ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η ONEX συγχαίρει τον Έλληνα Πρωταθλητή Ποδηλασίας Χρήστο Βολικάκη για τη μεγάλη του επιτυχία στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο

Στο πλαίσιο της ακράδαντης πίστης της ΟΝΕΧ στον αθλητισμό σαν μια από τις πιο ιερές αρετές, ως υπερήφανοι χορηγοί του κ.Χρήστου Βολικάκη, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τον Έλληνα ποδηλάτη για την τεράστια επιτυχία του στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο Πίστας στην πόλη Αγουασκαλιέντες του Μεξικού. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής keirin (1ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων Αυστρίας, 2005) τερμάτισε στην 6η θέση, κάνοντας νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ στα 200μ (9΄΄954/1000). Χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση όχι μόνο του ιδίου αλλά ολόκληρης της ελληνικής αποστολής, η Ελλάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή τριών αθλητών στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας τον Φεβρουάριο στο Μινσκ της Λευκορωσίας.


Αυτό το σημαντικό κατόρθωμα πλημμυρίζει την καρδιά και την ψυχή όλων μας με μεγάλη χαρά, ικανοποίηση, υπερηφάνεια αλλά και ιδιαίτερη προσμονή για μελλοντικές διακρίσεις. Η προφανής άψογη φυσική κατάσταση του ποδηλάτη μας, σε συνδυασμό με την αποφασιστική του προσωπικότητα και την ισχυρή θέληση, τους ξεκάθαρους στόχους, τον ισορροπημένο τρόπο ζωής και την αφοσίωση στο πάθος του, αποτελούν θετικούς οιωνούς που εντείνουν τις ελπίδες μας για το μέλλον και τις αναμενόμενες συμμετοχές σε κορυφαίες ποδηλατικές διοργανώσεις.

Φωτεινό παράδειγμα του πώς ο αθλητισμός σαν ιδεώδες υιοθετείται και προωθείται τόσο μέσα όσο και πέρα από τον οργανισμό της ΟΝΕΧ, αποτελεί επίσης η έμπρακτη υποστήριξη της κας Πόπης Αστροπεκάκη, κορυφαία αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων με σημαντική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια που αγγίζει τα διεθνή στάνταρ. Η κα Αστροπεκάκη θα συμμετέχει στον Μαραθώνιο του Παρισιού στις 7 Απριλίου 2013. Στην ΟΝΕΧ αναγνωρίζουμε έμπρακτα τον Μαραθώνιο καθώς αποτελεί μια από τις δυσκολότερες ανθρώπινες δοκιμασίες. Ο Μαραθώνιος απαιτεί πειθαρχία, αριστεία, σκληρή δουλειά και αστείρευτη δύναμη θέλησης – το μόνο “καύσιμο” που μπορεί να τονώσει την απόδοση όταν πρέπει να ξεπεράσεις τις ανθρώπινες δυνατότητες και να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι, ενώ στερεύουν οι δυνάμεις του σώματος…

Οι αξίες αυτές είναι συνυφασμένες με την επιχειρηματική δραστηριότητα της ΟΝΕΧ, είτε μέσω της ανελλιπούς εφαρμογής τους από το σύνολο του προσωπικού και των συνεργατών μας, όσο και με την εμπράγματη και ουσιαστική υποστήριξη αθλητών. Η ΟΝΕΧ θα παραμείνει αφοσιωμένη στην υποστήριξη της Πόπης και του Χρήστου, καθώς και άλλων αθλητών-πρωταθλητών της ζωής που αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους καθώς η παραδειγματική τους ζωή αντανακλά το πιο υψηλό σύστημα αξιών. Ευχόμαστε καλή Τύχη και κάθε Επιτυχία στις μελλοντικές σας προσπάθειες.

CNN: Europe's pig industry faces new rules

 
CNN's Isa Soares takes a look at a pig farm in Nottingham, England, in light of new EU animal welfare rules.

ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ 6η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ "ECOTEC" - TOP COMPANIES IN THE 6th INTERNATIONAL EXHIBITION "ECOTEC"

Μεγάλα ονόματα εταιριών από το χώρο των τεχνολογιών περιβάλλοντος επιβεβαίωσαν ήδη τη συμμετοχή τους στην 6η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης  «ECOTEC - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα»

που θα πραγματοποιηθεί εφέτος από την Πέμπτη 18 έως και την Κυριακή 21  Απριλίου. Παρά την οικονομική κρίση, σε σημαντικούς τομείς όπως η διαχείριση αποβλήτων, η ανακύκλωση, η εξοικονόμηση ενέργειας, η γεωθερμία κλπ, παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα την περίοδο αυτή στη χώρα η οποία αντανακλάται και από το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην έκθεση εταιριών που κινούνται στον πυρήνα αλλά και στην περιφέρεια των τεχνολογιών αυτών.

