ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Owning the Past




Women who have just completed an intensive therapy program for veterans in Long Beach, Calif., shared their experiences of sexual trauma in the military, which led to homelessness for some.

A Papal Farewell




Pope Benedict XVI spends his final day as head of the Roman Catholic Church.

Strategy International

Defense Stocks Up Again



 
Defense stocks are up this year, despite concerns over government spending cuts to the industry. Richard Aboulafia, Teal Group Corporation, provides perspective.

LinkedIn Consistently Growing



LinkedIn has been consistently growing all 3 of its businesses, a sharp contrast to Groupon, reports CNBC's Julia Boorstin.

Η GAEA επιβραβεύει τις πιο ευρηματικές ιδέες νέων ανθρώπων, υλοποιώντας τον διαγωνισμό Reinspire Greece



Η GAEA, πολυβραβευμένη ελληνική εταιρεία παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων υψηλής ποιότητας, καινοτομεί για μια ακόμα φορά, προωθώντας και υλοποιώντας μια σημαντική πρωτοβουλία, τον διαγωνισμό “Re-isnpire Greece”.

Σκοπός του εν λόγω διαγωνισμού είναι να προωθήσει ένα καινοτόμο μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής και αγροτικής παραγωγής, στηρίζοντας ευρηματικές ιδέες νέων ανθρώπων.

Μέσω του “Re-Inspire Greece”, η GAEA σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή επιδιώκει να προωθήσει εκτός από την καινοτομία, μια νέα κουλτούρα γύρω από την καλλιέργεια της γης. Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι διττός. Αφενός να αντιμετωπιστεί η δύσκολη πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας και που έχει να κάνει με την μεγάλη ανεργία που πλήττει τους νέους και τους αναγκάζει να φύγουν από την πατρίδα τους. Αφετέρου να ανοίξει νέους δρόμους για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ελληνικής γης.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι νέοι ηλικίας 18 έως 35 ετών που ζουν στη χώρα μας αλλά και οι νέοι Έλληνες του εξωτερικού καλούνται να καταθέσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο για την ίδρυση επιχείρησης στην Ελλάδα, με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα. Μέσα από αυτή τη διαγωνιστική διαδικασία, οι 10 πιο καινοτόμες προτάσεις που θα αναδειχθούν θα βραβευθούν με 25.000 ευρώ η κάθε μία, από την GAEA. Τα ποσά αυτά θα προέλθουν από τις πωλήσεις του εξαιρετικού βιολογικού παρθένου ελαιολάδου “Antiparos” που λανσάρει η GAEA στην αμερικανική αγορά.  Επιπλέον η Τράπεζα Πειραιώς, συνεργάτης στο “Re-Inspire Greece” δίνει τη δυνατότητα ευνοϊκής χρηματοδότησης για την υλοποίηση των νικητριών προτάσεων. Τέλος, η GAEA θα ανοίξει την είσοδο στην αγορά για τους νικητές, διαθέτοντας το εκτεταμένο και παγκόσμιο δίκτυο διανομής της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα προσφέρει πολύτιμες συμβουλές τεχνογνωσίας, ενώ η εταιρεία ορκωτών λογιστών RSM International θα παράσχει στους νικητές δωρεάν νομική και λογιστική υποστήριξη.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για το διαγωνισμό μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Νοεμβρίου, μετά από τη σχετική αξιολόγηση των υποψηφίων.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για το διαγωνισμό μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες αλλά και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το επιχειρηματικό τoυς σχέδιο στην ιστοσελίδα www.reinspiregreee.com....

Did Vatican's Financial Problems Push Pope Out?

Feb. 28 (Bloomberg) -- Bloomberg's Mike McKee reports on Pope Benedict XVI stepping down and the financial problems facing the Vatican Bank. He speaks on Bloomberg Television's "Bottom Line." (Source: Bloomberg)

Why Is Amazon Moving Into Collectibles?

Feb. 28 (Bloomberg) -- Amazon Marketplace VP Peter Faricy discusses his company's move into collectibles. He speaks on Bloomberg Television's "Money Moves." (Source: Bloomberg)
 
 

WSJ: Could You Unplug for 24 Hours?

