ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ



Η Ελλάδα έχει αρχίσει να ενοχλεί. Πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, αγωγοί ενέργειας στο Βορρά και το Νότο της, αυστηρή Δικαιοσύνη στους ντόπιους καταχραστές της και νέες ιερές συμμαχίες. Ισχυρή και σταθερή Κυβέρνηση στις μετρήσεις και κυρίως στη συνείδηση των πολιτών της και επικείμενη Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι οι οιωνοί συνηγορούν ότι η χώρα μπορεί να "φύγει" επιτέλους μπροστά στον 21ο αιώνα. Το χρέος που κληρονόμησε βέβαια ο κ.Σαμαράς είναι αισχρό, όμως ο πλούτος της χώρας είναι ανεκτίμητος.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι δανειστές της που ψάχνουν απεγνωσμένα τους νέους Εφιάλτες της Ελλάδας. Αυτούς που θα την οδηγήσουν στο διχασμό, τις εκλογές και την ανατροπή. Εφιάλτες τόσο μέσα στην Κυβέρνηση, όσο και στην Αντιπολίτευση. Αυτούς που θα προτάξουν το ατομικό συμφέρον, την προσωπική φιλοδοξία τους για να πρωταγωνιστήσουν και θα φέρουν τη ρήξη. Αυτούς που αθόρυβα θα διεισδύσουν στο Μαξίμου, στην Τρικούπη και την Κουμουνδούρου και ύπουλα θα οδηγήσουν στην αντιπαράθεση. Την πατριωτική, πάντα.

Είναι γεγονός ότι είναι δύσκολο να εκβιάσεις εκείνον που έχει τα χρήματα για να σου δώσει χρήματα. Εκείνον που σε πληρώνει στο τέλος του μήνα. Πρέπει να έχεις κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την κατάλληλη στιγμή για να τον πείσεις. Η απειλή της αυτοκτονίας ενός έθνους είναι αστεία. Η μόνη περίπτωση για την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι άλλη από την αποφασιστικότητα και την ενότητα. Η απειλή της άλλης λύσης. Ακόμα και αυτή της μάχης για επιβίωση. Αυτή όμως, η ύστατη λύση, προϋποθέτει τον κ. Σαμαρά να υποστηρίζει την ολική κάθαρση του νοσηρού κατεστημένου, τον κ.Τσίπρα τις αρχές του Μνημονίου ως προς την εξάλειψη του κοινωνικού παρασιτισμού, τον κ. Κουβέλη την τεχνοκρατική διάσταση του Κράτους και τον κ. Κουτρούμπα τη σύγχρονη ρωσική κουλτούρα διακυβέρνησης. Συνιστώσες πράγματι δύσκολα αν όχι απίθανα συγκλίνουσες. Στην αντίθετη περίπτωση ο εκβιασμός, χωρίς διέξοδο, των εκβιαστών δεν μπορεί παρά να έχει τον αργό ή ξαφνικό θάνατο της χώρας και των πολιτών της. Ο ισχυρός έχει πάντα το προβάδισμα στον καθορισμό των κανόνων.

Αν δεν αλλάξεις μέσα πώς μπορείς να αλλάξεις τους άλλους. Αν το  κοινωνικό κράτος περιλαμβάνει πολιτικούς ληστές, λαμπερούς επιχειρηματίες άχυρων, εφοπλιστές υποκόσμου, καλλιτέχνες της φούσκας, ανώτατους δημόσιους λειτουργούς του φόβου και απόφοιτους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζάμπλουτους δημόσιους υπαλλήλους, τι μπορεί να εκβιάσει ένας λαός.

Τα 323 δισεκατομμύρια ευρώ είναι πολλά για να κρατήσουν έναν λαό σκυφτό για ολόκληρο τον 21ο αιώνα. Είναι και λίγα όμως για τους πρωταθλητές του 2004. Άμυνα λοιπόν και γκολ την κρίσιμη στιγμή, με γερμανό προπονητή...