Επιπλέον δυο σημαντικές καινοτομίες θα χαρακτηρίσουν την φετινή διοργάνωση της «Ecotec» που δικαίως έχει χαρακτηρισθεί ως «η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογιών περιβάλλοντος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη»:

Μετά από πέντε, ιδιαίτερα επιτυχημένες διοργανώσεις στο «Expo Athens», μεταφέρεται τώρα στο σύγχρονο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo»,

δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επιπλέον παρέχει έναν ακόμα λόγο προσέλκυσης μεγάλου αριθμού επισκεπτών αφού ταυτόχρονα –και σε διαφορετικές αίθουσες του μεγαλύτερου στην Αττική εκθεσιακού κέντρου-  πραγματοποιούνται δύο γνωστές εκθέσεις με συγγενές αντικείμενο
  • η «DOMICATEC Σαλόνι Δόμησης και Ανακαίνισης»  και
  • η 11η κλαδική έκθεση «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ»
     Η συνύπαρξη της «ECOTEC - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» με τις δύο αυτές εκθέσεις παρέχει στους επισκέπτες τη δυνατότητα μιας ακόμη πιο ολοκληρωμένης ενημέρωσης, ιδιαίτερα πάνω σε οικιστικές λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας (κουφώματα, μονώσεις κλπ) ενώ το «Metropolitan Expo» τους εξυπηρετεί με την εύκολη πρόσβαση μέσω της Αττικής οδού ή με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και το μετρό, αλλά και με τη γειτνίαση του με ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, χώρους αναψυχής και φυσικά το διεθνές αεροδρόμιο.

Η «Ecotec - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» διοργανώνεται κάθε χρόνο από την «T Expo», συνοδεύεται πάντα από το συνέδριο «Ecoforum», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και υποστηρίζεται από όλους σχεδόν τους φορείς του χώρου. Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας είναι το μηνιαίο περιοδικό «Ecotec» και χορηγοί επικοινωνίας τα περιοδικά της T-Press «Θερμοϋδραυλικός», «Ηλεκτρολόγος», «Εργοταξιακά Θέματα», «Μετάδοση Ισχύος», «Logistics & Management» και «Car & Truck».

High-profile enterprises from the field of environmental technologies have already confirmed their participation in the 6th organization of the international exhibition “ECOTEC – Environmental Technologies & Photovoltaic Systems” that will take place this year from Thursday 18 to Sunday 21 of April...

Χαιρετισμός Πρόεδρου, κ. Γιάννου Γραμματίδη, στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Tο 2012 ήταν μια καλή χρονιά για το Επιμελητήριο γιατί οι δυσκολίες της μας έδωσαν την ευκαιρία της προσφοράς στην οικονομία και στην κοινωνία.

Το 2013 θα είναι ακόμα μία καλή χρονιά με πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τον τόπο:

Το Breakthrough Greece ειναι μια καινούργια δυναμική ιστοσελίδα που θα προωθεί καινοτόμες κι επιτυχημένες επιχειρήσεις σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο. Σ´ αυτές θα στηριχθεί η ανάπτυξη της νέας Ελλάδας.

Τον Ιούνιο, μαζί με την πολύτιμη συνδρομή του ΧΑ, θα οργανώσουμε το 2ο Greek Investment Forum in NY, έναν συνδυασμό συνεδρίου και roadshow για να προβάλλουμε στην Αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα και στις Αγορές τη νέα Ελλάδα, την Ελλάδα της αξιοπιστίας και της δημιουργίας, και να προσελκύσουμε επενδύσεις.

Με το AHEI θα συνεχίσουμε τις δράσεις εξωστρέφειας για την ενίσχυση των εξαγωγών μας και για την βελτίωση των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Πρέπει να εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα με τρόπο συστηματικό και συντονισμένο, πληρέστερα. Μέσα δηλαδή, από ένα πακέτο στοιχείων που θα συνθέτουν την νέα εθνική μας ταυτότητα. Στοιχεία όπως ο τουρισμός, τα προϊόντα μας, και για πρώτη φορά το πολιτιστικό προϊόν της Ελλάδας που μέχρι πρότινος ήταν εγκλωβισμένο στην φυλακή της δημόσιας διοίκησης και ήλθε πια ο χρόνος να το απεγκλωβίσουμε, να το καταγράψουμε, να το οργανώσουμε, να το ενθαρρύνουμε και να του δώσουμε προοπτικές μέσα κι έξω από την χώρα. Το ΕΑΕΕ έχει ήδη αναλάβει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια με την πολύτιμη βοήθεια των Σχέσεων Πολιτισμού της κας Ζωζώ Λιδωρίκη, με ενθουσιασμό και σεβασμό στις πνευματικές δυνάμεις του τόπου που μπορούν να τού ξαναδώσουν ταυτότητα αλλά και προοπτική.

Οι δράσεις μας σκοπό έχουν να αναδείξουν την αξιοκρατία, την δεοντολογία, τον σεβασμό, την διαφάνεια, την αξιοπρέπεια, την δικαιοσύνη, την ισονομία, την ακεραιότητα, την ευθύνη και την λογοδοσία και να τις καταστήσεις ξανά αρετές των Ελλήνων. Και πάνω από όλα, με αισιοδοξία να βγούμε από τα υπόγεια της ύφεσης στις λεωφόρους της ανάπτυξης, με αυτοπεποίθηση και πνεύμα συνέργειας.