  
Are you addicted to technology - constantly checking emails, text messages and posting on social media? "It's Your Biz" author Susan Solovic joins Lunch Break with the latest stats on how technology may be making us less productive, and what to do about it.

EURONEWS: Record loss for Spain's Bankia amid recovery signs

  
Bankia has reported Spain's biggest ever corporate loss - 19.2 billion euros.

CNN: Pope Benedict's final public audience

  
Devoted followers flock to Vatican City to see Pope Benedict's last public audience.

Θριάσιο-Ικόνιο: συνδυασμένες μεταφορές με προορισμό τη διεθνή αγορά



Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης εγκαινίασαν σήμερα τη νέα σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει την περιοχή του Θριασίου (σταθμός Ασπρόπυργος) με το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά στο Ικόνιο.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των υπουργών Κ. Χατζηδάκη και Κ. Μουσουρούλη και του διευθύνoντος συμβούλου της PCT SA, Captain Fu Chengqiu:

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης:

Κ. Χατζηδάκης: «Ξεπεράστηκαν δυσκολίες χρόνων και πολλές δικαστικές εμπλοκές και πλέον παραδίδεται σήμερα το σιδηροδρομικό έργο Θριάσιο – Ικόνιο. Ένα έργο εξαιρετικά δύσκολο, 17 χιλιόμετρα με δέκα σήραγγες και δέκα γέφυρες. Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό τεχνικό έργο. Ακόμα περισσότερο όμως η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για τον ελληνικό σιδηρόδρομο όσο και για το λιμάνι του Πειραιά. Το λιμάνι του Πειραιά, ένα πολύ μεγάλο λιμάνι για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ήταν αποκομμένο από τον σιδηρόδρομο την ώρα που όλη η Ευρώπη μιλάει για συνδυασμένες μεταφορές. Τώρα πια τόσο ο ελληνικός σιδηρόδρομος όσο και το λιμάνι του Πειραιά μπαίνουν σε μια καινούργια εποχή. Την εποχή των συνδυασμένων μεταφορών και αυτή η εξέλιξη δίνει δύναμη τόσο στο σιδηρόδρομο όσο και στο λιμάνι. Αυτό το έργο είναι άλλωστε η βάση της συμφωνίας ανάμεσα στην COSCO, την HP και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αύριο θα υπάρξει η υπογραφή αυτής της συμφωνίας. Όλες αυτές οι εξελίξεις υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω στην κρίση. Προχωρεί μπροστά και θα περάσει στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης:

Κ. Μουσουρούλης: «Υποδεχόμαστε με πολλή χαρά εδώ στον Πειραιά τον υπουργό Ανάπτυξης και τον αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος εγκαινίασε σήμερα μια πολύ σημαντική εμπορευματική γραμμή. Μια γραμμή που θα κάνει το λιμάνι του Πειραιά να «πετάει». Θα δώσει ανταγωνιστικότητα στις υποδομές που έχουν ήδη δημιουργηθεί και θα δημιουργήσει ανάπτυξη με ισχυρές θέσεις εργασίας. Ως υπουργός Ναυτιλίας που εργάστηκα και συνεχίζω κι εργάζομαι για να αποκτήσει επιτέλους η χώρα ένα ολοκληρωμένο σύστημα μεταφορών, κυρίως όσον αφορά στα λιμάνια, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Ευχαριστώ τον υπουργό και τους συνεργάτες του και όλους όσοι εργάστηκαν, τους φορείς υλοποίησης, γι’ αυτό το δύσκολο τεχνικό έργο που τόσα χρόνια η Ελλάδα προσπαθεί να ολοκληρώσει».

Και ο διευθύνων σύμβουλος της PCT SA, Captain Fu Chengqiu: 

Captain Fu Chengqiu: «Πιστεύω ότι αυτό το έργο θα είναι ιδιαιτέρως καλό για την Ελλάδα στο μέλλον. Εμείς στην COSCO έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τις επιχειρήσεις και θέλουμε να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την COSCO και την
HP».

EURONEWS: German employment still strong

   
The number of Germans out of work fell in February, increasing hopes that domestic demand will help support growth in Europe's largest economy.

EURONEWS: Trade dominates talks on Francois Hollande's first visit to Russia.

   
French President Francois Hollande met with Russian President Vladimir Putin Moscow with trade at the top of the agenda.

WSJ: BS Dances to Government's Tune

   
The British government, once a silent shareholder, is increasingly calling the shots at Royal Bank of Scotland, the bank it bailed out in 2008. WSJ's Max Colchester has the details

Επενδύσεις 42,9 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό χερσαίων εμπορικών οδικών μεταφορών



Την απόφαση ένταξης 383 επενδύσεων Εκσυγχρονισμού Χερσαίων Εμπορικών Οδικών Μεταφορών στο ΕΣΠΑ υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Γιώργος Γιαννούσης. Πρόκειται για επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 42,9 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 29,8 εκατ. είναι η δημόσια δαπάνη (Κοινοτική και κρατική συμμετοχή).

Σημειώνεται ότι η δημόσια δαπάνη αυξήθηκε από 26,13 στα 29,8 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενισχυθούν επιπλέον 45 προτάσεις που είχαν αξιολογηθεί θετικά αλλά δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα λόγω εξάντλησης του αρχικού προϋπολογισμού. Επιπλέον, η απόφαση του γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων προβλέπει ότι άλλες 120 προτάσεις που έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία πάνω από τη βάση μπορούν να ενταχθούν στο μέλλον, εφόσον εξευρεθούν πρόσθετοι πόροι.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Χερσαίων Εμπορικών Οδικών Μεταφορών προκηρύχθηκε το Δεκέμβριο του 2011 ενώ η προθεσμία υποβολής των προτάσεων έληξε το Μάιο του 2012. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΦΕΠΑΕ οι περισσότερες προτάσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί σε μεγάλο ποσοστό, κάτι που σημαίνει ότι η απορρόφηση των κονδυλίων θα γίνει άμεσα. Οι πληρωμές προς τους δικαιούχους αναμένεται να ξεκινήσουν σε ορίζοντα 6 – 8 εβδομάδων.

Ο εκσυγχρονισμός των εταιρειών χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών, θα δώσει τη δυνατότητα στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες οδηγούς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης καθώς και να προσαρμοστούν ταχύτερα στην αλλαγή των εμπορικών και καταναλωτικών συνηθειών, εξαιτίας της κρίσης.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εξασφαλίσει:

•Μείωση του μεταφορικού κόστους μέσω της αύξησης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων με την χρήση σύγχρονου εξοπλισμού.
•Προϋποθέσεις μείωσης του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων με την εφαρμογή συστημάτων εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας, εκπαίδευσης οδηγών, τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης μετακινήσεων οχημάτων, τη μείωση αγορών ανταλλακτικών και σέρβις και την εφαρμογή προωθητικών ενεργειών.
•Συνθήκες υγιούς ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικής τους θέσης.
•Δυνατότητα σταδιακής μείωσης του αριθμού των μεμονωμένων οδηγών-επιχειρήσεων και δημιουργία σύγχρονων επιχειρήσεων με στόχο την επίτευξη οικονομιών κλίμακας.
Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις που ενισχύονται περιλαμβάνουν,  μεταξύ άλλων δαπάνες:
- για βελτιώσεις κτηρίων και λοιπών εγκαταστάσεων,
- για την προμήθεια και συντήρηση εξοπλισμού μηχανημάτων και συστημάτων σχετικών με τον τομέα,
- για ΑΠΕ και προμήθεια εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας,
- για ενέργειες εκπαίδευσης, πιστοποίησης, συμβουλευτικών υπηρεσιών,
- για την ανάπτυξη e- Υπηρεσιών (e-marketplaces, ανάπτυξη ηλεκτρονικού εμπορίου),
- για την συμμετοχή σε εκθέσεις, κα.

REUTERS: Talking on the phone is so last decade - Ericsson

  
Forget talking on the phone, data is the future for all telecom operators and gear makers says Ericsson CEO Hans Vestberg

REUTERS: Millionaire plans to send couple to Mars

 
Space tourist and Multimillionaire entrepreneur Dennis Tito unveils plans to send a couple to Mars in January 2018.

CNN: Mozilla launches Firefox OS

  
Mozilla Chairwoman, Mitchell Baker talks to CNN's Kristie Lu Stout about introduction of their new Firefox OS.

Η Ελλάδα στη Βαρκελώνη

IRIDA Labs (www.iridalabs.gr)
Η IRIDA Labs ιδρύθηκε το 2009 από μια ομάδα μηχανικών και παρέχει τεχνολογία αιχμής στο πεδίο των ημιαγωγών και της πνευματικής ιδιοκτησίας (IP) για τη Μηχανική Όραση και την Ανάλυση Βίντεο. Το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει ενσωματωμένο λογισμικό όρασης για σταθεροποίηση βίντεο και αναγνώριση προσώπου, καθώς και βιβλιοθήκη επεξεργασίας σήματος και εικόνας (ISP), η οποία λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο. Με το IRIS-ISP, η IRIDA Labs προσφέρει έναν οικονομικό και χαμηλής ισχύος σχεδιασμό, που δίνει χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης DSC σε φορητές και κινητές συσκευές. Ο σταθεροποιητής βίντεο VISTA που ανέπτυξε, είναι μια μοναδική HD (1080p/30fps) χαμηλής ισχύος λύση για high-end κινητές συσκευές. Η εταιρία έχει έδρα την Ελλάδα, με εκπροσώπηση στις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Κορέα. 

Mobile Monday Αθηνών (www.momoath.com)
Το Mobile Monday είναι μία διεθνής κοινότητα που αποτελείται από λάτρεις της κινητής τηλεφωνίας/τεχνολογίας. 
Με τοπικά παραρτήματα σε πάνω από 160 πόλεις ανά τον κόσμο, τα μέλη του Mobile Monday συγκεντρώνονται σε μηνιαίες συναντήσεις για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα τεκταινόμενα στο χώρο της κινητής. Οι εκδηλώσεις Mobile Monday της Αθήνας πραγματοποιούνται 4-5 φορές το χρόνο πάντα με ελεύθερη είσοδο και με σκοπό να διευκολυνθεί η συνεργασία, η δικτύωση και η ανταλλαγή γνώσης γύρω από τον χώρο του mobile και των συναφών τεχνολογιών. Ιδρύθηκε στην Αθήνα από τον Ανδρέα Κωνσταντίνου (Visionmobile) και τη Βίκη Κολοβού (Taggzy), επιχειρηματίες του χώρου της κινητής, ξεκίνησε τις δράσεις της τον Οκτώβρη του 2011 και διοργανώνεται με τη βοήθεια εθελοντών, ενώ βασίζεται σε χορηγίες εταιριών για να πραγματοποιήσει τις εκδηλώσεις της.   

 Alluvion (www.alluvion.eu)
Η ALLUVION Α.Ε. εδρεύει στην Αθήνα και συμμετέχει στο ΔΣ του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ). Το βασικό προϊόν της εταιρείας ονομάζεται ALV POS και είναι μία ολοκληρωμένη λύση λογισμικού μέσω της οποίας επιτυγχάνεται ο συγχρονισμός υπολογιστή και κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εφικτή η διαχείριση του ψηφιακού περιεχομένου του τελευταίου. Το ALV POS στοχεύει κατά κύριο λόγο σε δίκτυα καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, παρέχοντας υπηρεσίες Προστιθέμενης Αξίας. Η αρχιτεκτονική δομή της πλατφόρμας επιτρέπει την πλήρη τροποποίησή της και την ενσωμάτωση σε συστήματα τρίτων. Το ALV POS έχει ήδη εγκατασταθεί σε περισσότερα από 750 καταστήματα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και στην Ρουμανία. 

