ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

CNBC: Austerity: Europe's Political Football




CNBC's Rick Santelli discusses the issues surrounding fiscal austerity and how to bring economic prosperity.

EC: José Manuel Barroso at the European Business Summit


EC: EPC Political Dialogue on "Regional cooperation in the Balkans - time for a new boost": - extracts


BLOOMBERG: Hayward: Oil Price Floor of $100 a Barrel

April 30 (Bloomberg) -- Tony Hayward, former CEO of BP plc, says he sees a floor of $100 per barrel of oil and warns prices could go higher. (Source: Bloomberg)

REUTERS: Does Europe need a banking union?




April 30 - Reuters Breakingviews editor Hugo Dixon looks at how to break the links between Europe's weaker economies and their troubled banks.

REUTERS: London prepares for French tax exiles




April 30 - Some of London's plushest neighbourhoods are attracting interest from France's super-rich. They're concerned about the prospect of a 75% top rate of tax which presidential front-runner Francois Hollande intends to introduce if he wins the election on May 6. Hayley Platt reports.

5ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

Η τελική ημερομηνία υποβολής των αρχικών προτάσεων για τον 5ο Φοιτητικό Διαγωνισμό “Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν – E-nnovation 2012” είναι η Δευτέρα 07 Μαΐου 2012, όπου φοιτητές και ερευνητές καλούνται να υποβάλουν μία πρόταση της τάξης των 3 έως 5 σελίδων, περιγράφοντας την επιχειρηματική τους ιδέα.


Διακρίσεις και χρηματικά έπαθλα για φέτος είναι:

  •      1ο Βραβείο για τη νικήτρια ομάδα €5.000,  χορηγεία του ομίλου Eurobank EFG
  •     Βραβείο Εξωστρέφειας, €2.000, για την ομάδα με το καλύτερο διεθνές πλάνο  (δηλαδή νέο προϊόν / υπηρεσία με Global Perspective), χορηγεία της εταιρίας Odyssey Venture Partners
  •     Βραβείο της πιο καινοτόμας επιχειρηματική εφαρμογή για Κινητά & Tablets στον τομέα των Υπηρεσιών προς Μικρομεσαίες Ελληνικές Επιχειρήσεις με το ποσό των 10.000€  από τον Χρυσό Οδηγό (εφ’ όσον η ομάδα επιθυμεί να παρέχει το δικαίωμα εμπορικής αξιοποίησης της εφαρμογής και παροχής του πηγαίου κώδικα)
  •    Βραβείο του πιο ενδιαφέροντος  εργαλείου κοινωνικής δικτύωσης με έμφαση στο Τοπικό Περιεχόμενο, υποστηριζόμενο από το αντίστοιχο Επιχειρηματικό Πλάνο,  με το ποσό των 8.000€ από τον Χρυσό Οδηγό (εφ’ όσον η ομάδα επιθυμεί να παρέχει το δικαίωμα εμπορικής αξιοποίησης του εργαλείου)
  •    Η ομάδα με το καλύτερο και καινοτόμο επιχειρηματικό πλάνο στο mobile business θα υποστηριχθεί από τον ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος) για να μετασχηματίσει την ιδέα της σε προϊόν που θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιαστεί στη διεθνή αγορά
  •   Τρεις ομάδες από τον τελικό του E-nnovation θα περάσουν άμεσα στον τελικό του “Aegean Startups” που δίνει 15.000€ χρηματοδότηση για τους τρεις πρώτους νικητές.
  •    Οι ομάδες του τελικού θα έχουν την υποστήριξη (τεχνική, οργανωτική, υποδομών) για την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους πλανου από το Microsoft Innovation Center και τα νέα Incubation Centers Ελληνικών ΑΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων
Αναλυτική πληροφορίες καθώς και στοιχεία για την υποβολή δίνονται στο site του διαγωνισμού: www.ennovation.gr

CNBC: ILO Warns Europe's Austerity Is Deepening Jobs Crisis




Raymond Torres, director at the institute for international labour studies at the ILO, told CNBC, "Aggressive reductions in the public deficit are counterproductive, they don't lead to significant reduction in the public deficit itself, and in addition it is important to add a growth and employment strategy which at the moment is totally missing."

