ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ



Δημοσιεύτηκε 27 Απρ 15

Συνενοχή με τη σιωπή των Ελλήνων, όσοι απέμειναν τελικά, επιβάλει το καθεστώς.  Η 30η Απριλίου αναμένεται να είναι το πρώτο χρονικό σημείο κομβικών εξελίξεων στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Η συζήτηση είναι πέρα για πέρα αληθινή, έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Χρηματιστήριο Αθηνών μεταξύ δημοσιογράφων, αναλυτών και επιφανούς επιχειρηματία με θεσμική εμπειρία. Το ερώτημα ήταν πιεστικό και καθόλου ρητορικό, όπως θα μπορούσαν να πουν ορισμένοι και αφορούσε τη χλιαρή και μετριοπαθή μέχρι στιγμής στάση των Ελλήνων επιχειρηματιών απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαπραγμάτευση της χώρας με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ.  

Η απάντηση ήταν διπλωματική αλλά αρκετά ενδεικτική για τα όσα δρομολογούνται.  Ο χρόνος της ανοχής τελειώνει. Η αλλαγή στάσης δεν έχει να κάνει με την αυξομείωση του δείκτη ηθικότητας του καθενός αλλά με την αύξηση του βάρους της ευθύνης που επιφέρει σε όλους μας και ειδικά στους ανθρώπους της οικονομίας η διαχείριση με λάθος τρόπο από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης των οικονομικών εξελίξεων σε σχέση με αυτό που θεωρείται πολιτικώς εφικτό από τους πολίτες και τους ψηφοφόρους. Και κυρίως η αλλαγή στάσης έρχεται υπό το βάρος της ευθύνης για την καταστροφή που προδιαγράφεται και τη διάχυση των συνεπειών της στο σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας.

Το έλλειμμα αλληλεγγύης για το οποίο κατηγορούσε η Ελλάδα την υπόλοιπη Ευρώπη και ειδικά τη Γερμανία έχει αντιστραφεί και αποτελεί πλέον επιχείρημα των εταίρων μας, ότι δηλαδή η Ελλάδα συμπεριφέρεται χωρίς καμία λογική και διάθεση αλληλεγγύης προς την υπόλοιπη Ευρώπη και τη Δύση, γεγονός που την οδηγεί στην απομόνωση, τον εξοβελισμό, την οικονομική και κοινωνική καταστροφή.         

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια του ελληνικού κυβερνητικού και οικονομικού  επιτελείου έχει τεθεί συγκεκριμένος οδικός χάρτης κινήσεων από την πλευρά των εταίρων προκειμένου η Ελλάδα να βγει από τη στενωπό στην οποία βρίσκεται, υπό τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρώπη και την οικονομία,  σε συνεργασία όμως με τις εμπλεκόμενες πλευρές που συμμετείχαν μέχρι στιγμής στην υλοποίηση των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, στο κανονιστικό πλαίσιο που αυτά όριζαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Από την απάντηση της ελληνικής κυβερνητικής πλευράς θα κριθεί και η στάση των οικονομικών παραγόντων στο εσωτερικό της χώρας και η δρομολόγηση εξελίξεων σε μια προσπάθεια ανακοπής της καταστροφής, ανεξάρτητα από την επιθυμία ορισμένων εκ των κατόχων των 100 δισ. ευρώ στις τράπεζες του εξωτερικού. Οι ημέρες μέχρι και την Πέμπτη 30 Απριλίου θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα.