ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!


ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ 2012 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; / WHAT 2012 WILL BRING TO GREECE?

Δημοσιεύτηκε 31/12/2012
Published 31/12/2012
 
Το 2012 θα είναι το έτος της Ελλάδας. Το 2012 είτε θα φέρει την Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό είτε θα την αφήσει στην δραχμή και τον κόσμο του ρουσφετιού και του μπαξισιού, που τόσο καλά γνωρίζουμε. Το 2012 είτε θα φέρει την νέα πολιτική τάξη των ευρωπαϊκών συνασπισμών είτε θα διατηρήσει τις μονοκομματικές δοξασίες. Το 2012 είτε θα φέρει την ελευθερία της έκφρασης των μέσων ενημέρωσης, με κυρίαρχο το διαδίκτυο, είτε θα επιβάλλει την δημοσιογραφία τύπου ολοκληρωτικών καθεστώτων και εκκαθάρισης ανεπιθύμητων δημοσιογράφων. Το 2012 είτε θα φέρει την ελεύθερη αγορά είτε θα διατηρήσει τα γνωστά καρτέλ ιθαγενών. Το 2012 είτε θα φέρει τον πλούτο της Ελλάδας στην επιφάνεια για τον λαό της είτε θα τον κρατήσει στα χέρια των ολιγαρχικών μεσαζόντων. Το 2012 είτε θα φέρει την δικαιοσύνη και την φυλάκιση επίορκων πολιτών είτε θα συνεχιστεί το κουκούλωμα όλων των γνωστών υποθέσεων και την γελοιοποίηση των θεσμών. Το 2012 θα φέρει την αισιοδοξία και το χαμόγελο είτε θα διατηρήσει την μιζέρια και την θλίψη. Το 2012 θα φέρει την κοινωνική συνοχή και το εθνικό ευρωπαϊκό φρόνημα είτε θα φέρει την διάλυση της κοινωνίας και της χώρας. Το 2012 θα είναι ένα ξεχωριστό έτος στην ιστορία της Ελλάδας μας…
2012 is the year of Greece. In 2012 Greece will either join realistically euro and European culture or will either return to drachma and the world of political scandals and bribing that so well knows. In 2012 Greece will either have its new European political order of blocs of parties or either maintains the one-party governing. In 2012 Greece will have the freedom of expression in media, dominated by the internet or it would achieve the type of journalism of totalitarian regimes of disappearing unwanted journalists. In 2012 Greece will either achieve free market or it will either maintain the well-known cartels addressing to natives. In 2012 Greece will acquire its wealth for its own the people or that will be kept as usual in the hands of oligarchs intermediaries. In 2012 Greece will invent justice and imprisoning of perjurer citizens or it will either continues the cover-all of known cases and ridicules institutions. In 2012 Greece will find optimism and a smile or it will either keep the misery and sorrow. In 2012 Greece will bring social cohesion and national and European morale or it will disintegrate both as society and country. 2012 will be a special year in the history of Greece...

Extreme cold forces Russians to evacuate




Dec. 25 - Thousands living in Russia's Far East and Siberia have to leave their homes when old pipelines burst in heavy snow and cold weather. Lindsey Parietti reports.

Egypt pound hits record low




Dec 31 - With economy in critical condition after nearly two years of unrest, Egypt central bank allows the pound to slip. Lindsey Parietti reports

2013: Το έτος για φυγή εμπρός



Το 2012 η Ελλάδα συνέχισε να βρίσκεται στα πρόθυρα της οριστικής χρεοκοπίας και αντιμετώπιζε τον κίνδυνο ενός αιφνίδιου «ατυχήματος». Το 2012 συνεχίστηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά η συρρίκνωση της οικονομίας με δραματικούς ρυθμούς, συνεχίστηκε η αποσάθρωση του παραγωγικού και του κοινωνικού ιστού.