Ευχόμενος Καλή Χρονιά σε όλους σας και κουράγιο στον δοκιμαζόμενο λαό μας μέχρι να ξεπεράσουμε τον κάβο, έχω την χαρά να καλέσω στο βήμα τον Υπουργό Ανάπτυξης κ, Κωστή Χατζηδάκη που εκπροσωπεί απόψε την Κυβέρνηση κατ΄ εντολή του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Πρωτοποριακή λύση Small Cell Backhaul από την Intracom Telecom

Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση της προηγμένης ασύρματης λύσης υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου Small Cell (SmC), StreetNode™. Η εταιρία θα παρουσιάζει τη καινοτόμο λύση της στην έκθεση Mobile World Congress (25-28 Φεβρουαρίου, Βαρκελώνη) στο εκθεσιακό της περίπτερο 6Ε80, στην αίθουσα 6.

Ο καινοτόμος σχεδιασμός της πλατφόρμας StreetNode™ δίνει λύση στο σύνθετο πρόβλημα της ασύρματης υποστήριξης τηλεπικοινωνιακών δικτύων (carrier-grade backhaul), σε επίπεδο δρόμων κυκλοφορίας και σε οποιαδήποτε περιοχή. Αποτελεί μία πλατφόρμα «όλα-σε-ένα» με επαναστατική αρχιτεκτονική και με λειτουργία η οποία καθορίζεται από λογισμικό (software-defined). Προσφέρει μοναδική ευελιξία υλοποίησης κάνοντας χρήση πολύ-σημειακής (Point-to-Multipoint) τεχνολογίας για βέλτιστη γεωγραφική κάλυψη και κλιμακωτή δικτύωση πυκνοκατοικημένων μητροπολιτικών περιοχών και επέκτασης σε επίπεδο δρόμων(in-clutter). Στην πράξη, το StreetNode™ προσφέρει μεγαλύτερη χρηστικότητα από κάθε άλλη λύση της αγοράς, επιταχύνοντας και διευκολύνοντας την υλοποίηση του backhaul σταθμού βάσης τύπου Small Cell (SmC), ελαχιστοποιώντας έτσι το κόστος επένδυσης καθώς και την πολυπλοκότητα λειτουργίας. 

 
Το StreetNode™ δύναται να λειτουργήσει σε φάσμα συχνοτήτων (26 / 28 / 32 / 42 GHz) και μπορεί να προσαρμοστεί πάνω σε επιφάνειες τοίχων ή κολώνες φωτισμού δρόμων, μειώνοντας έτσι αισθητά τα σχετικά κόστη στο πεδίο. Το λογισμικό διαχείρισης του StreetNode™, που παρέχει η σουίτα διαχείρισης δικτύου uni|MS™ . της Intracom Telecom, επιτρέπει την ενεργοποίηση υπηρεσιών χωρίς φυσική παρουσία στο πεδίο (“zero-touch”), μέσω εξελιγμένων δυνατοτήτων αυτό-οργάνωσης δικτύου (SON) που επιτρέπουν συνδέσεις τύπου “plug and play” εντός ολίγων λεπτών. Η ενεργοποίηση υπηρεσιών υποστηρίζεται παράλληλα από έναν αριθμό καινοτόμων τεχνολογιών που ενσωματώνει η πλατφόρμα, όπως η αυτόματη ευθυγράμμιση της κεραίας.

"Για περισσότερα από 15 χρόνια σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε σημειακά (PtP) και πολυσημειακά (PtMP) ασύρματα συστήματα τα οποία επιλέγονται από μεγάλους παρόχους τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο. Ανταποκρινόμενοι στις τρέχουσες και τις μελλοντικές απαιτήσεις των παρόχων για 4G backhaul αναπτύξαμε την προηγμένη λύση StreetNode™, μια από τις κορυφαίες της αγοράς, εμπλουτίζοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των ασύρματων προϊόντων μας» δήλωσε ο κ. Χρήστος Ξυνογαλάς, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom

Hellastat Press Release: Προίόντα Καθαρισμού

Υποχώρηση της ζήτησης για τα προϊόντα  – πρακτικές εκπτώσεων  και μειωμένη κερδοφορία των εταιρειών 

Ο εγχώριος κλάδος παραγωγής πρϊόντων καθαρισμού εξετάζεται σε πρόσφατη μελέτη της Hellastat Α.Ε. (www.hellastat.eu). Η οικονομική ύφεση καθώς και τα μέτρα που επεβλήθησαν για τη δημοσιονομική προ-σαρμογή της Ελλάδας, περιόρισαν δραστικά το εισόδη-μα των καταναλωτών και κατ’ επέκταση έπληξαν τη ζήτηση για τις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων  καθαρισμού το 2011.


Η αγορά κυριαρχείται από τις εισαγωγές των προϊόντων των πολυεθνικών ομίλων, ενώ η εγχώρια παραγωγή διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα με πτωτική τάση. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η εγχώρια παραγωγή  το 2011 μειώθηκε ελαφρώς συγκριτικά με το 2010 (-0,7%).

Λόγω της μειωμένης ζήτησης οι επιχειρήσεις απορρυ-παντικών υιοθετούν πρακτικές όπως η παροχή εκπτώ-σεων στην τιμή, προσφορών στην ποσότητα κ.τ.λ., οι οποίες συντείνουν στη μείωση των περιθωρίων κερδο-φορίας τους (κυρίως στις μεσαίες και μικρομεσαίες επι-χειρήσεις). Επίσης, οι εταιρείες διαθέτουν υψηλά ποσά σε διαφημιστική προβολή, κυρίως τηλεοπτική.


