ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΘΑ ΡΙΞΕΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ;

Δημοσιεύτηκε 28 Σεπ 14


Με τον Υπουργό Εξωτερικών κ.Βενιζέλο στον ΟΗΕ, τον απερχόμενο Υπουργό Αμύνης κ.Αβραμόπουλο στον αέρα μεταξύ Βρυξελλών και Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλου, τον νυν ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ.Κωσταράκο, μετά την ήττα του στην προσπάθεια για την κατάληψη της θέσης του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, να αναζητά φυσιολογικά μία μεγάλη επιτυχία από τη μία πλευρά και τον νέο Πρωθυπουργό της αναποφάσιστης Τουρκίας κ.Νταβούτογλου, με το γνωστό και αποτυχημένο δόγμα του, στην άλλη οι συνθήκες διαμορφώνονται περίεργα ενόψει και της διακλαδικής άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014" που θα εκτελείται από αύριο και για όλη την εβδομάδα, με εντολές και ευθύνη του Στρατηγού Κωσταράκου, σε ένα Αιγαίο που λυσσομανάει.

Η Ελλάδα κατέκτησε το ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πριν από δέκα χρόνια με τη συμπαγή και άτρωτη άμυνά της και την ομοψυχία της υπό τον Γερμανό κ. Ρεχάγκελ αλλά η αποτελεσματική επίθεση δίνει πάντα τη νίκη. Ο κ.Σαμαράς σε συνέχεια της Κυβέρνησης Παπανδρέου κατάφερε το ακατόρθωτο. Μία διαλυμένη οικονομία, μία διαλυμένη κοινωνία μέσα σε πέντε χρόνια παθιασμένης αντίστασης από τους λήσταρχους του δημοσίου χρήματος και του συντονιστή τους να έχει επανέλθει στις λίστες των ευνομούμενων κρατών του Πλανήτη, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν να γίνουν ακόμα. Μπορούμε ως Έλληνες πλέον να περπατάμε στους διαδρόμους του πολιτισμού χωρίς σκυμμένο το κεφάλι. Η προσπάθεια και ο πλούτος της Ελλάδας που έχει αναδειχθεί μέσα από την κρίση είναι αρκετά για να υπάρχει αισιοδοξία, ελπίδα και νίκη.

Η Σκωτία όμως ανέδειξε ότι ακόμα και από την ελευθερία υπάρχει μέσα στον άνθρωπο, μέσα σε μία κοινωνία που την απαρτίζουν οι άνθρωποι, το αίσθημα της ασφάλειας το οποίο μπορεί να κυριαρχήσει σε στιγμές αμφιβολίας. Έτσι η ελληνική κοινωνία μπορεί να μετασχηματίζεται ημέρα με την ημέρα σε μία κοινωνία δημιουργίας, σε μία ανταγωνιστική κοινωνία ευγενούς άμιλλας, σε μία κοινωνία αξιών αλλά η αμφισβήτηση του συναισθήματος της ασφάλειάς της μπορεί να φέρει άμεσα και καταστροφικά αποτελέσματα για όλους και φυσικά για τον ίδιο τον κ.Σαμαρά και την Κυβέρνησή του.

Σε αυτό το αίσθημα της ασφάλειας για πολλούς φώλιαζε το κακό όλες αυτές τις δεκαετίες που συντόνιζε πανούργα την αργή αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Ποτέ δεν πιστοποιήθηκε το ξερίζωμα της δικτατορίας μέσα από αυτό και ποτέ δεν ερευνήθηκε η πιθανή μετάλλαξή του, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, ηθικούς αυτουργούς της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής αυτοκτονίας του 2009.

Η Τουρκία, η σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ και υποψήφιο μέλος της Ε.Ε. αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο νέο παγκόσμιο Πόλεμο του συνασπισμού των 50 κρατών κατά του κακού που φωλιάζει στα νοτιοανατολικά σύνορά της καθόσον η εγγύτητα της δεν της αφήνει περιθώρια δισταγμών. Τα κύματα προσφύγων στο έδαφος της και η κουρδική συμμετοχή στον αγώνα της Δύσης με παρακολουθούσα την Τουρκία θα έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα  για την τελευταία. Συνεπώς η Τουρκία και όλη η Δύση και δεν θέλει και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει πόλεμο με οποιοδήποτε άλλο σύμμαχο της συμπεριλαμβανομένου της Ελλάδας, μέλους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Οι επίμονες στρατιωτικές εισηγήσεις για κάτι άλλο και η επικοινωνιακή εμμονή για την όξυνση των σχέσεων εγείρει απορία ανάλογη με εκείνη του 1996 που κανείς δεν κατάλαβε ποτέ γιατί η μία βραχονησίδα από τις δύο έμεινε αφύλακτη και το 1974 που όταν βομβαρδιζόταν η Λευκωσία η Αθήνα ομιλούσε για ασκήσεις, κωλύοντας την αντίδραση των Ελληνοκύπριων ηρώων που έπεσαν στα πεδία των μαχών.

Οι αποτυχημένες προσπάθειες για την ανατροπή της Κυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου  στις Ευρωεκλογές, στο επαναστατικό θέρος της ΔΕΗ, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις διασπαστικές απόπειρες εντός των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με κέντρισμα των θεμιτών ηγετικών φιλοδοξιών, τις νομικές κωλυσιεργίες στις αποκρατικοποιήσεις και δίκες της χούντας της μίζας και τις άκαιρες δημοσκοπήσεις άνευ σκοπού, δεν αφήνουν περιθώρια στο κακό από το να βρυχάται μέσα από τη σπηλιά του, επιδιώκοντας ένα νέο 1996. Έναν εικονικό πόλεμο με τηλεοπτικά επεισόδια στα ελεγχόμενα κανάλια της προπαγάνδας του κακού, που θυμίζουν την παλιά ΥΕΝΕΔ σε ανέκδοτο του 21ου αιώνα.

Η ώρα του θανάτου πλησιάζει για το κακό στην Ελλάδα και σε όλο τον Κόσμο και όταν ο Στόλος με την εντολή και ευθύνη του Στρατηγού κ.Κωσταράκου εφορμά πατριωτικά στο Αιγαίο των 7 και 8 μποφόρ συνεχώς, όλοι στη χώρα θα πρέπει να έχουν αποφασίσει αν θα είναι με την ευημερία ή την πολιτική και κοινωνική αναταραχή. Και με τους δύο είναι αδύνατο.

Μετά την ασφάλεια έρχεται η ελευθερία...