Ταυτόχρονα όμως, για πρώτη φορά, ο κυβερνητικός σχηματισμός απέδειξε στην πράξη ότι αφυπνίζεται και υπερβαίνοντας εαυτόν, και τις διαφορετικές προσεγγίσεις των τριών κομμάτων που συμμετέχουν, προχώρησε με εντυπωσιακή αποφασιστικότητα στον δρόμο της απαρέγκλιτης υλοποίησης των δεσμεύσεων, που η χώρα έχει αναλάβει έναντι των εταίρων και πιστωτών της.
Το αποτέλεσμα, που όλοι γνωρίζουμε, ήταν η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης και συνεπακόλουθα η απόφαση για σταδιακή εκταμίευση της υπερδόσης των 52,5 δισ. ευρώ.

Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις για νέα πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο κίνδυνος όμως ενός αιφνιδίου «ατυχήματος» δεν έχει εκλείψει οριστικά. Προφανώς δεν είναι τυχαίες οι σχετικές αναφορές του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα?

Η κυβέρνηση πρέπει να προσδιορίσει επ' ακριβώς τους «αντιπάλους» και τους στόχους για το 2013, από την επίτευξη των οποίων θα κριθεί η αναστροφή της καταστροφικής πορείας της χώρας, θα κριθεί η οριστική και αμετάκλητη εξάλειψη του κινδύνου της χρεοκοπίας και η επιστροφή στον ενάρετο κύκλο της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας.

Αντίπαλος δεν είναι άλλος από το σαθρό και παρασιτικό οικονομικό σύστημα που οικοδομήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, από τις νοοτροπίες που δημιούργησαν στο κομματικό πελατειακό σύστημα. Ο άμεσος εχθρός είναι η ύφεση που «κατατρώει» το παραγωγικό δυναμικό της χώρας μειώνοντας δραματικά τον παραγόμενο - και προς διανομή πλούτο. Εχθρός είναι η σάπια, γραφειοκρατική και διεφθαρμένη κρατική μηχανή που δημιουργεί εμπόδια, σε κάθε προσπάθεια υγιούς επιχειρηματικότητας. Εχθρός είναι οι καθεστηκυίες νοοτροπίες και αντιλήψεις που στηρίζονται ακριβώς σ' αυτό το σύστημα.

Η οικοδόμηση μιας νέας οικονομίας χρειάζεται γενικευμένη ρήξη. Δυστυχώς, αυτή δεν αποτολμήθηκε σε περιόδους ανάπτυξης. Γίνεται τώρα υποχρεωτικά κάτω από τις «οδηγίες» των Μνημονίων. Είναι όμως στο «χέρι» του ελληνικού πολιτικού συστήματος να ανταποκριθεί εδώ και τώρα στις μεγάλες απαιτήσεις των καιρών.

Οι ρυθμοί στις αλλαγές, στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που γνωρίζαμε ανήκουν στο παρελθόν. Η χώρα έχει μπροστά της ένα «Μαραθώνιο», στον οποίο πρέπει να «τρέξει» με μεγάλες ταχύτητες σε ανώμαλο δρόμο. Οι στόχοι και οι προτεραιότητες πρέπει να ξεκαθαριστούν, ώστε να διατηρηθεί καθ' όλη τη διάρκεια του 2013 το σωστό «τέμπο».

Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί μέσα στο α' εξάμηνο μια πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία και αναπτυξιακή ώθηση να δώσει και η φορολογική βάση να διευρυνθεί, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η γάγγραινα της φοροδιαφυγής. Πρέπει να προωθηθεί το ταχύτερο δυνατό το νέο επενδυτικό πλαίσιο και οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης της οικονομίας. Οι εστίες δημιουργίας και αναπαραγωγής ελλειμμάτων και χρέους πρέπει να εξαλειφθούν πλήρως.

