ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Η Ελλάδα με το σύνδρομο της Στοκχόλμης

Με την αυριανή ενημέρωση του Αρχηγού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ.Τσίπρα επιλέγει να κλείσει ο Υπουργός κ.Αβραμόπουλος το τέλος της θητείας του στην Άμυνα της χώρας. Ο κ.Αβραμόπουλος ενδεχομένως να προσδοκά σε ένα ενωτικό προφίλ για το πολιτικό του μέλλον και το καλό της χώρας φυσικά.

Η σύγκλιση βεβαίως με τον πολιτικό χώρο που προσδοκά στην έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ, την καταγγελία των εθνικών συμφωνιών και την κατάργηση των Νόμων της τελευταίας πενταετίας και φυσικά την έξοδο από το ευρώ αποτελεί ένα δύσκολο στόχο αλλά ο κ.Αβραμόπουλος ως διπλωμάτης γνωρίζει να μην δυσαρεστεί το συνομιλητή του.

Αυτή η συνύπαρξη των δύο ακραίων κόσμων της χώρας της Δύσης και της Ανατολής αποτελεί την αιώνια τροχοπέδη της και το παραμύθι στο οποίο οφείλεται η ευρωπαϊκή καθυστέρησή της, που ονειρεύτηκαν τόσοι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας και κανείς δεν πραγματοποίησε. Ένα κατάλοιπο της οθωμανικής αυτοκρατορίας και του ρωσικού επεκτατισμού που έντεχνα μέσα από το θρησκευτικό συναίσθημα υπέταξε διαχρονικά ένα λαό στο ραγιαδισμό, έρμαιο της απομύζησης από τα ξένα συμφέροντα των ισχυρών και τους ντόπιους ολιγάρχες. Ακόμα και σήμερα προφητείες, βιβλία και CD διαφωτισμού συνένωσαν με έναν ανώμαλο τρόπο τον πατριωτισμό με τη λεηλασία της χώρας παρασύροντας εξαίρετους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, στρατηγούς και δικαστές, επιχειρηματίες και λαϊκούς ήρωες στον αγώνα για τον αντίπαλο. 

Το πίστευε και μη ερεύνα έγινε δόγμα και ένας ολόκληρος λαός υποτάχθηκε και εξαθλιώθηκε ηθικά, ζώντας μία πλούσια υλική ζωή και υποβάλλοντας σε αντάλλαγμα τα αργύρια της προδοσίας του μέσα από τις δημόσιες θέσεις που υπηρετούσε στο συλλέκτη του πλούτου της χώρας και των ψυχών της. 

Το χειρότερο όλων για την Ελλάδα είναι ότι ακόμα και σήμερα που ο μέσος Έλληνας ομολογεί τις αμαρτίες του παρελθόντος πιστεύει μέσα του ότι όλος ο Πλανήτης είναι λάθος και ότι οι ημέρες της υποταγής στους πλιατσικολόγους της Ελλάδας είναι το αναγκαίο για να μην πεθαίνει ποτέ η Ελλάδα. Το σύνδρομο της Στοκχόλμης σε έναν ολόκληρο λαό που αναζητά το δυνάστη του για να προσκυνήσει για λίγες στιγμές ακόμα ηδονής και πόνου.

Η Ελλάδα φυσικά ποτέ δεν πεθαίνει αλλά δυστυχώς η Ελλάδα πάντα παρακαλάει για λίγη κατανόηση, για λίγο οίκτο, για λίγο σεβασμό. Για να αλλάξει αυτό και για να φοβούνται και να μη λυπούνται τη χώρας μας οι ξένοι λαοί, ο Πρωθυπουργός κ.Σαμαράς οφείλει να ξεριζώσει άμεσα όλο το μηχανισμό αυθυποβολής των Ελλήνων από μέσα από την ίδια την Ελλάδα και να αφήσει τον κ.Τσίπρα, τους συμμάχους του και τους νοσταλγούς του χθες στο περιθώριο της χώρας.

Φυσικά η άμυνα ενός λαού δεν είναι άτρωτη και ο εχθρός δείχνει να γνωρίζει να διεισδύει ύπουλα και να ελέγχει το νου του. Για αυτό ίσως και ο κ.Αβραμόπουλος θέλει να απολαύσει την παρέλαση στη μνήμη των νεκρών του '40 ενάντια στους Γερμανούς του ναζισμού και φασισμού πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της ξενιτιάς και λησμονιάς. Για να είναι βέβαιος ότι μέχρι τελευταία στιγμή επιτέλεσε το εθνικό καθήκον του.

Εκτός βέβαια τους νεκρούς του παρελθόντος οφείλουμε να τιμούμε και τους νεκρούς του σήμερα. Όπως έκανε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ.Σαμαράς καταθέτοντας σήμερα στα Σώματα Ασφαλείας ένα στεφάνι στον ήρωα Πυροσβέστη Ματθαίο Μάντζιο, ο οποίος όρμησε στη φωτιά χωρίς να σκεφτεί για ποια Ελλάδα πεθαίνει. 

Ένας αιώνιος Έλληνας που με τη θυσία του έδειξε στην πλειοψηφία μας πώς μπορεί να σωθεί η Ελλάδα...