ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ

Ακυβέρνητο καράβι και επίσημα από σήμερα η Ελλάδα. Ένας λαός χωρίς προσανατολισμό πασχίζει για μία δεκαετία πια απελπισμένα να βρει ένα λιμάνι αισιοδοξίας. 

Χωρίς πυξίδα και χωρίς καπετάνιο όμως είναι αδύνατο. Εκλογές και ξανά εκλογές και ξανά εκλογές. Μνημόνιο και ξανά μνημόνιο και ξανά μνημόνιο.

Η αιτία της πολιτικής κατάντιας και του διεθνούς διασυρμού μας είναι σε όλους γνωστή. Κανείς όμως δεν θέλει να την ομολογήσει. Μία κοινωνία που ανέδειξε επί δεκαετίες ό,τι πιο ανίκανο και έρμαιο σε πάθη και χρηματισμό στις θέσεις εξουσίας, για να βρει την άλλη λύση στο αδιέξοδό του, αρνείται να αποδεχτεί την ήττα και να ξαναχτίσει το οχυρό της. 

Ένας λαός χωρίς εθνική συνείδηση πια επιλέγει μονίμως τον εκβιασμό ως κεντρική ατομική και εθνική επιλογή και αδιαφορεί για οτιδήποτε βρίσκεται εκτός του ατομικού περίγυρου του. Ο στρατός των Σκοπίων ανταποκρίνεται στην απειλή των λαθρομεταναστών και ο στρατός της Ελλάδας εορτάζει και αδιαφορεί καταδεικνύοντας την αδράνεια στην απειλή και την απάθεια της κοινωνίας.

Απολύτως φυσιολογικά ο λαός  εξέλεξε πριν από 8 μήνες τον κ.Τσίπρα, πρώην πια Πρωθυπουργό της χώρας, για να εκτελέσει τον απόλυτο εκβιασμό στους δανειστές. Να βαράει τα νταούλια και να γλεντάνε τα 2 εκατομμύρια της ελληνικής ολιγαρχίας, μέλη και φίλοι, μεγάλο-καταθέτες ανά την οικουμένη. 

Απολύτως φυσιολογικώς ο κ.Τσίπρας ηττήθηκε κατά κράτος την ιστορική 13η Ιουλίου επιλέγοντας λανθασμένα να εκβιάσει τους πάντες, ενώ τελικά εκπροσωπώντας την ελληνική κοινωνία συνθηκολόγησε, αρνούμενος όμως να παραδώσει την εξουσία. 

Το ευρώ με την απαίτηση διατήρησης της ελληνικής παρά-κοινωνίας είναι αδύνατο. Όσο επιμένουμε κατά υπόδειξη και πλειοψηφικά σε κάτι ανώμαλο τόσο θα χρονοτριβούμε, θα υπογράφουμε Μνημόνια και θα διεξάγουμε εκλογές χωρίς να επιτελούμε το εθνικό μας χρέος. 

Ο κ.Τσίπρας με την εγκατάλειψη της θέσης του δεν θα πετύχει τίποτα παραπάνω από την πολιτική λαθρόβια ζωή του για λίγο ακόμα, μαζί με τα εκατομμύρια οπαδούς του, που σύντομα όμως θα πάψουν να είναι πλειοψηφία για να έρθει η επόμενη ημέρα της Ελλάδας. 

Τότε και μόνο τότε θα αλλάξει και η πολιτική κατάσταση της χώρας όπου συνασπισμένοι οι σώφρονες θα οδηγήσουν το καράβι της Ελλάδας σε όμορφα ταξίδια και καταγάλανα νερά. Όταν αποφασίσουμε διακομματικά ότι χρειάζεται ένας τολμηρός και ανεξάρτητος καπετάνιος που θα κυβερνάει για το λαό, χωρίς το λαό. Χωρίς ξένους προστάτες και κατ' επίφαση φίλους της Ελλάδας.

Ας ευχηθούμε να έρθει σε όλους η ελπίδα σε κάτι ωραίο γρήγορα, την ημέρα των εκλογών, για να ξεκινήσει επιτέλους και το όμορφο ταξίδι.

Το τσάμπα γλέντι τέλειωσε για όλους, όσες εκλογές και αν κάνουμε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η θάλασσα μας από εδώ και εμπρός θα είναι ευρωπαϊκή, καθόσον δεν διαθέτουμε αεροπλανοφόρα παρά προς το παρόν ένα σαπιοκάραβο...