ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ



Μία οξύμωρη κατάσταση έχει δημιουργηθεί εντός του Στρατεύματος με τη στρατιωτική δικαιοσύνη να επιτελεί το έργο της έχοντας απαλλαχθεί από τη στολή της και την Τρόικα να απαιτεί την κατάργησή της και την ενσωμάτωση του έργου της στην ελληνική δικαιοσύνη, για οικονομικούς κυρίως λόγους.

Ενώ ο Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης   κ. Ν. Μακρής στο μήνυμα του το 2007 δήλωνε στην ιστοσελίδα της Ένωσης (http://www.militaryjustice.gr)  ότι από το 1997 που ιδρύθηκε η Ένωση των ένστολων τότε αξιωματικών, το πρώτο ίσως συνδικαλιστικό όργανο που έδειξε το δρόμο, σκοπός της Ένωσης είναι «Η διασφάλιση και ενίσχυση της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων» η Τρόικα δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το λόγο ύπαρξης μίας δικαιοσύνης μέσα στη δικαιοσύνη, η οποία και θα βρίσκεται ευλόγως έξω από τις στρατιωτικές διαταγές.

Πάγιο αίτημα των στρατιωτικών δικαστών είναι η εξομοίωση τους με τους καθόλα ζηλευτούς μισθούς των δικαστών της κοινωνίας μας με το εύλογο επιχείρημα της μίας και αυτής ενάσκησης του λειτουργήματος της απονομής δικαιοσύνης. Βέβαια αυτό το εύλογο επιχείρημα φαίνεται να επικαλείται και η Τρόικα αντιστρόφως που δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται το λόγο ύπαρξης της. 

Είναι γεγονός ότι οι αποφάσεις της στρατιωτικής δικαιοσύνης εν γένει δεν τυγχάνουν δημοσιότητας και δεν μπορούν να τεκμηριώσουν κοινωνικά το πλούσιο έργο αυτής. Σοβαρές υποθέσεις όπως αλλεπάλληλες υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, διασπάθισης του δημόσιου χρήματος από χαμηλόβαθμους αξιωματούχους και ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων καθώς και οι τυχόν ποινές τους δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ στην κοινωνία ώστε να δικαιολογούν την ύπαρξη  και το έργο της, με αποτέλεσμα να μην τυγχάνει σήμερα ιδιαίτερης υποστήριξης το αίτημα τους για τη συνέχιση ύπαρξης στρατιωτικών δικαστών με κουστούμια εις βάρος των φορολογουμένων πολιτών.

Διχασμός αξιών, διχασμός λειτουργιών...