ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ

Περίεργες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει στα πολιτικά στερνά του στην Ελλάδα ο Υπουργός Άμυνας της χώρας κ.Αβραμόπουλος Δημήτριος. Πολιτική μάζωξη χθες στο Υπουργείο του με συναδέλφους του  Υπουργούς κ.κ. Λοβέρδο και Κικίλια για να ανακαλύψει εκ νέου μετά από δεκαετίες προόδου του ελληνικού λαού και πέντε χρόνια θυσιών από μερικούς, το σύστημα εισαγωγής των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Η εφαρμοζόμενη αδιάβλητη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων δείχνει να ενοχλεί κάποιους, η οποία εκτός των άλλων συγκεντρώνει στον ευαίσθητο τομέα της άμυνας τα καλύτερα "μυαλά" της νεολαίας, με βάση και τις ετήσιες σταθερά υψηλές βάσεις εισαγωγής.

Ως επιχείρημα που προκαλεί απορία προβάλλεται ή μη επιλογή της πατριωτικής νεολαίας για τα στρατιωτικά αξιώματα της χώρας για τις Ένοπλες Δυνάμεις του 2050. Φυσικά πώς είναι δυνατόν οι πιο ώριμοι και οξυδερκείς μαθητές, ίσως μαζί με τις οικογένειες τους, να μην εμφορούνται με πατριωτικά αισθήματα αλλά με ποταπά ιδιοτελή κριτήρια, δεν μας εξηγεί ο κ.Υπουργός. Όπως επίσης πώς είναι δυνατόν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας να μην επιθυμεί τους αρίστους στη δύναμή της. 

Επιχειρήματα δημοσιοϋπαλληλικού χαρακτήρα βέβαια υποτιμούν τη νοημοσύνη και τον κόπο των νέων της χώρας καθόσον θα πρέπει να γίνει πραγματικά αντικείμενο επιστημονικής έρευνας των ειδικών οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν αυτή την πρωτοβουλία, φανερών και σκοτεινών, πώς μη πατριώτες νέοι και νέες επιλέγουν μέσα από πολλές επιλογές την ένστολη ζωή που είναι γεμάτη κακουχίες και πόνο. Για τις υποσχόμενες αμοιβές τους (http://thedayaftergr.blogspot.gr/2014/06/1174.html) κάθε σχόλιο υποτιμά τις ηρωικές προσπάθειες, μέρους του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και ανεξαρτήτως βαθμού που αρνείται να ασχοληθεί με το κοινωνικό φαινόμενο της μίζας.

Προφανώς ο κ.Αβραμόπουλος ως μεγαλύτερος αναπόλησε τις εποχές του Βασιλιά που όλοι αναζητούσαν το παιδί του χωροφύλακα για να στελεχώσει τον Ελληνικό Στρατό ή τη συστατική επιστολή του Μητροπολίτη και του Δημάρχου. Τότε που η ελληνική κοινωνία ήταν χωρισμένη σε δεξιούς και αριστερούς με τους πρώτους να είναι η αποκλειστική δεξαμενή στρατολόγησης των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Φυσικά για τους ονειροπόλους ο κομμουνισμός διαλύθηκε μαζί με τις κοινωνίες του και η ελληνική κοινωνία διαχωρίστηκε σε δύο άλλες κατηγορίες που κόστισαν 320 δισ στα παιδιά μας. Τους άρπαγες του δημοσίου χρήματος και τους ρομαντικούς σκαπανείς. Ίσως αυτή η πρώτη δεξαμενή να είναι και ο στόχος της κατάργησης των Πανελλαδικών εξετάσεων. Για να μη χαθεί το γένος της αρπαχτής από το σκληρό πυρήνα της χώρας.

Ο κ.Αβραμόπουλος που σε λίγες ημέρες οφείλει να απαντήσει γραπτώς και να αξιολογηθεί από τις Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει, αν θέλει μετά από πέντε χρόνια να έχει πολιτική θέση σε μία άλλη Ελλάδα χωρίς "Δημοκρατικούς Στρατούς", να προσέξει πολύ τη γνωστή λαϊκή ρήση: Τα στερνά τιμούν τα πρώτα. 

Εκτός βέβαια αν ο δημοκρατικός στρατός της ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αντικειμενικός σκοπός για τους σκοτεινούς εμπνευστές τέτοιων μεταπολεμικών ιδεών....