ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν αγέννητος όταν οι μέντορες της σύγχρονης  ζωής φώναζαν δυνατά για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, οραματιζόμενοι  ως νέοι μία άλλη Ελλάδα από τη σημερινή, τη χρεοκοπημένη σε όλες της τις εκφάνσεις.

Στη νέα γενιά τώρα επωμίζεται το βάρος για τη Νέα Ελλάδα που πολλοί ονομάτισαν και κανείς δεν δημιούργησε. Μία Ελλάδα που οφείλει να γίνει ανταγωνιστική τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Να ταυτίσει την εξωτερική με την εσωτερική της πολιτική χωρίς ωραία λόγια δημιουργικής ασάφειας. Ανταγωνιστική βέβαια με μίζες, προστάτες και επίορκους δημόσιους υπαλλήλους είναι αδύνατο να γίνει και πολύ περισσότερο να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα κράτη και τις κοινωνίες του πλανήτη, ιδιαίτερα του δυτικού ημισφαιρίου.
Το παραμύθι της τζάμπα ζωής, του Έλληνα μάγκα, που όλοι κλέβουν και πληρώνει ο παραπάνω λαμβάνει τέλος και στον νέο Έλληνα Πρωθυπουργό έλαχε ο κλήρος να γράψει το τέλος του παραμυθιού που λίγο θέλει να γίνει εφιάλτης. Ένα τέλος που δεν θα είναι εξ ορισμού καλό όπως στις ελληνικές ταινίες καθόσον σε αυτές ο κλέφτης πάντα στο τέλος πληρώνει για τα λάθη του ενώ τώρα είναι αβέβαιη ακόμη η βούληση του σκηνοθέτη.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον ικανό Υπουργό Οικονομικών κ.Βαρουφάκη, επιμένει να θεωρεί κόκκινη γραμμή τις παχυλές συντάξεις των ΔΕΚΟ, τους χαμηλά φορολογούμενους των εξωτικών τουριστικών νήσων του Αιγαίου όπου συνωστίζονται τα καλοκαίρια οι διαχειριστές της μαύρης της ζωής μας και πάνω από όλα την αποκάλυψη πολιτικών, δημόσιων λειτουργών και επιχειρηματιών του παρακράτους, τους οποίους την επιβίωση υπερασπίζεται μαζί με τη μαύρη ενημέρωση, όπως και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, υπεράνω και της ίδιας της Ελλάδας.

Το παραμύθι βέβαια τελειώνει τόσο την 24η Απριλίου όσο και σε μερικούς μήνες όταν δισεκατομμύρια ευρώ της παλιάς έκλυτης ζωής, που παρατάθηκε και μετά το 2009 σιωπηρά, πρέπει να αποπληρωθούν.

Θα θυσιάσει την ύπαρξη της Ελλάδας ο νέος Πρωθυπουργός μας κ. Αλέξης Τσίπρας, εναντιωμένος τον ελληνικό λαό, που επιθυμεί κατά 82% σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΣΗ» την παραμονή μας στο ευρώ ή θα αποφασίσει εκπροσωπώντας τη Νέα Ελλάδα να περάσει τις κόκκινες γραμμές της υπερχρεωμένης ολιγαρχίας και να εντάξει τον ελληνικό λαό στην ευρωπαϊκή κοινότητα ιδεών και αγαθών.

Η Σταύρωση είναι μπροστά μας όπως και η Ανάσταση. Ας επιλέξει ο Πρωθυπουργός πόσο καιρό θα μείνουμε στο σταυρό του μαρτυρίου για να εξαγνιστούμε.

Σίγουρα δεν έχει κανένα νόημα να μην αποφασίσει τώρα ο Πρωθυπουργός τι θέλει, παρατείνοντας την αβεβαιότητα για λίγους μήνες όπως έκανε από την ημέρα των εκλογών, άσκοπα ίσως. 

Να σμίξει ή να συνεχίσει τις παράλληλες κόκκινες γραμμές της Ευρώπης και της Ελλάδας μία για πάντα και να λάβει το αντίτιμο της ιστορίας...