ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ


Δημοσιεύτηκε 9 Ιουν 14

Την τελευταία Κυβέρνηση του σχημάτισε ο κ.Σαμαράς μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 2016 ή του 2015 αν τις προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μας. Το νέο υπουργικό σχήμα αιφνιδίασε όλους. Αν και με αδύνατα σημεία ακόμη ο κ.Σαμαράς σήκωσε το γάντι των Ευρωεκλογών και των αντικυβερνητικών κραυγών. Δημιούργησε μία ισχυρή Κυβέρνηση, πολλά υποσχόμενη, που θα κριθεί στις επόμενες κάλπες από τον λαό.  

Ο χρόνος είναι πλέον ο κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας ή αποτυχίας της Ελλάδας. Αν καταφέρει η Κυβέρνηση του κ.Σαμαρά και κερδίσει τον εξουθενωμένο λαό έχει σοβαρές πιθανότητες εκλογικής ανανέωσης. Ο λαός δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Όταν χτυπήσει το κουδούνι τον Σεπτέμβριο όλα θα έχουν κριθεί. Ο λαός θέλει να νιώσει το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, να ηρεμήσει και ταυτόχρονα η ελπίδα για το νέο να αντικατασταθεί με κάτι πιο απτό. Δεν αντέχει άλλο την στενοχώρια ο συνταξιούχος. Δεν αντέχει άλλο την απόγνωση ο οικογενειάρχης. Δεν αντέχει άλλο το αδιέξοδο ο νέος. Δεν αντέχει άλλο τα λόγια τα μεγάλα. Θέλει τιμωρία και διέξοδο. Αλλιώς θα γίνει αυτός τιμωρός.

Ο πλούτος της Ελλάδας σε τουρισμό, ενέργεια, κοινοτικά κονδύλια, παραγωγή, ιδέες και τόσα άλλα πρέπει να πάρει τη μορφή χειροπιαστών αποδείξεων στα χέρια του λαού. Να φτάσει σε αυτούς που μοχθούν. Η ολιγαρχία και το παρακράτος που τη συντηρεί δεν μπορεί να συνεχίσουν να καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό. Η τιμή του γάλακτος της διαφθοράς πρέπει να πέσει. Οι σύριγγες της διαφθοράς πρέπει να σπάσουν. Η Ιόνια οδός πρέπει να ολοκληρωθεί και το αίσχος των διοδίων να πάψει. Δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα.

Ο κ.Σαμαράς και η Κυβέρνηση του πρέπει να διαλέξουν επιτέλους μία πλευρά. Οι Υπουργοί παλαιοί και νέοι, μεγάλοι και μικροί σε ηλικία, έχουν απέναντι τους τον ελληνικό λαό. Είτε θα ενωθούν μαζί του, είτε θα συγκρουστούν. Οι μίζες, το ρουσφέτι και το μπαξίσι, δεν φτάνουν πια για τους πολλούς και μάταια τα ορεύονται οι κομισάριοι του παρελθόντος.

Η Νέα Ελλάδα είτε θα υπάρξει χωρίς αυτά είτε θα χαθεί, γεμίζοντας το χάρτη με το λευκό χρώμα μέχρι να γράψει κάποιος ξένος πάνω σε αυτό. Ο μετεωρισμός των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου και της Νέας Κυβέρνησης τους μεταξύ του χθες και του αύριο δεν θα τους εξασφαλίζουν το σήμερα για πολύ...