ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ

 Δημοσιεύτηκε 8 Φεβ 15

"Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Σε αυτό το Σύνταγμα ορκιστήκαμε, αυτό το Σύνταγμα θα υπηρετήσουμε και θα το υπηρετήσουμε μέχρι τέλους, δικαιώνοντας τα οράματα, τις αξίες, τους αγώνες, τις θυσίες του ελληνικού λαού".


Γεμάτος ευθύνη και εξουσία εμφανίστηκε ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, έντονα καταβεβλημένος και συναισθηματικά φορτισμένος. Ο τρίτος κατά σειρά δημοκρατικά εκλεγμένος Πρωθυπουργός της χώρας από το στιγματισμένο 2009 κατέθεσε τις προγραμματικές δηλώσεις του και όλοι εύχονται να συμβαδίσουν χρονικά αυτή τη φόρα με το Σύνταγμα, μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές το επετειακό 2019, για μία ομορφότερη Ελλάδα.


Η ισορροπία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης, των δανειστών και των ψηφοφόρων, των απειλών και των προκλήσεων, των ιδεολογιών και των θυσιών, του χθες και του αύριο που οραματίζεται ο κ.Τσίπρας είναι μία δύσκολη υπόθεση. Η ικανότητα του θα καθορίσει και το ιστορικό του στίγμα. Η έκβαση της μάχης που θα δώσει θα καθορίσει και τη ζωή μας.

Ο καθένας στάθηκε σε μία διαφορετική δήλωση του Πρωθυπουργού και την ανάλυσε από την δική του οπτική γωνία. Οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου Πρωθυπουργού προϋποθέτουν όμως ένα θεμελιώδες όρο. Τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ζωής μας από τους δανειστές μας, το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ. Χωρίς αυτή η αξιοπρέπεια μας θα καθοριστεί σε άλλη βάση, πρωτόγνωρη για τις μεταπολεμικές γενιές της χώρας και η μάχη θα χαθεί λόγω έλλειψης πόρων...


Ο κ.Τσίπρας έχει όνειρα και δικαιούται να ονειρεύεται την θεμελίωση εκ νέου του Κράτους μας με μία νέα σχέση Κράτους και κοινωνίας. Η ίδια η κοινωνία που τον επέλεξε θέλει μία καλύτερη ζωή. Για να τα πραγματοποιήσει όμως οφείλει να εξαρθρώσει τους δυνάστες του λαού που είναι Έλληνες. Αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμμαχία των άλλων λαών που και αυτοί εκπροσωπούνται από τις Κυβερνήσεις τους θα πέσει και αυτός θύμα του διαβόητου παρακράτους που επιδιώκει το μίσος και τη διχόνοια των Ελλήνων, με την πτώση του ως φυσικό επακόλουθο. 


Δυστυχώς αμέλησε να αναφερθεί ίσως λόγω νεότητας του στην άμυνα της χώρας και τους υπηρέτες της, που αποτελούν την προϋπόθεση ύπαρξης του Κράτους. Οι μάχες στην Ουκρανία ομολογούν ότι η ειρήνη δεν είναι αγαθό που εξασφαλίζεται εξ ορισμού και τα όνειρα χτίζονται μόνο αν υπάρξει η ομόνοια ή χυθεί αίμα. Οι εξωτερικές απειλές της χώρας μας βρίσκονται πάντα εν ύπνωσει και λάθος χειρισμοί που μετατρέπουν πάντα έθνη σε αδύναμες οντότητες που προκαλούν ορέξεις. Οι ένστολοι ακρίτες στον Έβρο σήμερα το βράδυ είναι πολυτιμότεροι από τις καθαρίστριες στο Υπουργείο Οικονομικών αύριο το πρωί.


Ο κ.Τσίπρας δικαιούται χρόνο. Αυτό που δεν δικαιούται είναι να περιπαίξει και αυτός το λαό για μία δήθεν κάθαρση και να περιοριστεί στην κατανάλωση των πλεονασμάτων από τους ισοσκελισμένους ισολογισμούς που επιδιώκει.

Το όνειρο της νέας Κυβέρνησης δεν μπορεί να αποδειχτεί το ίδιο με το όνειρο της μεταπολίτευσης γιατί μετά θα ακολουθήσει ο εφιάλτης. Αυτό είναι το μεγάλο του χρέος και όχι το ύψος του χρέους που με ένα αληθινό όνειρο μπορεί να εξαφανιστεί.


Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος στην παγκόσμια κοινότητα που ανήκει και η Ελλάδα είναι πολύτιμος και σύντομα θα αποδειχθεί αν ο κ.Τσίπρας κερδίσει αυτή την παρτίδα της ιστορίας ή θα περιορίσει την αξιοπρέπειά μας στις ουρές των σουπερμάρκετ, όπως στη φίλη Βενεζουέλα…