Η πολυμέτωπη αυτή μάχη θα απαιτήσει συγκρούσεις, ίσως και πολύ σκληρές. Η κυβέρνηση οφείλει όμως να συνεχίσει αταλάντευτα. Είναι ο μόνος ορατός δρόμος για να ανακτήσει η Ελλάδα υψηλές και στέρεες αναπτυξιακές επιδόσεις.

2012-2013 Midnight Fireworks | Sydney, Australia (Full Show) (HD)


Times Square Preps for New Year’s Eve

FBN’s Lauren Simonetti with Philips Lighting CEO Ed Crawford on celebrating New Year’s Eve in Times Square.

Νέα «μαύρη τρύπα», αυτή τη φορά ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, στο ταμείο του Οργανισμού.

Πόλεμος και αλληλοκαρφώματα στον ΕΟΤ

Εμπλέκουν την Όλγα Κεφαλογιάννη συνεργάτες του Νίκου Καραχάλιου

 
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=490969 
Πόλεμος με συνεχή αλληλοκαρφώματα μαίνεται στα ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου Τουρισμού μετά την απόκαλυψη του σκανδάλου στον ΕΟΤ και την προφυλάκιση του άλλοτε ειδικού γραμματέα Κώστα Βασιλάκου, ο οποίος χρεωνόταν στον πρώην γενικό γραμματέα του Οργανισμού Νίκο Καραχάλιο, ως σύμβουλός του.

Η πλευρά Καραχάλιου δείχνει τώρα προς την ίδια την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Βασιλάκος ήταν δικός της άνθρωπος. Έτσι ο Νίκος Καραχάλιος, ο οποίος θα προσέλθει αυτοβούλως την Πέμπτη στον ανακριτή, αναμένεται να παρουσιάσει ηλεκτρονική αλληλογραφία που θα υποστηρίξει ότι αναδεικνύει ενδοϋπηρεσιακές συνενοήσεις του προφυλακισμένου του πρώην ειδικού γραμματέα του ΕΟΤμε την νυν υπουργό Τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην γενικός γραμματέας θα παρουσιάσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο Κώστας Βασιλάκος είχε αποκτήσει επαφή και είχε υποβοηθήσει την προεκλογική καμπάνια της κυρίας Κεφαλογιάννη από τον Απρίλιο του 2012, όταν εργαζόταν ακόμη στην ΜΚΟ «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα υποστηρίξει ότι ο προφυλακισμένος πρώην σύμβουλός του, προσελήφθη από τον ΕΟΤ ύστερα από συνέντευξη και έλεγχο από τρεις συνεργάτες της κυρίας Κεφαλογιάννη.

Ακόμη θα παρουσιάσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος δεν είχε απολύτως καμία σχέση με την παράδοση των μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ στον προφυλακισμένο πρώην ειδικό γραμματέα που προχώρησε στην υπεξαίρεση των 147.000 ευρώ. Την εντολή, θα υποστηρίξει, την έδωσε -λόγω απειρίας- ένας οικονομικός διευθυντής του ΕΟΤ, χωρίς καμια άλλη άνωθεν εντολή...

Οι αναφορές αυτές που αναμένεται να διατυπώσει στον δικαστικό λειτουργό ο κ. Καραχάλιος αφενός προσδίδουν νέα διάσταση στο σκάνδαλο του ΕΟΤ, αλλά ταυτόχρονα ανοίγουν και έναν νέο κύκλο ενδοκυβερνητικών τριβών, καθώς ο κ. Καραχάλιος επιχειρεί να μεταφέρει τις ευθύνες της δράσης του προφυλακισμένου συμβούλου του στην υπουργό κυρία Κεφαλογιάννη.

Η υπόθεση μάλιστα παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις ύστερα από ισχυρισμούς συνεργατών του κ. Καραχάλιου ότι «ο κ. Βασιλάκος δεν ενημέρωνε το Μαξίμου και κυρίως την Γραμματεια Παρακολούθησης Κυβερνητικού Εργου για τα τεκταινόμενα στον ΕΟΤ παρ' ότι είχε λάβει την σχετική αρμοδιότητα από την κυρία Κεφαλογιάννη».

