ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΤΑ NON GRATA ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ

Δημοσιεύτηκε 20 Ιουλ 14

Σε persona non grata αναδεικνύονται ο Υπουργός Άμυνας κ. Αβραμόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στγος Κωσταράκος για τους σκοτεινούς κύκλους εκτός Πενταγώνου. Απίστευτες προφάσεις αναζητούνται για να προκαλέσουν ακόμα και την οικοθελή αποχώρησή τους από τον ευαίσθητο και κρίσιμο χώρο της άμυνας της χώρας ώστε να αφήσουν πεδίο δόξης λαμπρόν.

Ο κ.Αβραμόπουλος που διατήρησε προς απογοήτευση  των παραπάνω το χαρτοφυλάκιο του στον τελευταίο ανασχηματισμό σε συνεργασία με τον Στρατηγό Κωσταράκο έχουν υποβαθμίσει τις παραδοσιακές απειλές στα πραγματικά επίπεδα τους και έχουν αναβαθμίσει την σημασία της στρατιωτικής διπλωματίας. Η χώρα έχει ήδη αρχίσει να αντλεί πολιτικά οφέλη από τη δαπανηρή τις περασμένες δεκαετίες "άμυνα" της εναντίον θεωρητικών απειλών.

Από υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι Πρόεδρο της οικουμενικής Κυβέρνησης του κ.Τσίπρα έχει μπει στο δόλωμα για να τσιμπήσει ο έμπειρος πολιτικός. Φυσικά ο κ.Αβραμόπουλος ωε διπλωμάτης γνωρίζει από μπλόφες το οποίο και κατάλαβε πρόσφατα όταν παρασύρθηκε ως λαγός στο θέμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ανασκευάζοντας άμεσα. 

Για τον κ.Κωσταράκο που ολοκληρώνει τη θητεία του στις επόμενες κρίσεις την άνοιξη του 2015 τα σενάρια για πρόωρες κρίσεις, ανύπαρκτες αντιδικίες με τους Αρχηγούς Κλάδων μέχρι και θέσεις στο ΝΑΤΟ έχουν επιστρατευτεί για να αδειάζει τη γωνιά όπως λέει και ο λαός. Φυσικά χωρίς να υπολείπεται ο κ.Κωσταράκος σε ικανότητα οι θέσεις των επικεφαλής στο ΝΑΤΟ προορίζονται για τους Αρχηγούς των λαών που θυσιάζουν τα νιάτα τους και τη σωματική ακεραιότητα των ανδρών τους προς το συμφέρον της δυτικής συμμαχίας και όχι για τους λαούς που συνδράμουν σε υποστηρικτικούς ρόλους.

Η βομβαρδισμένη από τις μίζες άμυνα της χώρας με τις ανοιχτές ακόμα πληγές που διερευνά η Δικαιοσύνη -και για να έχουμε αποτέλεσμα οφείλει να συμβάλλει και το ΣΔΟΕ που υπάγεται στη κ.Σαββαϊδη- χρειάζεται ηρεμία και χρόνο για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες ασφαλείας που διαγράφονται στον 21ο αιώνα στο δυτικό πολιτισμό και κυρίως στα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας και της ΝΑ Μεσογείου. Το αστείο φαινόμενο των αλλαγών Αρχηγών Στρατού σε λιγότερο χρόνο από μία ΕΣΣΟ φαντάρων πρέπει να σταματήσει και ο πολυπληθής και δαπανηρός χώρος της άμυνας να τύχει της προσοχής που αξίζει.

Η απαγόρευση εισόδου στη χώρα της κας Ιβάνοβα, Νο3 της ρωσικής Κυβέρνησης, η οποία χαρακτηρίζεται ως πρόσωπο ανεπιθύμητο στην Ε.Ε. λόγω των κυρώσεων στο θέμα της Ουκρανίας καταδεικνύει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η στρατιωτική διπλωματία αν θέλουμε να συμπίπτει με την εθνική πολιτική που περικλείεται στα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Κάθε άλλη προοπτική φαντάζει ελκυστική για κάποιους σκοτεινούς κύκλους για τους γνωστούς λόγους, με ένστολους ακόμη υποστηρικτές, ιδιαίτερα όμως επικίνδυνη στα θέματα άμυνας και επίθεσης…