ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Πρωτοφανείς καταστάσεις ζει ο τόπος με την κατά το δοκούν ερμηνεία της δημοκρατίας. 

Ο νεοεκλεγείς εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλος, η αιτία ως θεσμός που διεκόπη η προηγούμενη κυβερνητική θητεία όπως όριζε το Σύνταγμα της χώρας, για να καταλήξουμε πλέον στην παραίτηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος και εγκατέλειψε τη μάχη, απάντησε στην επίκληση εφαρμογής του Συντάγματος της χώρας με τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών Αρχηγών με μία τελολογική έμπνευση και ερμηνεία (http://www.protothema.gr/politics/article/503218/pane-na-parakampsoun-to-sudagma-kai-ti-suskepsi-ton-politikon-arhigon).

Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κα Κωνσταντοπούλου, την ίδια ημέρα επιτελεί το εθνικό της έργο με συνεδριάσεις της Βουλής των 300 ακριβοπληρωμένων εθνοπατέρων μας με καμία δεκαριά συμμετέχοντες διαστέλλοντας την ερμηνεία της δημοκρατίας σε μία προσωπική διάσταση, ενδεχομένως και ορθή.

Η μέλλουσα πρώτη και μοναδική γυναίκα υπηρεσιακή Πρωθυπουργός της χώρας Πρόεδρος του Αρείου Πάγου εισαγγελέας κα Θάνου, την ίδια ώρα αναμένεται να αντικαταστήσει τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας που δεν κατάφερε να εξαντλήσει ούτε ένα έτος κυβερνησιμότητας του λαού μας, με άγνωστη όμως ατζέντα και διάρκεια άσκησης των καθηκόντων της.

Σε μία κοινωνία που ο αντιπρόεδρος της Βουλής κος Μητρόπουλος κατηγορείται από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα κ. Δραγάτση, δικαίως ή αδίκως, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή χωρίς να έχει την πολιτική ευαισθησία και κυρίως την κοινωνική αντίδραση για την παραίτησή του όλα πια βρίσκονται σε διαστολή.

Την ίδια στιγμή κανείς δεν ξέρει πια πόσοι και ποιοι λαθρομετανάστες βρίσκονται σε αυτή τη χώρα, πλην εκείνων που τους χρησιμοποιούν βάρβαρα ως πελάτες των παρανόμων και μη επιχειρήσεών τους με την ανοχή της Πολιτείας.

Το συμβούλιο πολιτικών Αρχηγών οφείλει να γίνει όχι για να βρεθεί λύση Κυβέρνησης από αυτή τη Βουλή. Οφείλει να γίνει για να δείξουν οι πολιτικοί μας ηγέτες ότι μπορούν να κάτσουν σε ένα τραπέζι, να συμβολίσουν τη δημοκρατία και να αποδείξουν ότι έχουν συναίσθηση της έννοιας της πατρίδας.

Οι πολιτικές προτιμήσεις του κάθε αρχηγού κόμματος και οι προσωπικές του ιδεολογίες και επιδιώξεις για την ημέρα διεξαγωγής των επομένων βουλευτικών εκλογών δεν μπορούν να είναι επιλογή της δημοκρατίας στους θεσμούς που την εκπροσωπούν.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι είμαστε μία χώρα χρεοκοπημένη, διεθνώς διασυρμένη, η οποία οφείλει  να αναδομηθεί πάνω σε νέα γερά θεμέλια δημοκρατικά.

Για το καλό των πολλών και και το κακό των λίγων...