ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Μία απλή αναφορά του νέου Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας και Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Καμμένου στα ρώσικα εξοπλιστικά προγράμματα, που σταμάτησαν μετά τη ρήξη ΗΠΑ και Ρωσίας για την εμμονή της στην κατοχή της Ουκρανίας, ήταν αρκετή για να παρασύρει την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα σε μία άσκοπη συζήτηση για την εθνική στρατηγική της χώρας, μέσα στις πρώτες ώρες της επόμενης ημέρας.

Φυσικά η εθνική στρατηγική οποιασδήποτε χώρας δεν μπορεί να αλλάζει με κάθε αλλαγή Κυβέρνησης και πολύ περισσότερο πριν ακόμα αυτή πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και αναγνωστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της.

Η πρόσφατη επίσκεψη του νέου Υπουργού Άμυνας στη Μόσχα ενδεχομένως να τον παρέσυρε σε μία απλή αναφορά, με την ανάληψη της υπουργικής θέσης ευθύνης.

Μέσα σε ένα πένθος από τον ηρωικό θάνατο δύο παλληκαριών, ίσως των πρώτων Ελλήνων νεκρών στο ΝΑΤΟ μετά τον πόλεμο της Κορέας το 1955, και οκτώ Γάλλων συναδέλφων τους, δεν ήταν φυσικά το κεντρικό θέμα των δηλώσεων Καμένου οι ρωσικοί διακαής και ανεπιτυχείς πόθοι, από την Αικατερίνη τη Μεγάλη μέχρι σήμερα,  καθόδου στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει κύρια επιλογή ως εθνική στρατηγική συμμαχία μία χώρα που τα κρατικά ομόλογα της δυστυχώς είναι πλέον στην κατηγορία των «σκουπιδιών», αντανακλώντας την παγκόσμια οικονομική προοπτική της μετά την πτώση της τιμής του πετρελαίου. 

Ακόμα χειρότερα η επιλογή του κ.Πούτιν να επαναφέρει το ΝΑΤΟ ως απειλή στην εθνική στρατηγική ασφαλείας της Ρωσίας, αποκλείει κάθε σώφρων χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ να επιλέξει να είναι ταυτόχρονα και σύμμαχος με αυτόν που επιλέγει να απειλεί και απειλείται από το ΝΑΤΟ.

Ο κ.Καμμένος αναφέρθηκε ευτυχώς πολύ περισσότερο στην ελληνική αμυντική βιομηχανία των ΕΑΒ και ΕΑΣ που όλοι οι φορολογούμενοι θέλουν να δουν να ανθίζουν, με την προϋπόθεση φυσικά των κερδοφόρων ισολογισμών εις όφελος των φορολογουμένων πολιτών. 

Ο κ.Καμμένος αναφέρθηκε ακόμα περισσότερο στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων που ένιωσε αγόγγυστα την κρίση μέσα στο σπίτι του, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες, παράλληλα με το καθήκον της υπηρέτησης της πατρίδας μας σε αντίξοες συνθήκες.

Η Ρωσία μπορεί να απευθυνθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να επιλύσει τα προβλήματα της και να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα στις σχέσεις της με τη Δύση σε μία άλλη εποχή, πιο ξεκάθαρη που θα έρθει αναμφισβήτητα σύντομα.

Εξάλλου το κυρίαρχο στοιχείο που υπάρχει δυστυχώς από τα εξοπλιστικά της περασμένης δεκαετίας είναι η ομολογία του ταξιάρχου ε.α. κ.Κάντα, στενού συνεργάτη κατάδικου πρώην Υπουργού Αμύνης, ότι "οι Ρώσοι πλήρωναν διπλά".

Ο νέος Υπουργός Άμυνας έχει δυστυχώς πολύ σοβαρά θέματα να επιλύσει πρωτίστως, που αποτελούν κληροδοτήματα όχι μόνο της οικονομικής κρίσης αλλά κυρίως της κοινωνικής και ηθικής που φυσικά έγιναν κυρίαρχα σε κάθε τομέα ύπαρξης της κοινωνίας, παράλληλα με τις νέες απειλές που όλη η Ευρώπη αντίκρισε στη Γαλλία πρόσφατα, για την ευημερία του ελληνικού λαού συνολικά. 

Τόσο του 4,75% που τον ψήφισε όσο και του υπολοίπου 95,25% που δεν το ψήφισε...