ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δημοσιεύτηκε 5 Οκτ 14

Σε πολιτική μονομαχία μεταξύ των κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα, μέχρι του πολιτικού τους θανάτου, εξελίσσεται η αντιπαλότητα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας τις παλιές κακές εκ του αποτελέσματος για την Ελλάδα ημέρες του διπολισμού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το ένα μετά το άλλο τα κόμματα που ξεπήδησαν από την κατάρρευση του 2009 εξαϋλώνονται πολιτικά χωρίς να πετύχουν να φέρουν το νέο στη χώρα. Ο πολιτικός εξευτελισμός της ΔΗΜΑΡ που πριν από λίγο καιρό κυβερνούσε και τώρα εμφανίζει συμπτώματα πολιτικής δικτατορίας,  κυμαινόμενη σε ένα ποσοστό λίγο πάνω του 0%, φανερώνει πως ό,τι δεν είναι αληθινό ξεφτίζει γρήγορα στη νέα πολιτική τάξη πραγμάτων της χώρας. Το ίδιο για πολλές άλλες πολιτικές προσπάθειες κυρίως εθνικές που αποδείχθηκε ότι ο πραγματικός σκοπός τους δεν ήταν άλλος από τη διάσπαση της συνοχής της ΝΔ. 

Ο νικητής τα παίρνει όλα και η γη Ελλάδα πλέον δεν είναι η φτωχομάνα της Ευρώπης. Με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ επιβεβαιωμένα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε λίγο καιρό οι κ.κ. Σαμαράς ή Τσίπρας ηγούμενοι της επόμενης Κυβέρνησης δεν θα έχουν πολλά να κάνουν. Είτε θα τα δώσουν στη προκοπή και το Ταμείο των επόμενων γενεών που αποφάσισε η Κυβέρνηση Παπανδρέου είτε στη σπατάλη και θα τα συλήσει η ολιγαρχία με τους υποτακτικούς της, που επιδιώκει σήμερα λυσσαλέα την πολιτική ανωμαλία.

Ο κ.Τσίπρας έχει το πλεονέκτημα. Δεν έχει εξουσία, δεν έχει και ευθύνες και μπορεί να "χτυπάει" χωρίς ενδοιασμούς. Στη συνοχή της Κυβέρνησης, στο συναίσθημα των πολιτών, στην πλεονεξία των ολιγαρχών, στους ξένους κατακτητές. Μπορεί να επιζητά την ανωμαλία χωρίς κόστος και επιμένει στην πρόκληση βουλευτικών εκλογών κατά παράβαση του Συντάγματος που προβλέπει την τετραετία για την έκφραση της δημοκρατικής βούλησης του λαού. Το μόνο για το οποίο αδημονεί και προετοιμάζεται πυρετωδώς είναι η διάσπαση του στρατοπέδου της Κυβέρνησης και η πτώση της, αδιάφορα για τις συνέπειες στη χώρα.

Ο λαός ο τελικός κριτής της μονομαχίας αρέσκεται στα ωραία λόγια τα μεγάλα. Ο κ.Τσίπρας θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες, θα αποσύρει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, θα αποχωρήσει από το ευρώ, θα συμμαχήσει με το ομόδοξο έθνος, θα μοιράσει τα κοιτάσματα σε αυτή τη γενιά και όχι στις επόμενες και θα περάσουμε όλοι καλά. Όλοι όσοι είναι πειθήνιοι φυσικά όπως συνέβη τις προηγούμενες δεκαετίες με τις ελλειμματικές Κυβερνήσεις και τους υπαλλήλους των γιατί οι υπόλοιποι θα ζήσουν προφανώς την πολιτική τους εξορία και ενδεχομένως και τη φυσική τους.

Η μεγαλύτερη κοινωνική πλάνη που κυριαρχεί στις μέρες μας είναι η αναγκαιότητα της καταστροφής. Την ήμερα που οι κόποι μίας πενταετίας ανθίζουν, ο προϋπολογισμός δεν έχει άλλα νέα μέτρα και οδεύει να γίνει ο πρώτος πραγματικά πλεονασματικός στην ιστορία μας, κάποιες τράπεζες επιδοτούν έντοκα τη δημιουργία, οι διεθνείς συνθήκες αναδεικνύουν την Ελλάδα και η κοινωνία ξεχνάει το αμαρτωλό χθες, "σοφοί" αναλυτές επικροτούν την καταστροφή και τον πόνο ως αναγκαιότητα για την αναγέννηση της χώρας.

Η αριστερή παρένθεση φυσικά δεν θα είναι παρένθεση αλλά ισοπέδωση κάθε προσπάθειας που προηγήθηκε για αποτίναξη του ζυγού της πνευματικής δουλείας και δεν θα έχει κανένα άλλο αποτέλεσμα από την οικονομική, κοινωνική και ενδεχομένως εθνική καταστροφή. Όχι φυσικά γιατί θα είναι αριστερή αλλά γιατί στην πραγματικότητα θα είναι παρένθεση των λεηλατών της δημόσιας περιουσίας και της ελευθερίας της σκέψης εγκαθιστώντας και πάλι τη δικαστική ασυλία των ηθικών αυτουργών της τρομοκρατίας που εκτέλεσε την Ελλάδα το 2009 και τόσες άλλες φορές στο παρελθόν.

Η Νέα Ελλάδα είναι ενοχλητική για τους δυνάστες της και η προσπάθεια πολιτικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης της είναι τιτάνια με δυστυχώς αφελείς μαχητές στη λάθος πλευρά του Πολέμου, την ηττημένη. Δεν μένει να δούμε ο Θεός της Ελλάδας τι έχει αποφασίσει και ποιος θα νικήσει στο τέλος. Τι νέα θα μας φέρνει. Πραγματικά ή ψεύτικα. Φως ή σκοτάδι...