BLOOMBERG: Energy Partners to Buy Sunoco for $5.3 Billion

April 30 (Bloomberg) -- Bloomberg's Erik Schatzker reports that Energy Transfer Partners LP agreed to buy Sunoco Inc. for $5.3 billion in shares and cash to add oil transportation and distribution assets. He speaks on Bloomberg Television's "Inside Track." (Source: Bloomberg)

WSJ: On the Road to the Self-Driving Car



Joe White on Lunch Break points out a few things to know about how car makers could take more of the task of driving out of a motorist's hands. Photo: Mike Sudal.

BLOOMBERG: China's Banks Overall a `Buy,' Barclays Says

Tom Quarmby, regional head of banks research, Asia ex-Japan at Barclays Capital in Hong Kong, talks about the outlook for the region's banks. Quarmby also discusses DBS Group Holdings Ltd.'s offer to buy PT Bank Danamon Indonesia.

BLOOMBERG: Big Banks Head to the Fed to Fight Stress Tests

April 30 (Bloomberg) -- Bloomberg's Peter Cook reports that CEO's of the largest financial institutions will be in New York as companies push back on the Federal Reserve's stress test rules and question credit limits set on banks. He speaks on Bloomberg Television's "Inside Track." (Source: Bloomberg)

EC: Europe's Growth Agenda (Europe 2020) announcement


ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ - "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" (ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)


-Κύριε Αυγενάκη, έχετε πει πως με το νέο Μνημόνιο η Ελλάδα κερδίζει χρόνο. Θεωρείτε πώς η χώρα αξιοποιεί σωστά το χρόνο που της δίδεται και ποιες είναι οι άμεσες πράξεις για την οικονομία  που πρέπει να εφαρμοστούν; 

Δυστυχώς χάσαμε πολύ χρόνο στα τρία πρώτα χρόνια της κρίσης και αυτή την ολιγωρία αναπόφευκτα τη χρεώνονται τα κόμματα που κυβέρνησαν. Το ΠΑΣΟΚ και αργότερα με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά δεν προχώρησαν σε καμία απολύτως μεταρρύθμιση, σε καμία απολύτως διαρθρωτική αλλαγή που θα μας επέτρεπαν να εξυγιάνουμε τη δομή του κράτους, που εν πολλοίς ευθύνεται για τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Αν δεν υπήρχε η συνδρομή της ευρωπαϊκής μας οικογένειας θα είχαμε χρεοκοπήσει ήδη. Αυτό δεν είναι κινδυνολογία, αλλά αδιαμφισβήτητο γεγονός. Κερδίσαμε χρόνο για να κάνουμε επιτέλους αυτά που δεσμευτήκαμε. Και ξέρετε, πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, όχι γιατί μας το επιβάλλει μία Τρόικα, αλλά γιατί το οφείλουμε εμείς οι ίδιοι στην πατρίδα μας. Η Δημοκρατική Συμμαχία πρότεινε από την πρώτη στιγμή λύσεις για τον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα και τον περιορισμό των δαπανών. Θα σας αναφέρω ενδεικτικά τις ενέργειες που έπρεπε να είχαν γίνει ήδη από χθες: Αποκρατικοποιήσεις και άρση των αντικινήτρων στην αγορά που εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Δραστική περικοπή των καταναλωτικών δαπανών του δημοσίου. Μείωση των πολιτικών δαπανών και έλεγχος του δημόσιου χρήματος. Επένδυση στην ιδιωτική πρωτοβουλία για να δημιουργηθούν θέσεις δουλειάς. Λύσεις υπάρχουν κ. Καλαμαρά, αρκεί να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε.

