ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ ΚΡΙΣΕΙΣ


Είναι τραγικό να προσπαθεί να εκφέρει τις θέσεις του ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για τον Ελληνικό Στρατό. Ένα κόμμα συνονθύλευμα καθαρά ανατρεπτικών ρευμάτων και δυσαρεστημένων παλαιοκομματικών κυβερνώντων είναι εξαιρετικά δύσκολα να αρθρώσει αξιόπιστες προτάσεις για την ασφάλεια της χώρας.


Με ασαφείς θέσεις για το ΝΑΤΟ και την αμυντική ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με καθαρά αρνητικές θέσεις στην επίλυση θεμάτων επιχειρησιακής λειτουργίας του στρατού όπως η αύξηση της θητείας και με σαφή άρνηση της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στο στρατιωτικό γίγνεσθαι των συμμαχιών ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε ένα επικοινωνιακό αντάρτικο με κριτική στις πρόσφατες κρίσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.


Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα είναι αξιοκρατικές οι επιλογές αυτές με το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αλλά αν θεωρήσουμε ως αξία το ιδεολογικό υπόβαθρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολο να φανταστούμε την ταύτιση αυτού με την στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Ένα μείγμα που δεν θα αποκλείσει και εκρήξεις φυσικά που ξεφεύγουν από την στενή αποστολή του Στρατού και άπτονται της εξασφάλισης των πολιτών γενικότερα. 


Εκρήξεις που διακαώς επιζητά η πάλαι πότε κραταιά άρχουσα τάξη των μιζαδόρων και των παρασκηνίων τόσο στο Σύνταγμα της χώρας όσο και στα σύνορα με τη γείτονα και υπό αστάθεια Τουρκία, με στρατιωτικές ηγεσίες επιρρεπείς σε κινήσεις εθνικισμού...