Εξαίρεση στη γενικότερη πτώση αποτελούν οι κατηγορίες απορρυπαντικών όπου παρουσιάζονται καινοτόμα premium προϊόντα.
Σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου ο καταναλωτής δείχνει πλέον προτίμηση στις εκπτωτικές προσφορές έως 50% έναντι των προσφορών τύπου «1+1 δώρο», καθώς δίνει πλέον προτεραιότητα στην άμεση μείωση των εξόδων του και όχι στην απόκτηση μέγιστης ποσό-τητας για συγκεκριμένη χρηματική αξία που καταβάλει.

Χρηματοοικονομική ανάλυση του κλάδου

Στη μελέτη της Hellastat αναλύονται οι οικονομικές κα-ταστάσεις 21 επιχειρήσεων. Τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν συνοψίζονται στα εξής:
  • Ο συνολικός Κύκλος Εργασιών των επιχειρήσεων του δείγματος 2011 υποχώρησε κατά 3% σε σχέση με το 2010, στα €410,68 εκ. Το 70% των εταιρειών κατέγραψε κάμψη εσόδων ενώ η μέση μεταβολή ανά εταιρεία διαμορφώθηκε σε -4%.
 
  • Τα συνολικά ΚΠΤΦΑ σημείωσαν κάμψη κατά 35%, στα €25,79 εκ., ενώ τα ΚΠΦ μειώθηκαν στα €25,16 εκ. από €57,84 εκ. το προηγούμενο έτος. 
 
  • Το περιθώριο μικτών κερδών αυξήθηκε οριακά σε 33,7%, διατηρούμενο σε ικανοποιητικό επίπεδο.
 
  • Αντιθέτως, τα περιθώρια ΚΠΤΦΑ και ΚΠΦ υποχώ-ρησαν σε 10,1% και 3,8% αντίστοιχα. 
 
  • Οι δείκτες γενικής και άμεσης ρευστότητας αυξήθη-κε σε 1,42 και 1,20 αντίστοιχα.
 
  • Ο εμπορικός κύκλος σχηματίστηκε στις 71 ημέρες. οι απαιτήσεις εισπράττονται εντός 6 μηνών ενώ τα Αποθέματα ανακυκλώνονται στους 3 μήνες.
 
  • Η κεφαλαιακή μόχλευση το 2011 σχηματίστηκε σε 1,7 προς 1, δεικνύοντας βελτίωση από το 2010. 
 
  • Η μέση αποδοτικότητα των Ιδίων Κεφαλαίων δια-μορφώθηκε σε 7,7%, σημειώνοντας πτωτική πορεία τα τελευταία έτη (11,6% το 2010).

EURONEWS: Spain's El País prints Popular Party's 'secret accounts'

   
Spanish newspaper El País has published what it says are handwritten accounts showing past donations from construction firms to leading political figures in the governing party.

CNN: Locals dominate China smartphone market

 
Three brands of Chinese smartphones each outsell Apple's iPhone in China.

New Spring Summer 2013 Advertising Campaign


We chose a team of world citizens to share the story of our passion, our thirst for innovation, and our desire to reach out to the world. Nine personalities, nine different shades, to paint our future.

Over three days of photo shoot at the Pin Up Studio in Paris, nine ambassadors for life and for style, distinguished by their multiculturalism, cosmopolitan spirit and social commitment, shared their interpretation of colour; a chromatic reflection of the talent and character which led them into the global limelight.

This is the new Spring Summer 2013 United Colors of Benetton campaign.

Find out more at
benetton.com

Δήλωση Αναπληρωτή Υπουργού και στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων φορέων Γενικής Κυβέρνησης

Η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς τρίτους αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης.


Βρίσκεται σε εξέλιξη, εντός του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Οικονομικών, και εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί. 

Μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι δεν έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία για τις επιστροφές επιπλέον φόρων ύψους 553 εκατ. ευρώ δεδομένου ότι αυτά θα είναι διαθέσιμα το 1ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Και τα οποία θα αυξήσουν το ποσό.

Το σύνολο των αιτημάτων χρηματοδότησης, που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης, διαμορφώνεται περίπου στα 3 δισ. ευρώ. Και εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθούν εντός Φεβρουαρίου.

Η αξιολόγηση των αιτημάτων συνεχίζεται μεθοδικά, εντατικά, αποτελεσματικά, με διαφάνεια, κάτω από αυστηρούς κανόνες.
Κανόνες που αποσκοπούν στη διασφάλιση της αντικειμενικότητας των επιλογών διοχέτευσης των δημοσίων πόρων και στην εδραίωση πολιτικών που δεν θα επιτρέψουν, στο μέλλον, τη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σε κάθε περίπτωση ο προγραμματισμός του Υπουργείου Οικονομικών, η μέχρι σήμερα εξέλιξη της διαδικασίας αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, η πορεία αξιολόγησης των αιτημάτων χρηματοδότησης που υποβάλλονται και οι καταβολές των δόσεων της δανειακής σύμβασης συγκλίνουν στην επίτευξη του στόχου αποπληρωμής οφειλών ύψους 3,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 1ου τριμήνου του 2013 σύμφωνα με το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.