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο κ. Καραχάλιος θα υποστηρίξει ακόμη ότι ο προφυλακισμένος Κώστας Βασιλάκος διατηρούσε και προσωπική γνωριμία με συνεργάτιδα της κυρίας Κεφαλογιάννη και είχε καθημερινές συνενοήσεις μαζί της.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Καραχάλιος θα υποστηρίξει ότι «είχε δώσει εντολή στον κ. Βασιλάκο -λόγω της σχετικής επιμονής του- να μην ασχολείται με τα τεκταινόμενα στο λογιστήριο». Επιπλέον θα υποστηρίξει ότι ο προφυλακισμένος πρώην ειδικός γραμματέας είχε αυτονομηθεί τον τελευταίο μήνα και προχωρούσε σε ανεξέλεγκτες ενέργειες.

Εν τω μεταξύ από τα νεώτερα στοιχεία για τον έλεγχο στον ΕΟΤ προκύπτει και νέα «μαύρη τρύπα», αυτή τη φορά ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, στο ταμείο του Οργανισμού.

Επιτέλους να μπει τέλος στο πελατειακό κράτος και τους υπηρέτες του

Σχολιάζοντας την πρόταση σχετικά με σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Βάσω Νάκου, δήλωσε:

«Σε όσους σήμερα εστιάζουν στις ευθύνες ενός προσώπου, υπενθυμίζουμε ότι σε μια κυβέρνηση οι ευθύνες είναι συλλογικές. Τις αποφάσεις της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου για "θυσίες" των πολιτών υπηρέτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως και τη fast track περιβαλλοντική πολιτική που άσκησε ως πρώην υπουργός ΠΕΚΑ. 

Οι κύριες πολιτικές ευθύνες και η παράβαση καθήκοντος βρίσκονται στο θάψιμο της λίστας Λαγκάρντ από τις κυβερνήσεις μετά το 2010 αλλά και αυτές που προστατεύουν επί δεκαετίες τους χρηματοδότες τους, τους «ευνοημένους» και «τα δικά τους παιδιά». Εκτός, λοιπόν, από το να βρεθούν οι πρωταγωνιστές και να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, αυτό που προέχει είναι να μπει τέλος στο ίδιο το πελατειακό κράτος και τους υπηρέτες του.

Με αφορμή και το νέο έτος, ας ευχηθούμε ότι θα αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη, ως απαρχή για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος, που τελικά είναι η πιο βασική παράμετρος και για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας».

2012 defining moment: Olympics




The Olympics were a defining moment of 2012. We look back as CNN journalists originally brought the Games to you.

Singapore is sprouting green roofs




CNN's Liz Neisloss reports on a roof that is only a sample of the greening of Singapore's skyline.

More Millionaires in 2013?



 
CNBC's Robert Frank reports that the number of $1 million households will approach an all-time high next year.

Turkey's Erdogan tells refugees Syrian rebirth near




Dec. 30 - Turkish Prime Minister Tayyip Erdogan said a ''sacred birth'' is near for the people of Syria. Deborah Lutterbeck reports.

«Εμμένω σε όσα εξέθεσα στο υπόμνημά μου»

«Τις τελευταίες μέρες γίνονται από πολιτικά πρόσωπα αναφορές στο όνομά μου σχετικά με τον τρόπο που χειρίσθηκα την λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ».
Επ’ αυτού δηλώνω τα εξής:

- Κανένα καινούργιο στοιχείο δεν έχει προστεθεί που να αφορά το πρόσωπό μου και τις ενέργειές μου. Επομένως εμμένω απολύτως σε όσα εξέθεσα στο υπόμνημά μου προς τους κκ Εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος.


- Ο τρόπος με τον οποίο χειρίσθηκα τα νομικά ζητήματα που προέκυπταν από την «λίστα Λαγκάρντ» είναι απολύτως σύμφωνος με την κείμενη ελληνική νομοθεσία. Δεν έχω ακούσει μέχρι σήμερα άλλη επιστημονική άποψη επ’ αυτού.


- Η θέση μου ως Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ αλλά και η προϋπηρεσία μου ως δικαστικού λειτουργού μου επέβαλε να τηρώ τον νόμο και να μην υπηρετώ πολιτικές σκοπιμότητες. Αν αυτή η θέση μου δεν είναι ορθή, δέχομαι να ελεγχθώ γι’ αυτό.


- Επαναλαμβάνω ότι παρέλαβα το στικάκι, από τον τότε πολιτικό προϊστάμενό μου με εξωυπηρεσιακό και ανεπίσημο τρόπο. Ο τρόπος παράδοσής του καθιστούσε επιβεβλημένο να λάβω πολιτικές οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού του, δεδομένου ότι επρόκειτο για παράνομο αποδεικτικό μέσο. Δεν έλαβα ωστόσο ποτέ καμιά σχετική εντολή από πολιτικό προϊστάμενό μου. Εάν οι πολιτικοί προϊστάμενοί μου δεν συμφωνούσαν με τον τρόπο που χειρίσθηκα την υπόθεση είχαν την ευχέρεια να με ελέγξουν ή να με οδηγήσουν σε παραίτηση. Δεν το έπραξαν ποτέ. Το πράττουν δυστυχώς όμως τώρα, για να δικαιολογήσουν δικές τους παραλείψεις και προφανείς σκοπιμότητες.


- Φέρομαι μάλιστα τελευταία και ως υπαίτιος διαρροής της «λίστας Λαγκάρντ» στο περιοδικό «Hot Doc». Η παρουσία μου στον δημόσιο βίο μέχρι σήμερα αποτελεί απάντηση και ισχυρή απόδειξη για το αν έχω ανάγκη να καταφεύγω σε τέτοιου είδους «διαρροές». Βέβαιο παραμένει αντιθέτως ότι παρέδωσα το στικάκι με την λίστα στον κ. Βενιζέλο κατά την πρώτη μας συνεργασία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Και αυτό είναι το πολιτικά κρίσιμο ζήτημα.



 - Υπενθυμίζω σχετικά και αναφέρομαι ξανά στο από 24-10-2012 υπόμνημά μου προς τους κκ Εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος, ότι δηλαδή κλήθηκα με ρητή εντολή τού (κατά τα λοιπά μη επεμβαίνοντος στο έργο του ΣΔΟΕ) κ. Βενιζέλου να ελέγξω 750 και στην συνέχεια 743 πρόσωπα για φοροδιαφυγή από ένα σύνολο περίπου 54.000 προσώπων που είχαν εμβάσει χρηματικά ποσά στο εξωτερικό κατά την τελευταία τριετία. Ο σχετικός κατάλογος περιείχε άσχετους με τα ελεγκτέα πρόσωπα ΑΦΜ και άλλες ελλείψεις, που καθιστούσαν αδύνατο τον έλεγχο. Ζήτησα διόρθωση του καταλόγου και ακριβή στοιχεία, που όμως ουδέποτε μου εστάλησαν. Μετά ταύτα και με σκοπό την ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος, έδωσα εντολή για πλήρη έλεγχο όλων των φυσικών προσώπων που είχαν μεταφέρει στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000€ και μάλιστα για το χρονικό διάστημα των ετών 2000–2012! Δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής δεδομένου ότι από 10-8-2012 δεν ασκώ πλέον τα καθήκοντα του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ.


- Προκαλώ οποιονδήποτε από εκείνους που προσπαθούν τώρα να σπιλώσουν το έργο μου, να αποδείξουν ότι κατά την θητεία μου στο ΣΔΟΕ ήμουν εγώ εκείνος που παρέλειψε να συμβάλει με κάθε τρόπο στην πάταξη της φοροδιαφυγής».

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ







«Η ΕΛΛΑΣ Α.Ε ζητά για τις ανάγκες ανασύστασης της χώρας, νέο ή νέα (30 έως….60 ετών). Ιδιαίτερη προτίμηση θα δοθεί στους κατόχους των ακόλουθων επιστημονικών τίτλων: Αστροφυσικής, Οικονομικών και Νομικών Επιστημών, Φιλοσοφικής και Ιατρικής. 

Εξαιρούνται του δικαιώματος συμμετοχής στη συγκεκριμένη πρόσκληση ενδιαφέροντος, οι: 

  • Γόνοι πολιτικών τζακιών που ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας προκειμένου να αναδειχτούν.
 
  • Καθηγητές  Πανεπιστημίου, πρώην ή νυν εκπρόσωποι του λαού στη Βουλή ή εγκάθετοι των πολιτικών γραφείων των βαρόνων της πολιτικής, ως εκπρόσωποι του κατεστημένου.
 
  • Μεγαλοεπιχειρηματίες, κατά συνήθεια φοροφυγάδες, ως εκπρόσωποι της διεφθαρμένης τάξης του χρήματος.
 
  • Αρχισυνδικαλιστές, χωρίς δεξιότητες –αφού έχουν ξεχάσει τι σημαίνει δουλειά– ως αναπόσπαστο μέρος του σαθρού πολιτικού συστήματος που βιώνουμε.
Ως ιδιαιτέρων προσόντων θα αντιμετωπιστούν οι έχοντες κάτι από: 

  • Tην εμφάνιση δυναμικού δανδή του νυν πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, αφαιρουμένου οποιουδήποτε ίχνους θεατρικής υπερβολής.
 
  • Την ευφράδεια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου, αφαιρουμένου οποιουδήποτε ίχνους ζοφώδους εγωπάθειας.
 
  • Τη μειλίχια σοβαρότητα του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη, αφαιρουμένου οποιουδήποτε ίχνους φοβικού συνδρόμου.
 
  • Τη νιότη και ορμή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, αφαιρουμένου του τίτλου του βαρύγδουπου στελέχους, που ξεπήδησε από τον κομματικό σωλήνα.
 
  • Η σοβαρότητα της κας Παπαρήγα, αφαιρουμένου του συνδρόμου των ουτοπικών θέσεων που τη διαπερνούν.
 
  • Tη βαρβατίλα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Η. Κασσιδιάρη, αφαιρουμένου οποιουδήποτε ίχνους τραμπουκισμού και βαρβαρότητας.
Απαράβατοι όροι συμμετοχής: Μην είναι ανεπάγγελτοι, αποδέκτες χρηματικών δωρεών από πεθερούς, πεθερές, στενούς φίλους και μην έχουν ροπή προς τη διαφθορά.  Ημερομηνία λήξης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ».

Μπορεί να γελά ή να εκνευρίζεται ο οποιοσδήποτε με την παραπάνω «αγγελία» εύρεσης ενός ηγέτη, ικανού να αναλάβει τα ηνία μιας νέας ελληνικής πολιτισμικής, κοινωνικής και οικονομικής επανάστασης.

Ωστόσο, η εδώ και τρία χρόνια εικόνα αντίστασης απέναντι στο φαύλο παρελθόν και στο αρρωστημένο παρόν μας, δείχνει απλά ότι: H μαρτυρική προσμονή για τον ηγέτη, ο οποίος θα καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία για εμάς –ακόμη και χωρίς εμάς–, συντελεί στην μακροημέρευση της υπάρχουσας πολιτικής κουλτούρας.

