ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Στην καριέρα του αξιωματικού ένας είναι ο σταθμός. Η Διοίκηση μίας Μονάδας. Εκεί όπου ο αξιωματικός "ζυγίζεται".

Δύο επίπονα χρόνια όπου ο αξιωματικός αφήνει το αποτύπωμα της όποιας αξίας του. Με πλήρη ευθύνη για ό,τι πράξει ή παραλείψει να πράξει καλείται να ηγηθεί, να αποτελέσει το παράδειγμα προς μίμηση για τους υφισταμένους του και να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για το Στρατό, για την Ελλάδα.

Το χειρότερο όλων ο αξιωματικός καλείται να λύσει όλα τα υπαρκτά προβλήματα της καθημερινότητας που η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αρνείται να αντιμετωπίσει, παρόλο που διατυπώνονται εγγράφως, για δικούς της λόγους και τα οποία αποτελούν νάρκες στο έργο και την αξιολόγηση του υφισταμένου αξιωματικού τους, την ασφάλεια του προσωπικού της χώρας.

Ο νομοθέτης πρόσφατα διατύπωσε την ανάγκη παραμονής του Αξιωματικού στην κρίσιμη αυτή θέση για δύο χρόνια ανυπερθέτως για να μπορεί να κριθεί και να προαχθεί. Η ανάγκη αυτή προέκυψε καθώς προβεβλημένοι αξιωματικοί διένυαν έναν μόλις χρόνο σε αυτή τη θέση-πρόκληση και αποχωρούσαν επικαλούμενοι λόγους υπηρεσιακούς, που τις περισσότερες φορές ήταν μία μετάθεση στο εξωτερικό αδρά αμειβόμενη.

Στο βιογραφικού του νυν Αρχηγού Στρατού Αντιστράτηγου κ.Μανωλά Χρίστου και υποψήφιου σύμφωνα με τα δημοσιεύματα Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων του έθνους προς αντικατάσταση του επιτυχημένου κ.Κωσταράκου με προβάδισμα στις επιλογές του κ.Αβραμόπουλου, στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού στρατού, περιλαμβάνεται η θητεία του στην επίλεκτη και ριψοκίνδυνη 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε Κρήτης από το 1998 έως το 2000 (http://www.army.gr/default.php?pname=ArmyChief&la=1) .

Δυστυχώς, το έτος 1998–1999 στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών Διοικητής ήταν ένας άλλος, εξαίρετος, αξιωματικός γεμάτος τόλμη ο οποίος έφυγε νωρίς από το στράτευμα μόλις θήτευσε στα γραφεία της Αθήνας και όχι ο κ.Μανωλάς που διοίκησε μόλις για ένα χρόνο, 1999-2000.

Το λάθος βιογραφικό μπορεί στη Μεγάλη Βρετανία να αποτελεί λόγο σύλληψης και ποινής φυλάκισης έως 10 έτη αλλά στην Ελλάδα όλα επιτρέπονται, συνήθως εκ παραδρομής. 

Ιδιαίτερα στις δεκαετίες της ένοπλης μίζας ένα πέπλο σκότους σκέπαζε τις Ένοπλες Δυνάμεις καλύπτοντας ιδιαίτερα ειδεχθή εγκλήματα, κυρίως οικονομικά. Το δυστυχές είναι ότι ακόμη και σήμερα τόσο αυτά τα ειδεχθή οικονομικά εγκλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και οι επίορκοι αξιωματικοί συνεχίζουν να σκεπάζονται από τις ελεγκτικές αρχές του Στρατού και τη στρατιωτική δικαιοσύνη, πολλές φορές και από την πολιτική ηγεσία τύπου κατάδικου Τζοχατζόπουλου.

Η κοινωνία που αιμορραγεί οικονομικά και αγκομαχά για να πληρώνει φόρους περιμένει να μάθει τους επίλεκτους αξιωματικούς με τα εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις εν ενεργεία και εν αποστρατεία και την ιεραρχία που τους κάλυπτε και τους καλύπτει, καθόσον στο Στρατό όλα είναι γνωστά…