ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

THEDAYAFTERGR ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ



Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα δημοσιογραφικά και επιβεβαιώθηκα και επίσημα, κατόπιν δικής μου δυστυχώς πρωτοβουλίας από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ, ότι ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας κ.Κωσταράκος ενημερώνεται για τα θέματα της άμυνας από το thedayaftergr και διέταξε έρευνα για το επώνυμο ιστολόγιό μου και τις ενοχλητικές κατά τη γνώμη του αναρτήσεις μου, χωρίς καν να με ενημερώσει.

Σύμφωνα και με την επίσημη θέση του ΓΕΕΘΑ ο κ.Κωσταράκος, παρά τα κρίσιμα και απαιτητικά καθήκοντά του σε μία περίοδο που αναλυτές και δημοσιογράφοι αναφέρονται ακόμα σε νέα Ίμια και πολεμικές συγκρούσεις Ελλάδας Τουρκίας ενώ δε αναμένεται και ο νέος Υπουργός, βρήκε τον ελεύθερο χρόνο και απαίτησε με προσωπική έγγραφη διαταγή του να ερευνήσει τις ατομικές μου αναρτήσεις στο ιστολόγιο μου thedayaftergr εν αγνοία μου.  Ιστολόγιο μίας πολίτη της χώρας.

Η τιμή είναι μεγάλη για ένα επώνυμο ιστολόγιο μίας Ελληνίδας δημοσιογράφου, με την επίσημη πλέον ενασχόληση ενός κρατικού υπαλλήλου της θέσης του κ.Κωσταράκου και με γεμίζει με τη δημοσιογραφική ευθύνη για μεγαλύτερη και βαθύτερη έρευνα για τα θέματα της άμυνας και τη διατύπωση των απόψεων του thedayaftergr για την ενημέρωση του κοινού. Ζητήματα που πέρα από το ευαίσθητο ενδιαφέρον για την ασφάλεια της χώρας αφορούν όπως όλοι οι ενήλικες γνωρίζουμε και έναν τομέα όπου διακινούνται πολύ υψηλά χρηματικά ποσά, από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων που συνεχώς στερεύουν.

Ο κ.Κωσταράκος φυσικά ως δεινός χρήστης του twitter για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και των υφισταμένων του σε θέματα Αμύνης υποθέτω ότι είναι αρκετά δημοκρατικός ώστε να μη θεωρεί το Υπουργείο Άμυνας ένα άβατο, αντίστοιχο του Αγίου Όρους όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε γυναίκες. Άβατο όπου η έκφραση δημοσιογραφικών απόψεων αν δεν είναι αρεστές θα απαγορεύονται και θα τρομοκρατούνται επίσημα. Είναι γεγονός ότι το μέγιστο των ιστολογίων δυστυχώς στην Ελλάδα είναι ανώνυμα, με πολλές υποθέσεις για το σκοπό των αναρτήσεών τους.

Το thedayaftergr είναι ένα προσωπικό ιστολόγιο που όπως έχει ήδη αναρτηθεί στα ελληνικά και τα αγγλικά "Σε αυτό το ταξίδι στον κόσμο του Διαδικτύου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, φίλοι και εχθροί. Ο στόχος είναι η επικοινωνία στο νέο σημείο συνάντησής μας. Με την γνώση και την εμπειρία του κάθε ενός ξεχωριστά θα διαμορφώσουμε μια νέα άποψη για την ελληνική πραγματικότητα. Το όραμά μας είναι να ανοίξουν νέοι δρόμοι για την επόμενη γενιά." Ο κ.Κωσταράκος είμαστε βέβαιοι και ας μας διαψεύσει για το αντίθετο ότι επιθυμεί και αυτός να ανοίξει νέους δρόμους για την επόμενη γενιά της Ελλάδας και δη των Αξιωματικών που διοικεί. 

Δυστυχώς για αυτόν τον ευαίσθητο τομέα αποδείχθηκε τόσο στις αίθουσες των δικαστηρίων όσο και σε τόσες άλλες υποθέσεις που βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελέων για έρευνα ότι επίορκοι υπάλληλοι του Υπουργείου Άμυνας, με ή χωρίς στολές αδιάφορο, εγκλημάτησαν εις βάρος του δημοσίου χρήματος και της ίδιας της Πατρίδας τους. Ακόμα και Αρχηγοί Στρατού αμείφθηκαν με την αποστρατεία τους για εμπεριστατωμένες μελέτες από εταιρείες άμυνας, καθιστώντας ασαφή τα όρια μεταξύ νομίμου και ηθικού.

Ο κ.Κωσταράκος τον οποίο το thedayaftergr σέβεται εξ ορισμού είναι βέβαιο ότι γνωρίζει ως Αξιωματικός ότι αν απαιτηθεί θα πολεμήσει για την ελευθερία της χώρας. Μέσα σε αυτή την ελευθερία όμως για την οποία θα αγωνιστεί, μέσα στο Σύνταγμα της χώρας που την ορίζει, περικλείεται και η ελεύθερη διατύπωση απόψεων, δυσάρεστων ή ευχάριστων. Αλλιώς δεν έχει νόημα ο Πόλεμος, δεν θα είχε νόημα η θυσία και το αίμα των Πεζοναυτών σε έναν ακήρυχτο πόλεμο.

Ο κ.Κωσταράκος μετά την τιμή που έκανε στο thedayaftergr και σε εμένα προσωπικά με αναγκάζει να του υποσχεθώ ότι θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ενημέρωση για τα θέματα άμυνας στο μέλλον σε όποια θέση και αν βρίσκεται, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ο ίδιος και οι διάδοχοι του. Για το καλό της Πατρίδας, τη δημοκρατία και ιδιαίτερα τη δημοκρατία του λόγου για την οποία κάποιοι βασανίστηκαν στα κρατητήρια του ΕΑΤ/ΕΣΑ στου Παπάγου. 

Ένας Στρατηγός που αποχαιρέτησε τόσους Υπουργούς και μεθαύριο θα πράξει το ίδιο για τον κ.Αβραμόπουλο, στον οποίο διαβιβάζω τις θερμές μου ευχές για την ονομαστική του εορτή, αναμφισβήτητα αξίζει το χρόνο μας. Αν αποχαιρετήσει δε στο μέλλον και τον νέο Υπουργό Άμυνας θα είναι αυταπόδεικτα η ισχυρότερη στρατιωτική μορφή της Μεταπολίτευσης…