ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Υψίστης πολιτικής και ηθικής σημασίας κατά τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ.Γιάνη Βαρουφάκη είναι η συμβολική πρόσληψη των καθαριστριών στο ελληνικό δημόσιο, που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους και τα δάνεια των θεσμών.

Κάθε Έλληνας γεννιέται με ένα χρέος και αυτό δύσκολα θα αλλάξει για τις επόμενες δεκαετίες. Για πολλούς βολεύει το χρέος των Ελλήνων να είναι μη βιώσιμο, να πληρώσει ο κανένας και να συνεχιστεί η καθημερινότητά μας. Business as usual. Εκτός από τους μισητούς δανειστές της ζωής μας που πλέον ξεκάθαρα απαιτούν να πληρωθεί ο λογαριασμός της γενιάς της ανέμελης ζωής της μεταπολίτευσης και των ηγετών της.

Μία ολόκληρη κοινωνία προσμένει από τους πολιτικούς ηγέτες της, τον Πρωθυπουργό της κ.Αλέξη Τσίπρα την ελπίδα και πάνω από όλα το αποτέλεσμα. Την υπόσχεσή του ότι όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Για αυτό τον εμπιστεύτηκαν.

Ήδη βέβαια ουκ ολίγοι της νέας Κυβέρνηση βαυκαλίζονται με την ιδέα της απόλυτης κατάρρευσης. Την άρνηση των δις ευρώ από την Ευρώπη για ένα γινάτι. Μετρά και ξανά μετρά η ελληνική κυβέρνηση τα ταμεία της ανούσια, για να μην δεχτεί να μεταρρυθμίσει το Κράτος και την κοινωνία. Για να αποδείξει ότι υπάρχει η ελπίδα ακόμη για μία ανέμελη ζωή. 

Να μην δανειστεί για να παράγει αλλά μόνο για να καταναλώσει. Η παραγωγή είναι για τους ανόητους και ο Έλληνας είναι πάνω από όλα μάγκας. Δεν χρειάζεται καν να πολεμάει για να υπάρχει. Αρκεί ένας καλός αχυρανθρωπος Πρωθυπουργός για να φέρνει το άχυρο από τους κουτόφραγκους.

Το χρέος των Ελλήνων δεν είναι 323 δις ευρώ. Το χρέος των Ελλήνων είναι να σταματήσουμε την κοροϊδία του εαυτού μας, την αποπλάνηση της λογικής για ένα όνειρο που μεταλλάσσεται σε εφιάλτη ημέρα με την ημέρα. Το χρέος μας είναι να μην καταστρέψουμε τη χώρα μας και να σταματήσουμε τις φευγαλές και εφήμερες απολαύσεις στην διακύβερνηση της χώρας και του εαυτού μας.

Ούτε ο κ. Παπανδρέου, ούτε ο κ.Σαμαράς, ούτε ο κ.Τσίπρας είναι ικανοί να γράψουν την ιστορία μόνοι τους. Δεν είχαν και δεν έχουν την δύναμη να καταδικάσουν ένα λαό στην ανέχεια ούτε όμως και να αποτινάξουν το ζυγό της λαθραίας ζωής.

Οι συλλήψεις των λαθρεμπόρων, οι ανατροπή των ολιγαρχών και η επανάσταση του λαού, ημέρα με την ημέρα μετατρέπεται σε μία ακόμη ξαναζεσταμένη σούπα συναλλαγής και συμβιβασμού. Τώρα όμως που δεν μπορούν να πληρώσουν άλλο ο λαός και οι εισπράκτορες περιμένουν το εισιτήριο του πολιτισμού θα πληρώσουν υποχρεωτικά οι ηγέτες για πρώτη φορά και αναδρομικά. 

Για αυτό συσκέπτονται και με τις ευλογίες συντρώγουν και ξανασυσκέπτονται. Μάταια όμως θα ξαναφάνε γιατί ο Έλληνας δεν αυτοκτονεί για μία δανεική ζωή. Θα περιμένει μέχρι να αναδείξει εκείνον που πραγματικά θα τον οδηγήσει στην ελευθερία του.

Να βρεθεί εκείνος που θα κάνει το χρέος του στο όνομα όλων των Ελλήνων και να σταματήσει τις επικύψεις στον παπά του σκότους, στο μαύρο πετρέλαιο, στην προπαγάνδα του μίσους.

Θα γεμίσει τα ταμεία του λαού και του Κράτους και όχι των επιχειρηματιών του αχύρου, για τους πελάτες αχύρου. 

Ακρίβυνε και το άχυρο διεθνώς με τα δισεκατομμύρια των πεινασμένων και κανείς δεν θα ενδιαφέρεται σε λίγο για τους θρασύδειλους…