Ανταποκρινόμαστε έτσι, στο πλαίσιο του εφικτού, στη ζωτικής σημασίας ανάγκη της οικονομίας για ρευστότητα.


Reuters Breakingviews: Deutsche Bank's revamp yet to convince

 
Deutsche’s new configuration is designed to leave scandals in the past. But despite the German bank’s capital boost it is exposed to litigation, operation and regulatory risks, says Reuters Breakingviews

EURONEWS: Donations for Syria aid exceed UN target

   
Money pledged for aid for the Syria crisis has exceeded the UN's target, after a fundraising conference in Kuwait.

«Έναρξη λειτουργίας κοινωνικού παντοπωλείου εμπόρων»

H ΕΣΕΕ, στην προσπάθειά της να συμβάλει στην ανακούφιση των εμπόρων που λόγω κρίσης, έχουν δει τις δουλειές τους να μηδενίζονται, τις υποχρεώσεις τους να αυξάνονται και τις οικογένειές τους να μένουν χωρίς τα βασικά αγαθά, έχει δημιουργήσει, με την συνεργασία και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το «κοινωνικό παντοπωλείο» των εμπόρων

Η προσπάθεια αυτή ήρθε να καλύψει τις πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης πολλών εμπόρων, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα βασικά είδη διατροφής αλλά και βασικές παροχές υγείας και έχουν ανάγκη έμπρακτης αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης.

Το κοινωνικό παντοπωλείο έχει την επωνυμία «Αποστολή Αγάπης, Κοινωνικό Κατάστημα Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών & ΕΣΕΕ» και λειτουργεί στην Καλλιθέα, σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο. Σημειώνεται ότι πολλές επιχειρήσεις συνδράμουν αυτή την σημαντική προσπάθεια, προσφέροντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Η ΕΣΕΕ ζήτησε από τους Εμπορικούς Συλλόγους της Αττικής να συμβάλλουν ενεργά, ώστε το παντοπωλείο να δώσει ανακούφιση στις οικογένειες των ανέργων εμπόρων. Ζήτησε δε επιμονή στην ενημέρωση, ώστε να εντοπισθούν αυτοί που χρειάζονται βοήθεια και δεν την αποζητούν για λόγους προσωπικής και οικογενειακής αξιοπρέπειας. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι εύκολο να συγκεντρωθούν και η ΕΣΕΕ μπορεί να βοηθήσει τους δικαιούχους ενεργά στην συλλογή τους. Επίσης, τους φακέλους και τις αιτήσεις χειρίζεται ομάδα ανεξάρτητων εντολοδόχων, οι οποίοι δεσμεύονται από το νόμο περί προσωπικών δεδομένων  και κατά συνέπεια τα περιγραφόμενα στους φακέλους στοιχεία δεν πρόκειται ποτέ να δημοσιοποιηθούν και από κανέναν.

Υπενθυμίζεται ότι χρήση των υπηρεσιών του παντοπωλείου μπορούν να κάνουν έμποροι που έχουν κλείσει τα καταστήματά τους λόγω της κρίσης ή βρίσκονται σε αδράνεια ή είναι πτωχευμένοι ή υπό πτώχευση. Περαιτέρω, θα πρέπει να στερούνται και των παροχών υγείας.

Οι δικαιούχοι και τα μέλη των οικογενειών τους, δεν πρέπει να έχουν εισόδημα μεγαλύτερο από 5.000 ευρώ για ένα άτομο και μέχρι 14.000 ευρώ για επτά. Σε περίπτωση πολυμελούς οικογένειας πέραν των επτά ατόμων το ποσό των 14.000  ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ για κάθε ακόμη άτομο στην οικογένεια.


Τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται για την υπαγωγή των δικαιούχων είναι λίγα και εύκολο να συγκεντρωθούν και είναι τα παρακάτω:
•Αίτηση του ενδιαφερομένου.
•Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.
•Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.
•Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
•Πρόσφατο Εκκαθαριστικό της Εφορίας ή βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ, ότι ο δικαιούχος δεν έχει η υποχρέωση να υποβάλει φορολογική δήλωση.
•Βεβαίωση διακοπής ή αδράνειας  ή εκκαθάρισης ή πτώχευσης από Δ.Ο.Υ  ή από αρμόδια αρχή.
•Απάντηση από ΟΑΕΕ ότι δεν δικαιούται παροχές υγείας.
•Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνεται ότι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει αναλάβει μισθωτή εργασία, δεν αυτοαπασχολείται, δεν λαμβάνει σύνταξη από άλλο φορέα.
•Για άτομα με προβλήματα υγείας γνωμάτευση ή πιστοποιητικό από Δημόσιο Νοσοκομείο.

Η ΕΣΕΕ παρακαλεί για την ενεργοποίηση όλων και κυρίως ζητά την ανεκτίμητη βοήθεια όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ώστε η ευγενής αυτή συλλογική προσπάθεια της Αποστολής της Αρχιεπισκοπής και της ΕΣΕΕ να είναι αποτελεσματική και να δώσουμε έτσι όλοι μαζί ένα χέρι βοήθειας στους συναδέλφους μας εμπόρους, που λόγω της κρίσης έχουν χάσει τις δουλειές τους, αλλά και τα προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά ερείσματά τους.

