ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλυπτικός ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού HOTDOC. Έθεσε το χέρι επί των τύπων των ήλων για τη μεταπολεμική πολιτική και κοινωνική ιστορία του τόπου μέχρι τις ημέρες μας.

Την 25η Μαρτίου 1955 ο Έλληνας Πρωθυπουργός Παπάγος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δόβας και ο εκπρόσωπος της CIA Στρατηγός Τάσκοτ υπέγραψαν τη συμφωνία για το Μυστικό Πόλεμο της Ελλάδας. Ενός πολέμου που δεν έληξε ποτέ. Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, μία άγνωστη μονάδα ακόμα και για τους υπηρετούντες θρυλικούς ΛΟΚ στις Ειδικές Δυνάμεις, τον Αρχηγό ΓΕΣ και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας, κατ’ αναλογία με άλλες 20 χώρες ανέλαβε την προάσπιση της ελληνικής κοινωνίας από την απειλή του κομμουνισμού. Απειλή που εκ των υστέρων, αναλύοντας και τα πεπραγμένα του αιματηρού ελληνικού εμφυλίου, θα μπορούσε και να αμφισβητηθεί. Πραξικοπήματα Παπαδοπούλου και Ιωαννίδη, Κυπριακό, εκλογές βίας και νοθείας του 1962, εκρήξεις είναι μόνο λίγα από τα τεκταινόμενα που αποδόθηκαν σε ένα σχέδιο την "Κόκκινη Προβιά" που κατ’ ειρωνεία προέβλεπε να εγκαταλειφθεί η Ελλάδα βορείως του Αλιάκμονα από τους συμμετέχοντες επίορκους αξιωματικούς της, σε περίπτωση υλοποίησης της απειλής. Όπως σε κάθε μυστικό φυσικά σκάνδαλα υπεξαιρέσεων χρημάτων και προσωπικών επιχειρήσεων καλύφθηκαν κάτω από την προβιά του πατριωτισμού και του εθνικού απόρρητου. Αρχηγός της παρακρατικής οργάνωσης των Ελλήνων αξιωματικών ένας Συνταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων, η λίστα των οποίων δημοσιεύεται στο περιοδικό HOTDOC, μέχρι το 1960… 

Το 1990 κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση προκαλώντας ένα τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας, τα απόνερα του οποίου ακούγονται ακόμα στις ημέρες και νύχτες μας.  Η αμερικανική εξωτερική πολιτική στράφηκε στα μέρη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και περιέκλεισε τα σύνορα του δυτικού πολιτισμού του 21ου αιώνα. Το γραφείο της ελληνο-αμερικανικής στρατιωτικής αμυντικής συνεργασίας στην Αθήνα που όφειλε να ελέγχει τα στρατιωτικά συμφωνηθέντα, με Αμερικανούς αξιωματικούς κατά βάση ελληνικής καταγωγής ως επικεφαλείς, έστρεψε αλλού την προσοχή του καθόσον σταμάτησαν και οι φανερές στρατιωτικές συνεργασίες. Τα μαχόμενα αμερικανικά στρατεύματα μάχονταν για να χαράξουν με το αίμα τους τα νέα σύνορα των πολιτισμών. Το Γραφείο με την ονομασία πλέον ODC συνέχισε τη λειτουργία του παρόλο που στη διπλωματία οι πρεσβείες ασκούν την εξωτερική πολιτική κάθε χώρας. Άτεκνοι επικεφαλής ευτύχησαν στην όμορφη χώρα μας να αποκτήσουν ζωή απολαμβάνοντας προφανώς τον τεκνοποιό ποικιλοτρόπως ήλιο της Ελλάδας.

Η υπεύθυνη μυστική οργάνωση για κάθε πολιτική και στρατιωτική εξέλιξη στη χώρα φαίνεται πως δεν διαλύθηκε ποτέ επίσημα, παρά τη διάλυση της Μεραρχίας Ειδικών Δυνάμεων το 1988 από τον Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου και τους Υπουργό Άμυνας Δροσογιάννη και ΑΓΕΕΘΑ κ.Βερυβάκη.  Οι τελευταίοι δύο αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων και θρυλικών μέχρι τις ημέρες μας ΛΟΚ, ήταν μάλιστα Αρχηγοί της οργάνωσης στο βαθμό του Συνταγματάρχη όπως δημοσιεύει και το περιοδικό. Η αμφισβητούμενη στρατιωτική αντιπαράθεση των κρατών Ελλάδας - Τουρκίας οκτώ χρόνια μετά, το 1996, στους βράχους των Ιμίων έφερε την αποδοχή της επανασύστασης του Σχηματισμού ελέγχου των Ειδικών Δυνάμεων της χώρας ως Β’ Σώμα Στρατού, στη Σουμελά της Βέροιας, τόπο συμβολικό για τους μαρτυρικά ξεριζωμένους Ποντίους της Ανατολής το 1922, από την Κυβέρνηση του εκτελεσθέντος με συνοπτικές διαδικασίες λαϊκιστή Πρωθυπουργού Γούναρη. Ένα Β΄ΣΣ που ανέδειξε επάξια μετέπειτα εκλεκτούς Αρχηγούς Στρατού όπως ο κ.Ντούβας, μετέπειτα Πρόεδρος στα ΕΛΠΕ που προμηθεύουν φυσικά και τις Ένοπλες Δυνάμεις μαζί όμως πλέον με την AEGEAN του Πόντιου επιτυχημένου επιχειρηματία κ.Μελισσανίδη και ο κ.Φράγκος μετέπειτα Υπουργός Άμυνας και μέχρι τις ημέρες μας φαβορί για Υπουργός Άμυνας σε όλες τις αλλαγές Υπουργών Άμυνας, αν και μη πολιτικός παρά μόνο διαρκώς υποψήφιος ηγέτης κομμάτων. Ένα Β΄ΣΣ που η τελική κατάληξη της οικονομικής διάλυσης της χώρας το 2009 προκάλεσε συμπτωματικά την τυπική διάλυσή του και την ουσιαστική αντικατάστασή του από τη 1η Μεραρχία Ειδικών Δυνάμεων που πεισματικά και στρατιωτικά ανεξήγητα παρέμεινε στον ίδιο τόπο, στη Σουμελά των Ποντίων. 