-Στις φετινές εκλογές τα λεγόμενα μικρά κόμματα αλλά και νέοι βουλευτές διεκδικούν ρόλο εξουσίας. Υπάρχουν περιθώρια για να φέρουν κάτι καινούργιο στην πολιτική ζωή ή θα έχουμε μια απλή αλλαγή προσώπων που θα επαναλάβουν τα επιζήμια για τη χώρα λάθη του παρελθόντος;

Ο πολιτικός χάρτης θα αλλάξει δραστικά και πιστεύω πως νομοτελειακά θα ερχόταν αυτή η εξέλιξη. Δυστυχώς τα παλαιά κόμματα εγκλωβίστηκαν στα κομματικά τους στεγανά και έχασαν την επαφή τους με την κοινωνία. Χαίρομαι που νέοι άνθρωποι μπαίνουν στην πολιτική με φιλοδοξίες και όρεξη για σκληρή δουλειά. Ο τόπος μας χρειάζεται φρέσκιες ιδέες και η Βουλή ανανέωση. Αυτό όμως που πραγματικά με θλίβει, είναι να βλέπω νέους και φιλόδοξους πολιτικούς να υιοθετούν παρωχημένες και παλαιοπολιτικές ρητορικές. Ή ακόμα χειρότερα, να επενδύουν στο λαϊκισμό και στη δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου. Ανήκω και εγώ στη νέα γενιά πολιτικών και παλεύω για μεταρρυθμίσεις, για αλλαγές και τομές. Ελπίζω πως όλοι αυτοί οι νέοι πολιτευτές θα αξιοποιήσουν την ενέργειά τους θετικά, προκειμένου η νέα κοινοβουλευτική περίοδος να είναι η απαρχή της εξόδου της χώρας μας από την κρίση.

-Τι απαντάτε στους κατοίκους της περιφέρειας όπου πολιτεύεστε όταν αναζητούν ανάπτυξη, δουλειές και καλύτερες υπηρεσίες υγείας, παιδείας, μεταφορών, υποδομών;   

Έχουν δίκιο! Και αυτό δεν το λέω υπό την κάλυψη της αντιπολίτευσης. Η Δημοκρατική Συμμαχία φωνάζει εδώ και μήνες για την ανάγκη εφαρμογής αντι-υφεσιακών μέτρων που θα ανακουφίσουν την αγορά και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για νέες θέσεις εργασίας. Το μεγαλύτερο λάθος που έκαναν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είναι ότι αντιμετώπισαν την κρίση μόνο κατασταλτικά και όχι με τον καλύτερο τρόπο. Αύξησαν όλους τους φόρους και αναπόφευκτα μειώθηκε η ζήτηση. Εξάντλησαν τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, μειώνοντας παράλληλα οριζόντια μισθούς και συντάξεις. Έβλεπαν την επιχειρηματικότητα να βουλιάζει και την αντιμετώπιζαν με ημίμετρα όπως το άρθρο 99. Ειδικά στην Κρήτη μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι παρά τις δεσμεύσεις δεν έχει ολοκληρωθεί κανένα έργο υποδομής! Δίνω πάντα την ίδια απάντηση που αποτελεί και την βασική πολιτική μου αρχή: Το κράτος πρέπει να ανακτήσει τον κοινωνικό του προσανατολισμό. Αντιλαμβάνομαι τις οικονομικές δυσκολίες, αλλά γνωρίζετε και εσείς ότι και προ κρίσης ο πολίτης είχε τις ίδιες δικαιολογημένες απαιτήσεις. Το βασικό σλόγκαν της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε αυτές τις εκλογές είναι «Φταίει το κράτος, όχι εσύ. Άλλαξέ το!» και αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία μας. Να αλλάξουμε επιτέλους το κράτος που μας συνθλίβει και μας πληγώνει. Να δημιουργήσουμε νέες και στέρεες βάσεις για την Ελλάδα του μέλλοντος.