BLOOMBERG: European Banks to Pay Customers Over Improper Sales

Bloomberg's David Tweed reports that European banks Barclays, RBS, Lloyds and HSBC are top provide redress to customers over improper derivative sales.

EURONEWS: Commission waters down EU rail reforms

   
Europe's railways could be set for a shake-up if plans to increase competition on the continent's networks are accepted by EU leaders and MEPs.

REUTERS: Is Japan's rally for real? 3 things investors should watch

  
As Japan's earnings season kicks into high gear, a few key factors will signal whether investors' recent optimism about the country's struggling corporate powerhouses is warranted.

BLOOMBERG: Deutsche Bank Loss Exceeds Estimates on Costs

Bloomberg's Guy Johnson reports that Deutsche Bank AG posted a fourth-quarter loss that exceeded estimates after the company eliminated more than 1,400 jobs and set aside one billion euros ($1.35 billion) for legal expenses.

CNN: France: Troops control key Mali airport


French forces get closer to their military goal in Mali.

REUTERS Economy 2013: Dividend jack up is no gamble says Shell CEO

 
Shell CEO Peter Voser says raising dividends despite missing earnings forecasts is not a gamble as investments are showing results.

BLOOMBERG: German Unemployment Unexpectedly Drops to 6.8%

Bloomberg's David Tweed reports that German unemployment unexpectedly declined in January for the first time in 10 months, adding to signs that Europe’s largest economy is gathering pace.

EURONEWS: Mario Monti presses case for EU budget decision

   
Mario Monti is urging all EU member states to agree on the European budget at the upcoming summit at the start of February.

CNBC: Overweight Germany, Underweight Japan: HSBC

 
Garry Evans, Global Head of Equity Strategy at HSBC says Germany is a safe way to play the Europe markets. He says the excitement in Japan is priced in and is skeptical on whether the BOJ will do anything more aggressive.

BLOOMBERG: Facebook Net Income Falls on Higher Spending

Caroline Hyde reports on Facebook's earnings.

EURONEWS: Fiat drives for luxury and full Chrysler ownership

  
Fiat's latest results showed a reduction in losses in Europe in the fourth quarter, as it unveiled a greater emphasis on the recession-proof luxury market with a new Maserati model it hopes will poach customers from the likes of Audi, BMW, Mercedes and Jaguar.

REUTERS: BlackBerry comeback- with a hitch

 
BlackBerry unveils its long-delayed new devices, but a later-than-expected U.S. launch could derail the product before it even gets in consumers' hands.

EURONEWS: Spanish recession deepens


Spain's economy sank deeper into recession at the end of last year.

REUTERS: Syria says Israel 'attacked military centre'

 
Syria's military command says Israeli warplanes attacked a military research centre in Damascus province, according to a statement carried by state media.

EURONEWS: US growth slows, Fed says just temporary

   
The US economy unexpectedly contracted in the fourth quarter of last year.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

EURONEWS: UN seeks aid money for Syria at Kuwait conference

   
UN efforts to raise money for aid for the Syrian crisis have been given a boost after large donations from the US and Kuwait.

How Markets Are Reacting to the Fed's Announcement

Jan. 30 (Bloomberg) -- Matt Miller reports on how investors are reacting to the Federal Reserve's announcement that it will keep purchasing securities at the rate of $85 billion a month. He speaks on Bloomberg Television's "Bottom Line." (Source: Bloomberg)

Οραμα, η κινητήριος δύναμη για έξοδο από την κρίση

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Οραμα είναι η προσδοκία μιας ποθητής ιδανικής κατάστασης που αναφέρεται στο μέλλον, επισημαίνεται στο λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη. Η πιο σημαντική πλευρά του οράματος, ιδίως στην πολιτική, είναι η δυνατότητα να συνεγείρει το λαό και να τον κινητοποιήσει για την επίτευξη ενός στόχου.

Μετά την είσοδο στην ΟΝΕ η απουσία οράματος αποτελεί τη μεγάλη «μαύρη τρύπα» στην πολιτική και στην οικονομία , αφού οι κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Σήμερα παρά ποτέ η χώρα και η κοινωνία έχει ανάγκη από το όραμα της αναγέννησης και της αναμόρφωσης της χώρας σε επίπεδο ηθικό, πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό, αναγέννηση που μπορεί να οδηγήσει στην εκπλήρωση των πόθων και των επιθυμιών του λαού.

Το όραμα στη σημερινή εξόχως ανταγωνιστική παγκόσμια πραγματικότητα είναι επιτακτική ανάγκη. Είναι ο κινητήριος μοχλός για τη συμμετοχή του λαού στην πορεία προς την ανάπτυξη και προπαντός την ηθικοπολιτκή και κοινωνικοοικονομική ανάταση.

Είναι επίσης το όχημα που θα επιτρέψει να περάσουν νέες ζωογόνες ιδέες, αντιλήψεις και αξίες στο κοινωνικό σύνολο.

