ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Δημοσιεύτηκε 8 Ιανουαρίου 2016

Με μία ανακοίνωση, μυστήρια, υποτιμητική και προδοτική προς τους 186.644 Έλληνες και Ελληνίδες που επέλεξαν την Ένωση Κεντρώων στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 για να κυβερνήσει την Ελλάδα, ο Βασίλης Λεβέντης αποποιείται των πολιτικών ευθυνών του και  καλεί και τους υπόλοιπους Αρχηγούς κομμάτων την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 για να συμφωνήσουν στη παράδοση της διακυβέρνησης της Ελλάδας σε κάποια ελίτ τεχνοκρατών.

Ποιος θα περίμενε ότι η Ένωση Κεντρώων που διακηρύσσει ότι εκπροσωπεί την αντιδιαπλοκή ότι θα πρότεινε μία έξοδο διαφυγής της κοινωνίας από τη δημοκρατία σε μία ολιγαρχία απολιτίκ, άγνωστης προέλευσης και πολιτεύματος, μόλις η οικτρή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέπαιε υλοποιώντας το καταστροφικό της έργο;

Η πολιτική εξουσία του τόπου βρίσκεται φανερά σε απεγνωσμένη θέση και αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της διακομματικά. Σε μία εποχή που τα στρατιωτικά πραξικοπήματα της νεώτερης ελληνικής ιστορίας που ακρωτηρίασαν την Κύπρο αποτελούν ευτυχώς βαθύ παρελθόν, οι δημοκρατικά από το λαό εκλεγμένοι πολίτες αρνούνται να κυβερνήσουν την Ελλάδα και να την οδηγήσουν σε ένα ξέφωτο της ελπίδας και της ευημερίας. 

Προφανώς η πολιτική εξουσία που γεννιέται από το λαό αρνείται να προσφέρει κάτι στο λαό μόλις συνειδητοποιεί ότι δεν υπάρχει κάτι πια για να οικειοποιηθεί εις το όνομα του λαού.

Ποιος θα επιλέξει λοιπόν την αριστοκρατία του 21ού αιώνα της Ελλάδας; Τους νομιμοποιημένους φεουδάρχες της κοινωνίας μας. Για ποιους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες θα εργαστούν αυτοί; Το παρακράτος της Μεταπολίτευσης; Πώς θα αναλάβουν αυτοί οι εκλεκτοί εξουσίες χωρίς πολιτικές ευθύνες; Τί θα απογίνουνε οι 300 πολιτικοί ριψάσπιδες που ακριβοπληρώνει ο ελληνικός λαός; Θα κλείσει η Ελληνική Βουλή ή θα παραμείνει να χρυσοπληρώνει υπαλλήλους με 16 μισθούς και βουλευτικά πλέον υποκείμενα της δημοκρατίας.

Ο κ.Λεβέντης που αρέσκεται να φωτογραφίζεται με τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρωθυπουργό Πλαστήρα όφειλε να γνωρίζει γιατί η Ελλάδα ξεριζώθηκε το 1922. Γιατί έγιναν οι εκλογές το 1920 και ο Ελευθέριος Βενιζέλος των τριών ηπείρων και των πέντε θαλασσών αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εξουσία γιατί απλά δεν διέθετε τη λαϊκή νομιμοποίηση για να παραμείνει στη θέση του.

Πώς θα κυβερνήσουν και θα εξουσιάσουν οι "φωστήρες" που θα επιλέξουν οι πολιτικοί της Ένωσης Κεντρώων και των υπολοίπων κομμάτων για να κάνουν τη δύσκολη δουλειά που οι ίδιοι δειλιάζουν να κάνουν; Τι θα απαντήσουν στις πρώτες μη αρεστές αποφάσεις τους στο λαό που θα τους αμφισβητήσει; Πού θα πάμε μετά και τη δική τους αποτυχία; Στη δικτατορία ή στη βασιλεία; Θα γυρίσουμε στο 19ο αιώνα; Στην Ελλάδα της δραχμής;

Τα πολιτικά αλισβερίσια με τη δημοκρατία πρέπει να σταματήσουν. Αν δεν υπάρχουν μέσα στους εκλεγμένους 300 της ελληνικής Βουλής οι ικανοί άνθρωποι για να οδηγήσουν την Ελλάδα στην ευημερία οφείλουν να ομολογήσουν την ανικανότητά τους και να αντικατασταθούν δημοκρατικά, όσες φορές χρειάζεται για να επιτευχθεί η ένωση λαού και δημοκρατικής εξουσίας επιτέλους. Δεν μπορεί μέσα στα δέκα εκατομμύρια Έλληνες θα υπάρχουν και 300 που θα εργαστούν για την Ελλάδα με την ψήφο του λαού χωρίς να φοβούνται και να ξεπουλιούνται. 

Κάθε άλλη πρόταση και λύση είναι πονηρή και εγκυμονεί επικίνδυνες καταστάσεις που το μόνο που μπορούν να υπηρετήσουν και να επιτύχουν θα είναι η διάλυση της Ελλάδας, που ίσως τελικά πολλοί Έλληνες επιθυμούν και φοβούνται να ξεστομίσουν.

Κρίμα κύριε Λεβέντη για τη λεβεντιά σας τόσα χρόνια και για όσους σας πίστεψαν. Αν δεν θέλατε να κυβερνήσετε μία μέρα κακώς ζητήσατε την εμπιστοσύνη του λαού και καθίσατε στις βουλευτικές καρέκλες. 

Δεν χρειάζεται να κάνετε το "λαγό" σε μία οικουμενική αγνώστου πολιτικής ταυτότητας και σκοπού για να περισώσετε το έκτρωμα της Μεταπολίτευσης που σας χλεύαζε για χρόνια και κυρίως τον περιούσιο υπηρέτη της πρωθυπουργό μας Αλέξη Τσίπρα...