- Γιατί ένας ψηφοφόρος να προτιμήσει τη Δημοκρατική Συμμαχία στις προσεχείς εθνικές εκλογές;   

Γιατί λέμε την αλήθεια. Ακόμα και όταν αυτή είναι σκληρή και επώδυνη. Δεν προτείνουμε μαγικές λύσεις, αλλά εφαρμόσιμες προτάσεις που φυσικά προϋποθέτουν δουλειά από όλους μας. Δεν τάζουμε παροχές και αυξήσεις εκατομμυρίων. Κάθε μας θέση προέρχεται από ένα έμπειρο πολιτικό και επιστημονικό επιτελείο που μελετά όλες τις παραμέτρους για να καταλήξει στην πιο δίκαιη, υπεύθυνη αλλά και ορθολογιστική πρόταση. Δεν χαϊδεύουμε αυτιά. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση μόνο για να γίνουμε αρεστοί. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Και αυτό πλέον το αντιλαμβάνεται και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

-Αρκετοί επαναφέρουν σταδιακά τη συζήτηση για την αλλαγή του νομίσματος με διάφορα επιχειρήματα και στόχους. Ποια είναι η άποψή σας;     

Αυτή η συζήτηση δεν είναι απλώς ανεύθυνη, αλλά και εγκληματική. Κανείς από αυτούς δεν εξηγεί τις συνέπειες μίας τέτοιας μετάβασης. Κανείς δεν παραδέχεται ότι μία  αλλαγή νομίσματος, θα επέφερε μία απότομη και βίαιη προσαρμογή με μεγάλες μισθολογικές μειώσεις και αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα και σε όλες τις υπηρεσίες. Δημιουργούν μία επίπλαστη αίσθηση ότι η επιστροφή στη δραχμή θα σήμαινε και επιστροφή στην οικονομική μας κατάσταση επί δραχμής. Δυστυχώς, όμως, η αλήθεια είναι ότι θα υποχρεωνόμασταν σε έξοδο από την ευρωζώνη με απρόβλεπτες συνέπειες, έχοντας στα χέρια μας ένα νόμισμα υποτιμημένο. Δυστυχώς, όλοι αυτοί που επενδύουν στην οργή του κόσμου αποκρύπτουν την αλήθεια.

CNBC: Situation in Europe is Key Potential Risk: CEO



Ana Armstrong, CEO at Armstrong Investment Managers, told CNBC, "Clearly we are looking at the situation in the market and we are identifying the situation in Europe as the key potential risk and looking at how much the LTRO will actually translate into the real economy."

CNN: New app tells you if you're ugly



A new app for your phone can tell you how attractive you are by analyzing your picture. KTVK reports.

CNBC: Spain's First Quarter GDP Not as Bad as Expected



Gilles Moec, senior European economist at Deutsche Bank, told CNBC, "Domestic demand probably contracted quite sharply in account of what is going on in line with austerity but Spain has had a very strong export performance over the past three years which is offsetting what is going on with domestic demand and that is a sign of hope."

BLOOMBERG: Analysts See Record S&P 500

Analysts predict U.S. shares will rise enough this year to boost the Standard & Poor’s 500 Index to a record

WSJ: Home-Made Drones Take on Silicon Valley



Amateur drone makers are sending their do-it-yourself creations up into the skies of Silicon Valley. WSJ's Andy Jordan reports from San Francisco on the stunning footage they're capturing.

BLOOMBERG: Elections Across Europe

Francois Hollande leads the polls for the French presidency and the far-right climbs in Greece ahead of elections

CNBC: Europe Needs More Fiscal Stimulas to Grow





Simon Robinson, Director, Raven Capital says it's hard to say if the Spain debt situation can be "ringfenced." He adds that Europe needs coordinated financial action and more stimulus to grow.