Το όραμα επίσης είναι αυτό που μπορεί να μας γλιτώσει από την ομογενοποιημένη σούπα της παγκοσμιοποίησης που τείνει να επιβάλει στις κοινωνίες την αβάσταχτη ελαφρότητα μιας βαρετής και επικίνδυνης ομοιομορφίας.

Πάντως, συνταγή για οράματα δεν υπάρχει. Αλλιώς θα βάζαμε στο μίξερ των κοινωνικοικονομικών εξελίξεων διάφορους παράγοντες και παραμέτρους και θα είχαμε έτοιμο το όραμα που μας χρειάζεται.

Αλλά η δυσκολία δεν μπορεί να ακυρώσει την αναγκαιότητα του οράματος το οποίο μπορεί να εμπνεύσει μία ικανή και χαρισματική ηγεσία.

BLOOMBERG: Here's What We Know About the Blackberry 10

Bloomberg's Dominic Chu runs down what is known about Research in Motion's Blackberry 10 as the company officially unveils the product today.

CNN: Spain's GDP still shrinking

 

The country's economy contracts, causing its GDP to shrink, as CNN's Al Goodman reports.

EURONEWS: Syria 'being destroyed', says peace envoy

The international peace envoy to Syria has said the country is "breaking up before everyone's eyes."

CNBC: Does Boeing's Earnings Beat Matter?

   
CNBC's Phil LeBeau; Howard Rubel, Jefferies; and Robert Spingarn, Credit Suisse, discuss the impact of the Dreamliner's battery problems on the company's bottom line, and take a look at 2013 guidance.

REUTERS: U.S. Morning Call: Boeing earnings beat forecasts


Boeing's earnings per share for the fourth quarter came in above estimates, but revenues just missed forecasts at $22.3 billion.

BLOOMBERG: Billionaire Gristedes Grocer Joins NYC Mayoral Race

In today's "Movers & Shakers," Bloomberg's Betty Liu reports that John Catsimatidis, the billionaire owner of the Gristedes grocery chain, announced that he is seeking the Republican nomination for mayor of New York City.

REUTERS: India rate cut "a step in the right direction"

 
India's finance minister says he welcomes the decision by the country's central bank to lower its key policy rate on Tuesday.

WSJ: Euro-Zone Data May Not Be as Good as They Look

     
Dow Jones's Paul Hannon looks at the continued divergence in euro-zone economies despite the slight improvement so far this year. With the euro also rising, he questions the strength of a future recovery.

EURONEWS: Shell found 'partially responsible' for Niger Delta oil spill

  
Royal Dutch Shell has been ordered to pay unspecified damages to one farmer in Nigeria for loss of income.

Εξέλιξη οφειλών Κεντρικής Κυβέρνησης



Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοινώνονται σχετικά με την εξέλιξη των οφειλών σε επίπεδο Κεντρικής Κυβέρνησης, σύμφωνα και με τα διαθέσιμα στοιχεία, τα εξής:

Α) Με βάση τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2012, οι δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 67,6 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 1,1 δισ. ευρώ έναντι του επικαιροποιημένου στόχου (68,7 δισ. ευρώ) και κατά 9,1 δισ. ευρώ σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2011 (76,7 δισ. ευρώ). Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες, που αποτελούν και τον κύριο δείκτη της αποτελεσματικότητας της προσπάθειας περιορισμού των δαπανών, διαμορφώθηκαν στα 47,1 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 449 εκατ. ευρώ έναντι του επικαιροποιημένου στόχου (47,6 δισ. ευρώ) και κατά 4,5 δισ. ευρώ σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2011 (51,6 δισ. ευρώ).

Β) Οι απλήρωτες υποχρεώσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης στις 31.12.2012 ανέρχονταν στο ποσό των 670,1 εκατ. ευρώ, από 937,0 εκατ. ευρώ που ήταν στις 31.12.2011, σημειώνοντας μείωση κατά 266,9 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, στις 31.12.2012 οι απλήρωτες υποχρεώσεις ήταν 670,1 εκατ. ευρώ ενώ στις 30.11.2012 ήταν 1.335,7 εκατ. ευρώ. Δηλαδή μειώθηκαν το μήνα Δεκέμβριο του 2012 κατά 665,6 εκατ. ευρώ.

Γ) Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Κεντρικής Κυβέρνησης (απλήρωτες οφειλές πάνω από 90 ημέρες) στις 31.12.2012 ανέρχονταν στο ποσό των 524,2 εκατ. ευρώ, από 591,4 εκατ. ευρώ που ήταν στις  31.12.2011, σημειώνοντας μείωση κατά 67,2 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω μείωση στο σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών οφείλεται, κυρίως, στην μείωση των οφειλών που αφορούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (μείωση 98,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με 31.12.2011). Κατά συνέπεια οι οφειλές είναι μειωμένες στο τέλος του 2012. Ειδικότερα, στις 31.12.2012 διαμορφώθηκαν σε 524,2 εκατ. ευρώ ενώ στις 30.11.2012 ήταν  900,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 376,0 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι το μήνα Δεκέμβριο εξοφλήθηκε σημαντικό μέρος των οφειλών αυτών.

