ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το Eurogroup της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου 2015 έληξε με την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Spiegel on line «Dieses Treffen der Euro-Finanzminister endete in einer klaren Kampfansage von 18 Eurostaaten an die neue griechische Regierung».  

Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι υπουργοί Οκονομικών δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε άλλες συζητήσεις. Μέχρι την Τετάρτη η Ελλάδα θα πρέπει να έχει αποφασίσει τι θέλει, προκειμένου να ακολουθήσει μια νέα συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών την Παρασκευή.  Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, οι Ευρωπαίοι εταίροι ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση  εξάμηνη παράταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ανταπαντά πως η Ελλάδα θέλει νέα συμφωνία με την Ευρώπη, θεωρώντας την παράταση του προγράμματος παράλογη και απαράδεκτη. 

Πέραν όμως αυτών των χαρακτηρισμών από την πλευρά της ηγεσίας του ελληνικού οικονομικού επιτελείου δεν έχει γίνει καμία άλλη συγκεκριμένη πρόταση με μετρήσιμους στόχους και δράσεις, πέραν των διαρκώς επαναλαμβανόμενων υποσχέσεων περί πάταξης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής που ακούγεται ανελλιπώς τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια τουλάχιστον.   

Η αοριστολογία της ελληνικής πλευράς διά στόματος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη, έχουν αφήσει άφωνους το σύνολο των Ευρωπαίων συνομιλητών αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού που δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Ή μάλλον φαντάζεται.