EC: Energy Game

Providing secure, affordable and clean energy to European households and businesses is one of the big challenges today and in the years to come. To meet this challenge we will need to play a smart game. Find out how …

CNBC: Firms Cut Cost to Reinvest in Technology: Dell




Steve Shuckenbroook, President, Dell Services says that companies are reducing cost to reinvest in new technologies like mobility and cloud computing.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ / TAX COLLECTION MECHANISM ON FOCUS


«Κόκκινη κάρτα» βγάζει στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό της χώρας το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της Alpha Bank (25/4/2012). H εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 στο α’ τρίμηνο του 2012 δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για μηδενισμό του πρωτογενούς ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης στην Ελλάδα το 2012 (έναντι ελλείμματος -1,0% του ΑΕΠ που προβλέπει το 2ο Μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής), με πτώση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης στο -6,5%. Ωστόσο, η προσπάθεια για δημοσιονομική προσαρμογή εξακολουθεί να επιβαρύνεται από τη διαφαινόμενη αδυναμία είσπραξης σημαντικών κατηγοριών εσόδων από φόρους και εργοδοτικές εισφορές, σε μεγάλο βαθμό λόγω της διόγκωσης της παράλληλης οικονομίας. Ειδικότερα, σημαντική υστέρηση παρατηρείται στην είσπραξη των εσόδων από τον ΦΠΑ και από τους ΕΦΚ καυσίμων και στην είσπραξη των εισφορών από τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεδομένου ότι η φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ αποτελεί σήμερα καθημερινή εμπειρία του συνόλου των εγχώριων καταναλωτών, αφού τώρα επεκτείνεται ακόμη και σε αγορές σχετικά μεγάλης αξίας, είναι εμφανές ότι η επιδιωκόμενη δημοσιονομική προσαρμογή το 2012 και στα επόμενα έτη και η αναγκαία εξυγίανση της οικονομίας της χώρας δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν χωρίς την ουσιαστική εξυγίανση του συστήματος είσπραξης των φόρων από ΦΠΑ (αλλά και γενικότερα), με δραστικό περιορισμό της παράλληλης οικονομίας που διογκώθηκε ανεξέλεγκτα στην τελευταία 3ετία. Εκτός από τον ΦΠΑ, συνεχίζεται η πτώση των εισπράξεων από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης καυσίμων, κατά -3,1% στο α’ τρίμηνο του 2012, μετά την πολύ μεγάλη πτώση τους κατά -24,3% και στο α’ τρίμηνο του 2011. Η μεγάλη πτώση των εισπράξεων από το φόρο αυτό θα πρέπει επίσης να οφείλεται σε εκτεταμένη φοροδιαφυγή, δεδομένου ότι οι εισαγωγές πετρελαίου στη χώρα εξακολουθούν να διαμορφώνονται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. 

A "Red card" has taken out for the tax collection mechanism of the country's in the weekly bulletin for economic developments of Alpha Bank (25/4/2012). Budget execution in the first quarter of 2012 creates reasonable expectations for zero primary deficit of general Government in Greece for 2012 (against a deficit of -1.0% of GDP in the second Memorandum of Economic Policy), dropping the general government budget deficit to -6.5%. However, fiscal consolidation is still burdened by the apparent impossibility of collection in the important categories of income taxes and employer contributions, largely because of the surging parallel economy. In particular, there is a significant lag in revenue collection from VAT and excise tax on fuel and collecting contributions from the insurance funds. Since VAT evasion is now a daily experience of all domestic consumers, as now even extends to purchases of high value, it is evident that the desired fiscal adjustment in 2012 and subsequent years and the necessary reorganization of the economy cannot be achieved without the substantial consolidation of tax collection from VAT (and general), drastically reducing the parallel economy that has grown unchecked in the last 3 years. Apart from VAT, the decline in revenues from excise tax fuel continues at -3.1% in the first quarter of 2012, after a collapse in the -24.3% in the first quarter of 2011. The large drop in revenues from this tax should also be due to widespread tax evasion, as oil imports in the country still formed at extremely high levels.

BLOOMBERG: Spanish Economy Returns to Recession

April 30 (Bloomberg) -- Spain’s economy shrank less than previously forecast in the first quarter as the economy officially entered its second recession since 2009. (Source: Bloomberg)

CNBC: Impact of European Banks Deleveraging in Asia




Tom Quarmby, Director, Regional Banks Sector, Asia Ex-Japan Equity Research, Barclays Capital says that alternatives to European Banks could come at a higher cost for Asian borrowers.