Δ) Το ποσοστό των φορεών της Κεντρικής Κυβέρνησης που καταχωρεί στοιχεία στο μητρώο δεσμεύσεων, το οποίο και αποτελεί εργαλείο ώστε να μην αναλαμβάνονται υποχρεώσεις πέραν των διαθέσιμων πιστώσεων, ανήλθε στο 91% (421 από 462 φορείς), καλύπτοντας το διαρθρωτικό στόχο του Προγράμματος (από 70% το Σεπτέμβριο του 2012).

Από τα παραπάνω στοιχεία καθίσταται σαφές ότι σε επίπεδο Κεντρικής Κυβέρνησης, δηλαδή 462 φορέων Υπουργείων και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, επετεύχθη ταυτόχρονα μείωση των δημοσίων δαπανών, περιορισμός του δημοσιονομικού ελλείμματος και περιορισμός των οφειλών του Κράτους. Πρόκειται, συνεπώς, για εξελίξεις που καταδεικνύουν τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημοσιονομικής διαχείρισης κατά τους τελευταίους μήνες.

Τοποθέτηση του κ. Γιάννη Κλεώπα, Προέδρου του Alliott Group για τις επικείμενες αλλαγές στο άρθρο 99

Το άρθρο 99 του νόµου 3588/2007 είναι αυτό που στην ουσία αντικατέστησε το παλιό άρθρο 44 για την προστασίας πιστωτών. Οι επιχειρήσεις που ζητούν να υπαχθούν είναι εκείνες που δεν δύνανται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς προμηθευτές, τράπεζες, δημόσιο και τρίτους και στην περίπτωση που δεν διακανονίσουν (κουρέψουν), τα χρέη τους η πτώχευση είναι βεβαία.
Στην πράξη, με την προβλεπόμενη στα επόμενα του 99 άρθρα διαδικασία επιτρέπεται στις επιχειρήσεις, νομικά και φυσικά πρόσωπα, να προσφύγουν στο δικαστήριο και να ζητήσουν να έρθουν σε υποχρεωτική κατά κάποιο τρόπο συνδιαλλαγή µε τους πιστωτές τους, ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση τους. Κατά την διαδικασία προσφυγής η επιχείρηση οφείλει να αποδείξει ότι βρίσκεται σε σοβαρότατη οικονοµική δυσχέρεια χωρίς να έχει κάνει παύση πληρωµών και να παρουσιάσει ένα βιώσιµο πρακτικά επιχειρηματικό σχέδιο τόσο οικονομικά όσο οργανωτικά και κοινωνικά. Αν πειστεί το δικαστήριο τότε δέχεται την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99.
Πρόσφατα το Υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε αλλαγές στο άρθρο 99. Βασική επιδίωξη είναι να βρεθούν τρόποι να μη χάνει έσοδα το δημόσιο από τους μεγάλους οφειλέτες του, που με την παρούσα κατάσταση εκμεταλλεύονται την ισχύουσα νομοθεσία για να αποφύγουν την καταβολή μεγάλου μέρους των χρεών τους, χωρίς στην ουσία να έχουν το μέγεθος του προβλήματος που επικαλούνται.   
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό συμβαίνει. Ομοίως όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το άρθρο 99 δεν βοήθησε πολλές επιχειρήσεις, αφού ελάχιστες από αυτές που αιτήθηκαν την υπαγωγή τους, τελικά υπήχθησαν και από αυτές επίσης ελάχιστες διεσώθησαν.
Με την ευκαιρία της αλλαγής στον πτωχευτικό κώδικα καλό θα είναι να χρησιμοποιηθεί όλη η επισωρευθείσα εμπειρία από την εφαρμογή στην πράξη του άρθρου 99 και να δοθεί έμφαση στα σημεία εκείνα που θα βοηθήσουν πραγματικά την διάσωση των επιχειρήσεων και μόνο.          
Είναι σκόπιμο στο επιχειρηματικό σχέδιο που θα παρουσιάζεται στο δικαστήριο να γίνεται αναφορά όχι μόνο στην επιχείρηση αυτή καθαυτή αλλά και στους φορείς της, και το ιστορικό τους, τις συναφείς δραστηριότητες που ίσως έχουν και την έως τώρα εν γένει στάση τους στην αγορά. Με τον τρόπο αυτό θα εκλογικευτεί προ το συμφέρον όλων, υπαγομένων, πιστωτών, κοινωνίας και δημοσίου, η υπαγωγή ή όχι μιας επιχείρησης στην πτωχευτική διαδικασία διάσωσης.

REUTERS: Market Pulse: Euro soars. Memo to Frankfurt: get used to it

   
The euro rockets up through $1.35and with the ECB so far refusing to get drawn into the global “currency war”, it looks set to rise further. Plus a strong Italian bond auction, but Fiat not so upbeat.

CNN: Ford's European struggles

   
Ford CFO and Executive VP, Bob Shanks, talks to CNN's Richard Quest about his company's struggles in Europe.

EURONEWS: Court delays Peugeot job cuts

   
PSA Peugeot Citroen says a court ruling over 8,000 job cuts will delay but not halt them.

CNBC: Markets Reacting Well to Spanish GDP: Expert

 
Fernando Fernandez from the IE Business School, tells CNBC that the Spanish data has to be put in perspective and is not really that bad considering the amount of fiscal consolidation.