ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ;

Το χρηματιστήριο αποτιμά την οικονομία μίας χώρας, τις επιχειρήσεις της. Στην οικονομία της αντανακλάται η παραγωγικότητα, η ευρηματικότητα και ο δυναμισμός μίας κοινωνίας. Οι ηθικές αξίες της κοινωνίας, η πίστη και η αγάπη στον εαυτό της, στην ιδιότητα της ως λαός, κινούν την οικονομία της, την ενέργειά της.

Ό,τι μαζεύτηκε από τα συντρίμμια του 2009, όπου μία γενιά στοίβαξε χρέη και παρακμή, μετά από πέντε χρόνια διαλύεται με ιλλιγγιώδη ταχύτητα. Η καταστροφή είναι πάντα πιο γρήγορη από τη δημιουργία, πιο σαδιστική. Η 29η Δεκεμβρίου φαντάζει πολύ μακριά για να σταθεί όρθια η χώρα. Οι γιορτές των Χριστουγέννων αυτή τη φορά θα είναι πιο αληθινές. 

Οι κ.κ. Σαμαράς και Τσίπρας, οι πολιτικοί ταγοί της χώρας δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την καταστροφή που φέρνουν στη χώρα με την εμμονή τους σε ένα κοινωνικό αδιέξοδο. Ο λαός που πληρώνει το μάρμαρο τα τελευταία χρόνια θα τους στείλει το λογαριασμό στις κάλπες, αν τολμήσουν να τον εξωθήσουν στη δυστυχία. 

Ο Έλληνας είναι έξυπνος από δημιουργίας και θα τιμωρήσει τους υπονομευτές της ζωής των παιδιών του όσο και αν είναι αμπαλαρισμένες χριστουγεννιάτικα οι πολιτικές αρλούμπες. 

Υπάρχουν στιγμές που η σιωπή είναι χρυσός και οι πράξεις μετράνε. Οι κύριοι και κυρίες της ελληνικής Βουλής με τις χιλιάδες ευρώ μηνιαίες απολαβές θα κάνουν ιστορικό έγκλημα αν υποτιμήσουν τη λαϊκή οργή. Θα έρθει σύντομα η ώρα που θα κοιτάξει πίσω ο λαός στο Δεκέμβρη του 2014 για να αναζητήσει ποιος κατέστρεψε τη χώρα και θα τους βρει όπου και αν είναι. Και τότε το 1922 θα φαντάζει συμβολικό.

Ας σταματήσουν οι χοροί του Ζαλόγγου και ας κάνουμε κάτι επιτέλους διαφορετικό από την επανάσταση της φακής...