ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΠΑΣΟΚ: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Το αν θα συνεχίσει να υπάρχει το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα στην ελληνική κοινωνία θα το αποφασίσει η ίδια η κοινωνία. Όσο βέβαιο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κυρίως υπεύθυνο μαζί με τη Νέα Δημοκρατία για το γεγονός ότι χρωστάμε όλοι οι  Έλληνες μαζί 327 δισεκατομμύρια ευρώ στους ξένους δανειστές μας άλλο τόσο βέβαιο είναι ότι είναι πολλοί αυτοί που τριγυρίζουν πάνω από το κόμμα για να γευθούν το "κουφάρι" του.

Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να υπάρξει στο νέο πολιτικό περιβάλλον. Έχει μία ιστορία και ένα παρόν. Στο χέρι του αλλά καλύτερα στο μυαλό των μελών του είναι αν θα υπάρξει στο μέλλον. Οι αλλαγές ονομάτων, οι συγχωνεύσεις και οι ελιές δεν αποτελούν πολιτικές κινήσεις και δεν αντιμετωπίζουν κοινωνικές ανάγκες πλην των επικοινωνιακών εντυπώσεων. Εξάλλου μία ελιά θέλει χρόνια για να αποδώσει καρπούς.

Φυσικά όλοι αυτοί που το στιγμάτισαν πρέπει να αποσυρθούν. Δεν μπορεί η νέα πολιτική εποχή της χώρας να εκπροσωπείται από τους παλιούς πρωταγωνιστές και μάλιστα αποδεδειγμένης αναποτελεσματικότητας. Με την προοδευτική είσοδο νέων προσώπων στο πολιτικό προσκήνιο του ΠΑΣΟΚ, θα αρχίσει ταυτόχρονα και η αλλαγή της αποδοχής του από την κοινωνία, η οποία εξακολουθεί να το βλέπει ως παράγοντα σταθερότητας και με υγιή πολιτικά γονίδια.

Φυσικά τα νέα πρόσωπα δεν μπορούν να είναι παράγωγα ενός κομματικού σωλήνα που αποδείχθηκε ανεπαρκής. Οφείλουν να αντανακλούν το καινούργιο, να έχουν θέσεις και να διαθέτουν ηγετικές ικανότητες με ένα παλιό καλό brand name που απόκτησε όταν δημιουργήθηκε. Σε αντίθετη περίπτωση η παράταση της σημερινής κατάστασης θα επιφέρει αυτό που όλοι μάλλον περιμένουν και φοβούνται να ακούσουν στο ΠΑΣΟΚ. Τον επιθανάτιο ρόγχο...