ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ


Δημοσιεύτηκε 31 Ιαν 2015

Με πολύ ενθουσιασμό και με πολλά λάθη ξεκίνησε η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Το χειρότερο, το μη σκόπιμο, αυτογκόλ του Υπουργού Οικονομικών κ.Βαρουφάκη που όπως έδειξε και το βίντεο διεθνώς προφανώς θεώρησε ότι βρίσκεται σε κάποια τηλεοπτική συνέντευξη ως καλεσμένος και δεν τήρησε τους στοιχειώδες κανόνες της διπλωματίας.

 Αποτέλεσμα ο κ.Τσίπρας να αναγκαστεί να επέμβει από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης για να ισορροπήσει την κατάσταση, η έκβαση της οποίας θα έχει αναμφισβήτητα επιπτώσεις στην ίδια τη ζωή μας και μετά το σφύριγμα της λήξης.

Η νέα Κυβέρνηση βρίσκεται στο τιμόνι της ιστορίας της Ελλάδας και κάθε σελίδα που γράφεται δεν σκίζεται. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Δεν πρέπει οι διαπραγματεύσεις να θυμίζουν τον ημιτελικό της φιλόδοξης Βραζιλίας με τη Γερμανία, όταν χάθηκε η ψυχραιμία και μπήκαν πολλά γκολ. Απαιτείται σύνεση και αποτελεσματικότητα. Ο ανίσχυρος οφείλει να κινείται διεισδυτικά σε μία μάχη και όχι μετωπικά αν θέλει να επιβιώσει. Ο θάνατος δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός μίας μάχης.

Οι συναντήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού και του υπουργού κ.Βαρουφάκη στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες θα τους δώσουν την ευκαιρία να αντιληφθούν την πραγματική κατάσταση και να καταστρώσουν την εθνική στρατηγική εις όφελος του λαού μας. Να επιστρέψουν και να λάβουν την ψήφο εμπιστοσύνης από τους εκλεγμένους βουλευτές που ο λαός έστειλε με την ψήφο του στη Βουλή με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Μετά το γρήγορο αυτογκόλ, η Ελλάδα δεν πρέπει να δεχθεί και δεύτερο γιατί τότε ο αγώνας θα είναι χαμένος. Πολύ περισσότερο δεύτερο αυτογκόλ από πλευράς μας ενέχει τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί ο αγώνας στημένος, αν είναι δε και από το ίδιο πρόσωπο.

Υπάρχει χρόνος για να γυρίσει το ματς μέχρι την Τετάρτη…