ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

TO "RIGA-GATE" ΚΑΙ ΤΟ "VAROUFEXIT“

Δύο νέες λέξεις προστέθηκαν στο διεθνές οικονομικό λεξιλόγιο, που σίγουρα αντικατοπτρίζουν τη βαθιά επιθυμία του προσώπου που έγινε η αιτία για να δημιουργηθούν οι νέες λέξεις: τον κ.Γιάνη Βαρουφάκη, υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας του 2015. 

Πρόκειται για το "Riga-Gate" και το "Varoufexit" που ανήκουν στην ηλεκτρονική εφημερίδα Handelsblatt (http://www.handelsblatt.com/politik/international/vorsicht-mikrofon-varoufakis-soll-gespaeche-der-eurogruppe-aufgezeichnet-haben/11805200.html) και στον δημοσιογράφο Gerd Hoehler, που υπογράφει το κείμενο, με τίτλο και βασικό θέμα την καταγραφή των συνομιλιών στο τελευταίο Europroup στη Ρίγα της Λετονίας από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νew York Τimes.

Στο κείμενο της Handelsblatt όπου γίνεται λόγος για "Riga-Gate" τίθεται το ερώτημα εάν οι παρακολουθήσεις αφορούσαν και άλλες συναντήσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με τους ομολόγους του. Και φυσικά υπάρχει η σύσταση πως από εδώ και πέρα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε αυτά που λένε ενώπιον των Ελλήνων. 

Και το σχόλιο του thedayaftergr: business as usual.