ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Το gi-Cluster νέο μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ΝΕΜ για τις δημιουργικές βιομηχανίες και νέες τεχνολογίες

Μια νέα συνεργασία ξεκίνησε το gi-Cluster με την πρωτοβουλία NEM (New European Media), μια Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα που αποσκοπεί στην οικοδόμηση βιώσιμης ευρωπαϊκής ηγεσίας στους τομείς περιεχομένου, μέσων ενημέρωσης και δημιουργικών βιομηχανιών, σηματοδοτώντας ένα ακόμα βήμα εξωστρέφειας του ελληνικού οικοσυστήματος ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών και εφαρμογών. Εκπροσωπώντας την Ελλάδα, το gi-Cluster, με την υποστήριξη του Corallia ως φορέα αρωγού, επεκτείνει την πλατφόρμα συνεργασίας των μελών του με την ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικών μέσων, μεταξύ των οποίων πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών και ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης περιεχομένου, ακαδημαϊκά ιδρύματα και φορείς χάραξης πολιτικής...

Η ενσωμάτωση του gi-Cluster στο “Cluster of Clusters” [http://nem-initiative.org/nem-a-cluster-of-clusters-2/], που εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του NEM, θέτει σε προτεραιότητα την προώθηση και ανάληψη συνεργατικών δράσεων μεταξύ Ελλήνων και λοιπών Ευρωπαίων παικτών για την προβολή και αξιοποίηση του πλούσιου περιεχομένου μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την απαρχή συνεργασιών για την ανταλλαγή ιδεών και τεχνογνωσίας μεταξύ των μελών του οικοσυστήματος με αντίστοιχους φορείς στο εξωτερικό, ενισχύοντας τις ενέργειες χάραξης ενιαίας στρατηγικής για τις δημιουργικές βιομηχανίες στην Ευρώπη.

Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ανάπτυξης προηγμένων δικτύων, το NEM υποστηρίζει πρωτοβουλίες που επενδύουν στην έρευνα και στην καινοτομία. Παράλληλα, αποσκοπεί στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ φορέων από τον χώρο των ηλεκτρονικών μέσων και αντιπροσωπεύει τη διασύνδεση υφιστάμενων και νέων τεχνολογιών, που περιλαμβάνουν ευρυζωνικά δίκτυα, μέσα επικοινωνίας, δημιουργικές βιομηχανίες για τη διαμόρφωση υψηλού επιπέδου προσωποποιημένων υπηρεσιών.