ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΤΟΥ ΞΥΔΑΚΗ

Δημοσιεύτηκε 20 Ιουν 15

Από τα πιο επίσημα χείλη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ.Ξυδάκη ακούστηκε η ενδόμυχη επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ, η επιστροφή στη δραχμή.

Αυτό που δεν κατάφερε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προκαλέσει στο λαό, την αυθυποβολή της δραχμής, το ομολογεί η ίδια πλέον δημοσίως με πρωτεργάτες τους κ.κ.Λαπαβίτσα, Στρατούλη, Ξυδάκη και Βαρουφάκη.

Η Ελλάδα της δραχμής δεν μεγαλούργησε κ.Ξυδάκη επί 200 χρόνια. Η Ελλάδα από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της υποθηκευόταν αιωνίως με τοκογλυφικούς όρους, υποκλινόταν σε ξένους Βασιλείς, μαστιζόταν από πραξικοπήματα και αλληλοσκοτωνόταν με εμφύλιους. Ο κ.Ξυδάκης ως αρμόδιος για τον πολιτισμό μας οφείλει να γνωρίζει καλύτερα την ιστορία μας.

Να μελετήσει τα δάνεια και τους εμφυλίους της Επανάστασης, τους Διεθνείς Οικονομικούς Ελέγχους στα σπίρτα και τη ζάχαρη για έναν σχεδόν αιώνα εις στο όνομα της Μεγάλης Ελλάδας και τις αλλεπάλληλες χρεοκοπίες των Τρικούπη και Βενιζέλου.

Η επίπλαστη ευημερία και κυρίως ασωτία της Μεταπολίτευσης με την καταλήστευση δανείων και κοινοτικών πόρων στο όνομα του πράσινου και μπλε σοσιαλισμού καθώς και η παρούσα αναζήτηση του κομμουνισμού δεν αποτελούν κανένα εχέγγυο μεγαλουργίας της δραχμής. 

Η δραχμή σήμερα δεν θα είναι μεγαλουργία της Ελλάδας αλλά μία εξίσωση με τους μισθούς Βουλγαρίας των 180 ευρώ μηνιαίως, ίσως και παρακάτω. Το χειρότερο όλων και ευκταίο για πολλούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων, ο αξιακός ευτελισμός της κοινωνίας.

Η Ελλάδα μεγαλούργησε, κύριε Υπουργέ, όταν κοπίασε ενωμένη και κυρίως όταν ανέγνωσε ορθά χάρη στη σοφία των ηγετών της το διεθνές περιβάλλον και τις ισορροπίες του δρώντας ανάλογα. Το 1912 και το 1919 με τον Ελ.Βενιζέλο και το 1940 με τον Ιων.Μεταξά. Κατάληξη αυτών ήταν και οι ιστορικές αποφάσεις του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1980 με την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ και του Κωνσταντίνου Σημίτη το 2001 με την υιοθέτηση του Ευρώ, το οποίο φέρνει και τις παρούσες ενοχλητικές, σε ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας μας, ημέρες κάθαρσης των εγκληματικών συμμοριών.

Το αν η Ελλάδα και ο πολιτισμός της μεγαλουργήσει με τη δραχμή σας κ.Ξυδάκη ή με το Ευρώ της Ευρώπης θα φανεί. 

Βέβαια πάντα παραμένει υποκειμενική και η ερμηνεία που δίδεται στην έννοια του πολιτισμού. Μία ερμηνεία που διαφοροποιεί τους ανθρώπους από τα άλλα όντα.