Στα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα δημιουργήθηκε πρωτοποριακά από τον ίδιο τον ΑΓΕΕΘΑ κ.Κωσταράκο, μετά βέβαια από μελέτες αξιωματικών που υπηρέτησαν εκεί και παρέμειναν πιστοί στο Σύνταγμα της χώρας, μία νέα διοίκηση η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων για τη δημιουργία του νέου δόγματος των Ειδικών Επιχειρήσεων της χώρας στον 21ο αιώνα, προφανώς όμως που δεν θα αντιμετωπίζει την απειλή του κομμουνισμού. Η στελέχωση δυστυχώς στη συνέχεια αμφισβητήθηκε από πολλούς και φήμες θέλουν να σερβίρεται με την έγκριση μάλιστα του κ.Κωσταράκου ως πρωινό αποκλειστικά κέικ φρούτου πορτοκάλι…

Το ζητούμενο στην παραπάνω υπαρκτή πολυδαίδαλη εθνικά μυστική οργάνωση είναι ποια απειλή συνέχισε να αντιμετωπίζει μία οργάνωση που αριθμούσε 3.500 μέλη και φυσικά ήταν αδύνατο να εξαφανιστεί σε μία νύχτα μετά το 1990. Εκ του αποτελέσματος και με κυρίαρχη κοινωνική συμπεριφορά μέχρι το 2009 την αναίμακτη λεηλασία του δημοσίου πλούτου με την πολιτική, δικαστική και δημοσιογραφική ασυλία το βέβαιο είναι ότι η απειλή μπορούσε να είναι μόνο μία. Οι ανεξαρτήτου ιδιότητας έντιμοι πολίτες πιστοί στο Σύνταγμα της χώρας. Δημιουργικοί άνθρωποι,  έστω και λίγοι, εργάτες της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Δημόσιοι λειτουργοί, πολιτικοί, καλλιτέχνες, αθλητές, πνευματικοί οι οποίοι εξοντώθηκαν φυσικά και επικοινωνιακά για την υπηρέτηση του υψίστου σκοπού της οργάνωσης. Την αλλαγή των συνόρων που κάποια άξια πολιτικός ονομάτισε εν αγνοία της προφανώς στην ορκωμοσία του κ.Παπούλια πριν από 10 χρόνια. Τη διάλυση της χώρας που ουσιαστικά ακόμα επιζητείται. 

Με κυρίαρχη επιλογή από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας την περίοδο 2004-2009 τη ρωσική κουλτούρα, τους ρωσικούς εξοπλισμούς και την εκμάθηση των ρωσικών στον ελληνικό στρατό και την ελληνική παιδεία είναι βέβαιο ότι κάθε  οργάνωση της χώρας απέκτησε μία ρωσική τεχνογνωσία μέχρι τις ημέρες μας. Σήμερα βεβαια ο πόλεμος έχει τελειώσει. Η ομόδοξη Ρωσία που αλληλοσπαράχτηκε με την ομόδοξη Ουκρανία συνθηκολόγησαν. Ο κ.Πούτιν ξέσπασε σε λυγμούς σκυμμένος στην επίσκεψή του στη Μογγολία αναλογιζόμενος ίσως τα δεινά του λαού του. 

Τα απομεινάρια κάθε παρακρατικής οργάνωσης στη χώρα πρέπει να ξεριζωθούν για να γεννηθεί κάτι νέο, κάτι ελπιδοφόρο. Η πολιτική αστάθεια και οι ελληνοτουρκικές προβοκάτσιες με τις συνταγές του 20ού αιώνα είναι πλέον ματαιοπονία. Φυσικά το δημοσιογραφικό σαράκι και ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναζητά πάντα. Ποιος είναι ο σημερινός Συνταγματάρχης Άρχηγός της Κόκκινης Προβιάς, που παρακάμπτει με άνεση τον Αρχηγό Στρατού. Ποιος είναι ο Έλληνας πολιτικός που τηρεί τη συμφωνία του 1955. Ποιος είναι ο Αμερικανός αξιωματικός που συνδέει τη χώρα μας, εκτός της επίσημης  διπλωματίας, με τα σκοτεινά κέντρα τα οποία πίνοντας αποκλειστικά τσάι έφεραν τη δυστυχία στον ίδιο τον αμερικανικό λαό με την κατάρρευση της οικονομίας του…

Μπορεί άραγε ο Πρωθυπουργός της χώρας να ξεσκεπάσει την Ελλάδα από την Κόκκινη Προβιά του φασισμού και της υποταγής. Μπορεί άραγε ο Μέγας Αλέξανδρος να ξαναγενηθεί στον τόπο του μετά από 2.300 χρόνια.

Σ.Σ. Συγχαρητήρια στον κ.Βαξεβάνη και το περιοδικό HOTDOC που τόλμησε να ονειρευτεί την ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα.