ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Όποιος κατέχει την πληροφορία κατέχει και τη γνώση. Όποιος κατέχει τη γνώση κατέχει και τη δύναμη. Στη σύγχρονη εποχή, στη Νέα Ελλάδα, η πληροφορία είναι η πληροφορική. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, στο τέλος Αυγούστου όταν όλοι οι Έλληνες, τουλάχιστον οι εγγεγραμμένοι, υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση στο Taxisnet, θα κατέχει την πληροφορία της περιουσίας όλων μας με ένα κουμπί. Οι Τράπεζες, ήδη ιδιοκτησία του ΤΧΣ, γνωρίζουν καθημερινά πλέον τα μετρητά και τις κινήσεις τους. 

Το Σεπτέμβρη λοιπόν το ελληνικό κράτος και οι δανειστές μας θα ξέρουν τους Έλληνες κροίσους, με δύο, τρία ή περισσότερα γράμματα. Δημοσίους υπαλλήλους και επιχειρηματίες-φαινόμενα. Όλους εκτός από τους εφοπλιστές. Αυτοί εξάλλου είναι παγκόσμιοι και ενίοτε εξωχώριοι. 

Αυτή τη γνώση στη σύγχρονη μορφή της, την πληροφορική της Ελλάδας έχει βάλει στο μάτι το παραπαίον παρακράτος. Προσπαθεί ματαίως τα τελευταία χρόνια να ελέγξει τις κρατικές και θεσμικές θέσεις της Πληροφορικής. Υποσχόμενο, ως άλλος πρίγκιπας, χρήμα, γυναίκες και εξουσία θέλει να ελέγξει τους κατέχοντες νευραλγικές θέσεις στον τομέα της Πληροφορικής. Ήδη μερικοί έχουν παραδοθεί. Με αντίτιμο όμως, εν αγνοία τους, την προσωπική τους καταστροφή. Τα πάθη βέβαια είναι ανεξέλεγκτα. Η πληροφορική της Ελλάδος βέβαια και το διαδίκτυο γενικότερα είναι παγκόσμια και τα κλειδιά αυτών τα κρατάνε άλλοι, όχι σίγουρα το παρακράτος της χώρας μας και οι υπάλληλοι του που ήπιαν το μεδούλι της…