CNBC: Are the Germans Spending Enough?




Bob Parker, senior advisor at Credit Suisse, told CNBC, "If you look at German retail spending I think the data has been very clear, you saw very weak spending in the fourth quarter of last year and really going into the first two months of this year and this is surprising because German unemployment is in decline."

WSJ: How to Make Your Company More Creative



Executives always say they want to increase creativity in their companies, but do they really? What are the pitfalls, and if you are serious, how do you do it? Mark Randall, Chief Strategist for Adobe shares some tips.

CNN: X PRIZE: World's smartest & richest meet



Participants at the X PRIZE gathering in Los Angeles search for the next "big idea." CNN's Ali Velshi goes "visioneering."

BLOOMBERG: India-Pakistan Trade Relations, Refinery Venture

Jagannadham Thunuguntla, chief strategist at SMC Global Securities Ltd. in New Delhi, talks about India-Pakistan trade relations. Billionaire Lakshmi N. Mittal and an Indian oil company are formally opening a $4 billion refinery on the northern border with Pakistan as the countries that have fought three wars seek to stimulate trade. Thunuguntla speaks with Rishaad Salamat on Bloomberg Television's "On the Move Asia.

CNET: Toshiba Satellite C655-S5542



If you're still considering an Intel Celeron processor for a midsize laptop in 2012, the Toshiba Satellite C655-S5542 at least turns on and lets you surf the Web, if slowly.

ΑΧΥΡΟΔΑΝΕΙΑ / FAKE LOANS


Είναι πράγματι εξοργιστικό να ακούς για τα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ανθρώπους χωρίς εισοδήματα που προφανώς δόθηκαν τη δεκαετία του 2000-2010. Την ίδια ώρα μάλιστα που σήμερα υγιείς επιχειρήσεις παρακαλούν τις τράπεζες για ένα μικρό δανεισμό ώστε να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να προσφέρουν εργασία σε τόσους απελπισμένους ανθρώπους. Κοινό μυστικό είναι ότι πολλοί από τους οικονομικούς «εγκληματίες» αυτής της χώρας στο πρόσφατο παρελθόν χρησιμοποίησαν τις τράπεζες για να «ξεπλύνουν» όλες τις παράνομες αμοιβές τους από προμήθειες και  χρηματισμούς. Ξαφνικά μισθωτοί Έλληνες βρέθηκαν με δάνεια 500.000 και 800.000 ευρώ για αγορές κατοικιών που όλως τυχαίως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από τη λήψη αυτών αποπληρώθηκαν. Όλοι έδειχναν ευχαριστημένοι χωρίς βέβαια να λογαριάζουν τον ξενοδόχο. Ο ξενοδόχος και τότε και σήμερα είναι αυτός που δίνει τα χρήματα και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τρόικα. Αποτέλεσμα των παραπάνω να αποκαλύπτονται από εδώ και πέρα, σχεδόν καθημερινά, περιπτώσεις που «βρώμικα» χρήματα μετατράπηκαν σε ακίνητη περιουσία μέσω δανείων καταλήγοντας πλέον σε επισφαλή δάνεια και εκποιούμενες περιουσίες. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και οι πολυτελείς μεζονέτες για τους κατέχοντες…

It is indeed shocking hearing about loans of hundreds of thousands euro taken from people without any significant income during the decade 2000-2010. Nowadays even healthy companies are begging banks for small loans to develop their business plans so as to offer work in many desperate people. It is a common secret that many Greeks economic "criminals" in the recent past used banks to "launder" all illegal fees from commissions and briberies. Suddenly Greeks received loans of 500,000 and 800,000 euro for home purchases while by chance in a short period following the grant repaid them. Everyone seemed happy but of course they calculate without the owner. The owner both then and now is the one who gives the money and in this case is European Central Bank and Troika. In result of the above almost daily revealed cases where "dirty" money turned into real estate through loans resulting in the end “bad” loans and divested properties. As we say in Greece “every crook on his bench and luxury villas for the holding ones”...