Αντί  λοιπόν να περιμένουμε, όπως οι φίλοι μας οι Εβραίοι το Μεσσία –μιας που ο Χρηστός δεν κάλυπτε τις σχετικές προδιαγραφές του μεσσία-ηγέτη–, καλό θα ήταν να μπούμε στην διαδικασία της ρήξης με ό,τι σάπιο γύρω μας και ο ηγέτης αυθόρμητα θα αναδειχθεί. 

Αρκεί εμείς να έχουμε πάρει τα μαθήματα από την ιστορική μας εμμονή να εξοστρακίζουμε εκείνους τους ηγέτες που φαίνεται ότι δε μας ταίριαζαν, βλ. Κολοκοτρώνη, Καποδίστρια κ.α. και να αναδεικνύουμε αυτούς που οδηγούν τη χώρα στα τάρταρα.

Διαφορετικά, για πολλά χρόνια ακόμη θα παίζουμε το «πουν’ το, πουν’ το, το δαχτυλίδι» με την λίστα Langarde ή της Siemens, αναδεικνύοντας πολιτικούς, που σε άλλες εποχές θα αντιμετώπιζαν τη γκιλοτίνα ή το Γουδή.   

Quest's Eurozone Monopoly challenge




Can the Eurozone recover in 2013? CNN's Richard Quest puts the question to a panel of experts.

U.S. Week Ahead: Deal or no deal, the damage’s already done




Dec 28 - Looks like Wall Street will be working the last weekend of 2012 as the political deadlock over resolving the fiscal cliff continues. 

OI 2059 ΑΓΝΩΣΤΟΙ X / UNTOUCHABLES



Μόνο ντροπή προκαλεί η προστασία των θεσμικών εξουσιών, πολιτικής και δικαστικής εξουσίας καθώς και του Τύπου, στους ευϋπόληπτους πολίτες αυτής της χώρας με τις παχυλές καταθέσεις στην τράπεζα HSBC και αλλού. Τι και αν οι κουτόφραγκοι προκαλούν να σπάσουν τη μαφία της Ελλάδας. Αυτή έχει τους μηχανισμούς να προστατεύει τα "παιδιά" της αφήνοντας τους υπόλοιπους 10.813.138, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, να έχουν το ρόλο του συμπαθούς υποζυγίου. Φυσικά μέσα στη λίστα μπορεί να υπάρχουν και πολίτες που δικαιολογούν τις καταθέσεις τους όπως επίσης και το γεγονός ότι είναι πολλές οι λίστες της ντροπής αλλά ο τρόπος που για ένα απεχθές έγκλημα, όπως αυτό της φοροδιαφυγής, οι θεσμικοί παράγοντες αποκρύπτουν τους εγκληματίες από την κοινή γνώμη είναι πράγματι αποκρουστικός. Συνεπώς για όσο αυτή η χώρα ή χωριό που λέγεται Ελλάδα λειτουργεί με όρους πατριωτικής μαφίας, δεν μπορεί να ελπίζει παρά μόνο στην εκπόρνευσή της στους επιβήτορες της παγκόσμιας πόλης, με τους τοπικούς ηγέτες φυσικά στο ρόλο του μεσάζοντα με το αζημίωτο...

Only shame can cause the protection of all respectable citizens of this country with hefty deposits in HSBC bank and elsewhere by all institutional powers in Greece, politics, judiciary and press. What if Europe's leaders try to break the Greek mafia? It has the right mechanisms and persons to protect its "children" by leaving the remaining 10,813,138 Greeks, according to ELSTAT, to have the role of wonderful mules. Of course in Mrs's Lagarde list may be included people who justify their deposits as well as the fact that there are many others lists of shame but in the end the way that institutional agents conceal a despicable crime, as tax evasion, and its criminals by public opinion is really obnoxious. So as long as this country or village called Greece operates in terms of a patriotic mafia it cannot rely only on its prostitution to the stallions of the global city, with local leaders naturally into the role of intermediary, with a good profit indeed ...