολέμησαν για να ιδρύσουν την Ελλάδα πριν από 200 χρόνια περίπου.

Με ένα πλεόνασμα ιδεών και ψυχής δημόσιοι υπάλληλοι για πολλούς, αντιπαραγωγικοί και αντικοινωνικοί για άλλους και ρομαντικοί για λίγους δοκίμασαν χωρίς υλικές αμοιβές, χωρίς γρηγορόσημο επί τρεις ημέρες κάτω από τον δυνατό ήλιο της Ελλάδας τις σωματικές και ψυχικές αντοχές τους προκαλώντας το θαυμασμό, το φθόνο και την απορία.

Οι συνυφασμένες έννοιες της ελευθερίας και της ασφάλειας θεωρούνται δεδομένες για το κράτος των Αθηνών που αποτελεί το 50% της χώρας πληθυσμιακά και το κέντρο αποφάσεων για την υπόλοιπη χώρα. Σε αυτό το κράτος, όπου το παρακράτος της μίζας κυβέρνησε για δεκαετίες, υποκαθιστώντας τις δημοκρατικές λειτουργίες και θεσπίζοντας μία κοινωνία διαφορετικών αξιών από αυτές των εθελοντών οδοιπόρων της Πελοποννήσου, οι φρουροί της ασφάλειάς του αποτελούν λογιστικά νούμερα και αντιμετωπίζονται ως επαίτες χρημάτων και μειωμένης αντίληψης.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην συναντιούνται αυτοί οι δύο κόσμοι. Ο κόσμος των 82 χιλιομέτρων της Πελοποννήσου και ο κόσμος του παρακράτους που λεηλάτησε τη χώρα. Ένας πολιτικός κόσμος που εξακολουθεί να αμείβεται πλουσιόπαροχα και να βλέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις ως τη χρυσή πηγή για τα ψηφαλάκια της επανεκλογής του, εξαγοράζοντας την αγωνία της μάνας με τη μειωμένη θητεία του γιού της στην εκλογική περιφέρειά του. Εξάλλου τα πρωινάδικα φροντίζουν ώστε να είναι λίγες οι Σπαρτιάτισσες στις μέρες μας. 

Για τους 40 που τερμάτισαν αλλά και εκείνους που είχαν το σθένος να ξεκινήσουν και δεν έζησαν τη στιγμή της νίκης οφείλουμε μία υπόκλιση σεβασμού καθόσον για τον ελληνικό στρατό τόσο τα πεδία της μάχης όσο και η δημοσιότητα της θυσίας εν ειρήνη είναι αποκλεισμένα από τα σκοτεινά κέντρα ελέγχου της κοινωνικής συνείδησης. 

Για τους διανεμητές του πλεονάσματος του χρήματος, κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι αυτοί που θυσίασαν τα νιάτα τους για την Πατρίδα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από αυτούς που φοίτησαν στα κολέγια της αρπαχτής...