ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ

“Αν μας συμφέρει, θα παραμείνουμε. Αν δεν μας συμφέρει, δεν θα παραμείνουμε”.  

Λίγο πριν εγκαταλείψει τα πάτρια εδάφη και την κεντρική πολιτική σκηνή για τα σαλόνια των Βρυξελλών ο κ. Γλέζος έσπειρε το διχασμό χωρίς ενδοιασμούς. Μετά από πέντε πέτρινα χρόνια για τους πολλούς και τη λήξη του παγκόσμιου πολέμου του ευρώ με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ο κ.Γλέζος επαναφέρει αναίτια το θέμα του ευρώ για τη χώρα.

Είναι λυπηρό πώς ένας αγωνιστής κατά των Ναζιστών δεν κατάλαβε ακόμα τι εκπροσωπεί το ευρώ. Δεν κατάλαβε ότι για να φτάσει το ευρώ στα χέρια των Ευρωπαίων, δεκάδες χρόνια πριν όταν ο ίδιος κατέβαζε τη σημαία των Ναζιστών της Γερμανίας και κοίταζε το θάνατο στα μάτια, εκατομμύρια Ευρωπαίων συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων Ελλήνων συνάντησαν το θάνατο χύνοντας το αίμα τους και αφήνοντας χήρες και ορφανά. Αυτό το αίμα έφερε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μετά την κατάρρευση των ηλιθίων αρχών της Ανατολικής Ευρώπης για τις οποίες αγωνίστηκε και ο ίδιος να φέρει στη χώρα. Αρχών που συντήρησαν την δικτατορία στην ελευθερία και τη μιζέρια στους λαούς. Τώρα εκεί που θα πάει εκεί κοντά στις Αρδέννες θα έχει την ευκαιρία να δει τις ρίζες του ευρώ και της νομισματικής, στρατιωτικής και κοινωνικής συνένωσης των λαών της Ευρώπης του 21ου αιώνα. 

Φυσικά το ευρώ που λεηλάτησαν επιτήδειοι συμπολίτες μας φουσκώνοντας τις καταθέσεις της Ελβετίας και ψηφίζοντας σε μεγάλο βαθμό το ΣΥΡΙΖΑ για την επανάσταση της δραχμής δεν είναι αυτό που οδηγεί στη συνένωση των λαών. Αυτό το ευρώ, το κάλπικο, διέβαλλε τη συνείδηση των Ελλήνων. Για αυτό το ευρώ όμως και τους διαχειριστές του ο κ.Γλέζος και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν λίγα να πουν ονομαστικά δυστυχώς. Ας αρκεστούν λοιπόν στο ευρώ που πλουσιοπάροχα λαμβάνουν στο τέλος κάθε μήνα εν αντιθέσει με τον υπόλοιπο λαό και θα λαμβάνουν ακόμη περισσότερο στις Βρυξέλλες και ας αφήσουν τα διχαστικά μηνύματα και τα όνειρα της φακής στα νέα παιδιά που εκτός των άλλων θα σηκώσουν και τις αμαρτίες των ιδίων.

Εξάλλου τα ιερά και όσια δεν είναι ο Άνθρωπος, η ύπαρξή του, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία. Τα ιερά και όσια είναι οι αγώνες για αυτά και το νόμισμα που πληρώνεις στη διάρκεια για αυτούς…