ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

Δημοσιεύτηκε 23 Αυγ 14

Η ανάπτυξη χρειάζεται επίθεση, που δυστυχώς συνεχώς αναβάλλεται. Επίθεση βέβαια χωρίς άμυνα είναι πολύ επικίνδυνη. Σε αγώνα μονομάχων και στρατοπέδων έχει εξελιχθεί η αντικατάσταση του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου ως Υπουργού Άμυνας της χώρας. Ο κ.Αβραμόπουλος δέχθηκε να εγκαταλείψει τα εν Ελλάδι τεκταινόμενα και να αγωνιστεί για τη χώρα από ένα άλλο μετερίζι, ίσως πιο σημαντικό. Η επιλογή του θα φανεί στα επόμενα χρόνια αν θα τον δικαιώσει.

Η πολύπαθη άμυνα της χώρας δεν έχει βρει ακόμα τον αναμορφωτή της. Στιγματισμένη από ένα δαιδαλώδες σύστημα μιζών στο όνομα της Πατρίδας, σε πολιτικούς και στρατιωτικούς, υπαρκτά ή μη σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης και ελέγχου του Συντάγματος, ένθερμους οπαδούς και υπαρκτούς μηχανισμούς της Χρυσής Αυγής, αποπροασανατολισμένη από τις αλλοπρόσαλλες επιλογές των εκάστοτε Πρωθυπουργών ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, τη Ρωσία και τους Άραβες, ποικίλους εξοπλισμούς διαφορετικών φιλοσοφιών και κυρίως άρνηση της πολιτικής και της κοινωνίας για χρήση των Ένοπλων Δυνάμεων προς το εθνικό συμφέρον έχει μετατραπεί σε ένα βαρύ Δημόσιο οργανισμό με τις γνωστές παθογένειές του. Τελευταία και επικίνδυνη όλων η αδυναμία από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία χειρισμού μίας κακής εμφανιζόμενης μορφής συνδικαλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία και επιτείνει την αναγκαιότητα για μία ισχυρή παρουσία στο τιμόνι του Πενταγώνου που θα καθοδηγήσει το ένοπλο προσωπικό.

Η κα Γεννηματά που θα ήταν μία ρήξη για την ελληνική κοινωνία ως πρώτη γυναίκα ΥΕΘΑ δείχνει να είναι πολύ ενοχλητική εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ και δεν αναμένεται να κάτσει στην υπουργική καρέκλα. Πέραν κάθε αμφιβολίας η κα. Γεννηματά θα ήταν άτεγκτη και αποκαλυπτική στις δυσώδεις και χρόνιες υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, προμηθειών και εν γένει ελέγχου του στρατεύματος, το οποίο μειώνει δραματικά τις πιθανότητές της. Ως γυναίκα δε, θα απαιτούσε νέες μεθόδους προσέγγισής της σε σχέση με τις συνήθεις που εφαρμόζονται στους άνδρες από το βαθύ κράτος της χώρας που ακόμα ελπίζει στην αναζωογόνησή του μέσα από το στράτευμα και την αναταραχή. 

Οι εξωκοινοβουλευτικές προτάσεις οι οποίες και δεν συνάδουν με το δημοκρατικό πολίτευμα που ορίζει τις εκλογές ως δρόμο επιλογής των αρίστων είναι ευάλωτες στις συναλλαγές καθόσον δεν είναι και λίγο κάποιος από τον καναπέ ή το γραφείο του να ηγηθεί των Ενόπλων Δυνάμεων μίας χώρας. Κάτι θα πρέπει να έχει υποσχεθεί στους εκλέκτορές του. Αυτή είναι και η αιτία για την οποία φαίνεται να κυριαρχούν αυτές οι λύσεις.  Άνθρωποι με νωπό το εξιτήριο της εντατικής, κατηγορούμενοι, απόστρατοι και πλήθος άλλων ονομάτων παρελαύνουν για τη διοίκηση του κρίσιμου Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Το ενδεχόμενο Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να μην μπορούν να συμφωνήσουν και να υποδείξουν έναν ενεργό πολιτικό για την ευαίσθητη αυτή θέση είναι λυπηρό για το δημοκρατικό πολίτευμα. Το σίγουρο είναι ότι οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος στη σύνοδο του ΝΑΤΟ 4-5 Σεπτεμβρίου στην Ουαλία θα αποφασίσουν τον διάδοχο του τελευταίου που ελπίζουμε να φέρει την άνοιξη τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους λογαριασμούς του Πεντάγωνου.

Ας δούμε λοιπόν ποιος θα ελέγξει την άμυνα για να δούμε αν η επίθεση θα είναι επιτυχής...