ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΝΑΤΟ ΖΗΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ



2.700 στρατιώτες αναμένεται να διαθέσει η Γερμανία στη νέα δύναμη ταχείας επέμβασης που σχεδιάζει το ΝΑΤΟ και για την ενίσχυση της οποίας η Ατλαντική Συμμαχία ζητά 30.000 στελέχη. 

Σύμφωνα με την Frankfurter Allegemeine Zeitung (http://www.faz.net/aktuell/politik/nato-eingreiftruppe-2700-deutsche-soldaten-fuer-speerspitze-13411214.html), η νέα δύναμη ταχείας επέμβασης είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορεί αν ανταποκριθεί στις ανάγκες του μετώπου που έχει ανοίξει στην Ουκρανία. Θα πρέπει να μπορεί να αναπτυχθεί σε λίγες ημέρες σε περιοχές των χωρών της Βαλτικής, που αισθάνονται ότι απειλούνται από τη ρωσική πολιτική παρέμβασης. 

Αυτή η νέα αιχμή του δόρατος του ΝΑΤΟ αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία από το 2016 και θα πρέπει να μπορεί να σταλεί μέσα σε λίγες ημέρες σε περιοχές συγκρούσεων.

Τα κέντρα υποστήριξης της δύναμης αυτής θα βρίσκονται στη Ρουμανία, Πολωνία, Βουλγαρία. Σύμφωνα με τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας Ursula von der Leyen (CDU) στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες «αυτή η δύναμη είναι ένα δείγμα ενότητας και αποφασιστικότητας της συμμαχίας».