ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Το πολιτικό του κεφάλαιο ξοδεύει ο κ.Τσίπρας, ίσως η πρώτη του ήττα, αγνοώντας την δημοκρατική βούληση του λαού για την επόμενη ημέρα της μεταπολίτευσης.

Σε συνέχεια της λανθασμένης μεθόδου των προκάτοχων του και ο νέος Πρωθυπουργός κοίταξε πίσω στο αμφιλεγόμενο παρελθόν για την επιλογή του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, αγνόησε το λαϊκό αίσθημα και υπέγραψε την αναπαλαίωση της γέφυρας, με την εποχή που συνέβαλε στο οικονομικό και κοινωνικό έκτρωμα της επαίτη Ελλάδας.

Γενιές νέων άνεργων εγκαταλείπουν με σκυμμένο το κεφάλι την χώρα του Δημοσίου, κατευθυνόμενοι στο παγερό Βορρά, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο και η ψήφος τους για κάτι νέο στη πολιτική την 25η Ιανιουρίου 2015 κατέληξε σε ένα αλισβερίσι με το νοσηρό χθες. 

Δυστυχώς και ο κ.Τσίπρας δείχνει να αδυνατεί να κόψει τους δεσμούς με τους υποχθόνιους που με κάθε Κυβέρνηση είναι παρόντες και αποσυντονίζουν την εξουσία και την κοινωνία εις όφελος αλλοτρίων.

Η θέση reserve τουλάχιστον άλλαξε θαμώνα την τελευταία στιγμή και με τη παρρησία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που όπως δείχνουν τα γεγονότα αντέδρασαν στην επικοινωνιακή, κυρίως ανώνυμη, προπαγάνδα και την διακομματική αυθυποβολή όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν έχει η Ελλάδα ένα άνθρωπο του πνεύματος και των επιστημών, του αγώνα και της θυσίας, μακριά από την πολιτική του χθες να αναδείξει και να σηματοδοτήσει  την νέα Ελλάδα. Ποιο ήταν το ύψιστο κριτήριο για την επιλογής ενός πρωτοκλασάτου Υπουργού της πιο μύχιας δεκαετίας της Ελλάδας.  

Οι μόνες προτάσεις των κομμάτων για τους υποψήφιους Προέδρους αφορούν έγκριτους συνταγματολόγους και καταδεικνύουν το θεμελιώδες ίσως σαράκι της Ελλάδας. Την καταστρατήγηση του Συντάγματος στο όνομα της συναλλαγής, το οθωμανικό αλισβερίσι, που κυριαρχεί σε κάθε ατομική και εθνική δραστηριότητα, υποτάσσοντας το έθνος στο άτομο και την κοινωνία. Ένα έθνος που δεν δημιουργεί πια ήρωες. Την απελπιστική ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος υπεράνω της παρακρατικής διαπλοκής.

Κρίμα. Ο λαός μούδιασε ξανά.

Ο νέος, μετά την ψηφοφορία, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με τα συγχαρηττήρια όλων, ας ευχηθούμε να συμβολίσει την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας, την ενότητα και την προκοπή και όχι την ομηρεία με το χθες.

Δεν είναι κακό να το αποκηρύξουμε όλοι μας. Είναι ανθρώπινο...