ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΟΝΟΣ ΕΛΠΙΖΕΙ

Οργώνει την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας μέχρι τον Έβρο ποταμό για να πείσει για την ανάγκη διαφύλαξης των θυσιών της Ελλάδας από το 2009 και την παραμονή της στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την προωθημένη θέση του, τα νώτα στην Αθήνα δείχνουν ευάλωτα και εύκολα προσεγγίσιμα. Ενδιαφέρον πολιτικά παρουσιάζει η γενικά σιωπηρή και φιλειρηνική στάση των περισσοτέρων πρωτοκλασάτων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που δείχνουν και αυτοί να παρακολουθούν μαζί με τους ψηφοφόρους, τον αγώνα μονομάχων ανάμεσα στον κ.Σαμαρά και τον κ.Τσίπρα, ως μία ελληνική ταινία που οφείλει να έχει happy end έτσι και αλλιώς. Άσχετα αν σήμερα χάθηκαν 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ κεφαλοποίησης στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Σε αυτό έχει συμβάλλει πιθανόν και η πολύ έξυπνη τακτική του κ.Τσίπρα που μέσα από έγκυρα δημοσιεύματα εμφανίζεται συνεχώς να διάκειται θετικά προς τον κ.Καραμανλή, πρωθυπουργό της Ελλάδας μέχρι το 2009 και τον κ.Αβραμόπουλο, υποψήφιο ακόμα και για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας σε μία Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και οι ελπίδες για μία τόση αγαστή συνεργασία στο μέλλον δεν μπορεί παρά να αδρανοποιούν ένα μεγάλο μέρος της ισχύος της Νέας Δημοκρατίας, που μάλλον κρατάει τις μηχανές ρελαντί για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση ήττας της, αδιαφορώντας για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας με μία Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κάπως έτσι μάλλον έλπιζε και ο κ.Κουβέλης να αξιοποιηθεί πολιτικά όταν ενώ θα μπορούσε σήμερα να είναι Πρόεδρος Δημοκρατίας επέλεγε μαζί με το κόμμα του το όνειρο της πολιτικής επανάστασης της χώρας.

Η 25η Ιανουαρίου θα είναι αναμφίβολα η πιο κρίσιμη ημέρα της Μεταπολίτευσης όπου και θα αποτιμηθεί η συνεισφορά της συνολικά στην ιστορία του τόπου, πέρα από το χρέος σε ευρώ που θα αφήσει σε εμάς που τότε δεν διαμορφώσαμε την απαρχή της σωτηρίας ή καταστροφής της Ελλάδας.

Ας ευχηθούμε τουλάχιστον να μην γκρεμιστούμε με χαμόγελο σε μία ένοχη βουβαμάρα εθνικής συναλλαγής...