ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ

Με πολιτική μαεστρία που πηγάζει από μία αόρατη κοινωνική ομάδα ξαφνικά εμφανίζεται ο κ.Τσίπρας ως ο τιμωρός του επιχειρηματικού και κοινωνικού ντόπιου κατεστημένου που υποδούλωσε τη χώρα στους δανειστές της τις τελευταίες δεκαετίες. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα η προβολή του που φαντάζει ως η μόνη λύση που μπορεί να υπερβεί την κυβερνητική απροθυμία και να γεννήσει την ελπίδα στο λαό, στους ψηφοφόρους.

Φυσικά οι διψασμένοι για εξουσία οπαδοί του κομμουνισμού, της ριζοσπαστικής αριστεράς, που εξαθλίωσε τους λαούς τον 20ό αιώνα στη μισή Ευρώπη και τη Ρωσία είναι οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να μετουσιώσουν την ελπίδα στο λαό. Το τι τους κάνει πρωταγωνιστές της πολιτικής ιστορίας του τόπου απαιτεί πολιτική και κοινωνική ανάλυση που θα είχε ενδιαφέρον να γίνει από τους ειδικούς επιστήμονες.

Φυσικά υπάρχει και μία άλλη οπτική γωνία που μπορεί να αναλύσει το φαινόμενο Τσίπρα ως τιμωρού των ληστών του δημοσίου χρήματος. Αυτή εδράζει στη στρατηγικής της αποδοχής της ήττας και του πανηγυρισμού της νίκης. 

Μετά από πέντε χρόνια σκληρού επικοινωνιακού αγώνα, ανατροπής κυβερνήσεων, θυσιών μίας μερίδας του λαού και μετανάστευσης των νέων οι υγιείς δυνάμεις της χώρας έχουν πλέον επικρατήσει. Τα οικονομικά μεγέθη, τα πραγματικά μετά από δεκαετίες αλλοίωσης, έχουν γίνει θετικά και ελπιδοφόρα. Οι τράπεζες έχουν απαγκριστρωθεί από τον έλεγχο επίορκων διαχειριστών που χρηματοδοτούσαν αδιαφανείς επιχειρήσεις, ο παγκόσμιος τουρισμός έχει κατακλύσει την Ελλάδα ενώ ο υπόγειος πλούτος της είναι πλεόν χαρτογραφημένος. Το κυριότερο όλων τα επικείμενα stress tests των ελληνικών τραπεζών τον Οκτώβριο θα ξεκαθαρίσουν την ήρα από το στάχυ στην επιχειρηματική και κοινωνική κατ' επέκταση ζωή του τόπου. Οι δικαστικές αρχές έχουν αρχίσει και ακουμπούν την πηγή του κακού και είναι στο χέρι της δικαιοσύνης αν τελεσιδικήσει στις δυσώδεις υποθέσεις του παρελθόντος ή θα αναβάλλει την εκκαθάριση της κοινωνίας για άλλη μία φορά, ίσως την τελευταία.

Σε αυτό το καθαρό πεδίο πλέον του πολέμου το σκοτεινό κέντρο ελέγχου της Ελλάδας εγκαταλείπει τους μέχρι πρότινος προστατευόμενούς του, τους οποίους σύντομα η ελληνική κοινωνία θα αντικρίσει να διαπομπεύονται και συστρατεύεται με άπειρες πολιτικές δυνάμεις προβάλλοντας τες ως ανερχόμενες δυνάμεις εξουσίας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό

Η οικιοποίηση της νίκης των Κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμα και Σαμαρά - Βενιζέλου θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη των αρχών του 21ου αιώνα στην Ελλάδα. Σκοτεινά μυαλά και σκοτεινά σχέδια απελπισίας.

Φυσικά το ζητούμενο είναι ο έλεγχος της επόμενης ημέρας της Ελλάδας, της Ελλάδας του 21ου αιώνα, ο οποίος όμως είναι πολύ κρίσιμος για να αφεθεί ξανά στους πιστούς πατριώτες της διάλυσης της χώρας. Ίσως για πρώτη φορά την Ελλάδα θα τη διαχειστούν οι Έλληνες...