Analogies (www.analogies.eu)
Η Analogies S.A. είναι εταιρεία σχεδιασμού και ανάπτυξης πνευματικής ιδιοκτησίας ημιαγωγών  (SIP) που παρέχει διεπαφές (interfaces) υψηλής ταχύτητας καθώς και δομές σύνθετης επεξεργασίας σήματος για ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα που έχουν χρήση σε εφαρμογές κινητής, ασύρματης και ενσύρματης συνδεσιμότητας.
Στα πλαίσια του MWC 2013 η εταιρεία παρουσιάζει τις 60Ghz/5GHz PLL όπως και τις FEC δομές της που είναι κατάλληλες για δίκτυα κινητής τεχνολογίας 4G/LTE.
Επιπλέον την δομή IP φυσικού επίπέδου USB3.0 που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υψηλής ταχύτητας συνδεσιμότητα σε κινητές συσκευές.
Εδρεύοντας στο Innohub στην Πάτρα, η εταιρεία εξυπηρετεί εταιρείες πώλησης ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και συστημάτων (fabless IC, IDMs, OEMs, ODMs) που χρησιμοποιούν κυκλώματα SOCs με διεπαφές υψηλής ταχύτητας ή δομές σύνθετης επεξεργασίας σήματος.

Atcom (www.atcom.gr)
Από την ίδρυση της, το 2000, η ATCOM επικεντρώνεται στην ανάπτυξη επαγγελματικών λύσεων διαχείρισης περιεχομένου, έχοντας αποκτήσει μια τεράστια πελατειακή βάση, που ξεπερνάει τις 2100 εγκαταστάσεις, απ’ όλο το φάσμα της αγοράς. 
Για να το επιτύχει αυτό, η ATCOM πάντα επένδυε στην υποδομή, στο ανθρώπινο δυναμικό και στην εξειδίκευση, συστατικά απαραίτητα για τη δημιουργία υπηρεσιών ποιότητας οι οποίες θα βοηθήσουν στην εξάπλωση της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι βασικές λύσεις της ATCOM περιλαμβάνουν τα εμπορικά προγράμματα Netvolution και Tapvolution, που αντανακλούν την εστίαση της εταιρείας στα συστήματα διαχείρισης ψηφιακού περιεχομένου και στην ανάπτυξη σύνθετων web και mobile εφαρμογών.

Fasmetrics (www.fasmetrics.gr)
H FASMETRICS είναι η πρώτη τεχνική εταιρεία μελετών & μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2005 από ηλεκτρολόγους και ηλεκτρονικούς μηχανικούς με μακρά και πολυετή εμπειρία στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, την ηλεκτρονική και τις τηλεπικοινωνίες.
Το βασικό τεχνολογικό αντικείμενο της FASMETRICS είναι προϊόντα και υπηρεσίες για τη βελτιστοποίηση ραδιοδικτύων τα οποία έχουν σκοπό να καλύψουν την αλματώδη ανάγκη της αγοράς τηλεπικοινωνιών.
Στη Fasmetrics, πιστεύουν ακράδαντα στην καινοτομία. Βασισμένη σε αυτό σχεδιάζουν και υλοποιούν λύσεις, με υψηλές προδιαγραφές και απόδοση, καλύπτοντας μελλοντικές ανάγκες υποδομής, των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

EURONEWS: Bulgaria to hold early elections to end widespread protests

   
Bulgaria is is to hold early elections to end its political crisis. Prime Minister Boiko Borisov resigned last week over the sometimes violent demonstrations over high electricity prices with thousands accusing the government of being a "Mafia" due to rampant corruption and its failure to improve living standards in the EU poorest state.

Reuters Breakingviews: EU warns banks to behave - or face consequences

  
The EU bank bonus cap is the authorities telling the banks to get their houses in order or face the consequences, says Reuters Breakingviews. The banks should comply with the spirit of the proposed regulation.

CNN: Airbus A350 time crunch

 
EADS CEO Tom Enders talks about the challenges of releasing the Airbus A350.

REUTERS: U.S. Morning Call: Biggest Losers: JCPenney & Groupon

  
JCPenney and Groupon are tanking in the premarket today, after posting disappointing results.

WSJ: LinkedIn Tries to Push Into Facebook's Turf

  
LinkedIn shares are up 6.8 percent while other social networks tanked. Social media expert Jay Oatway tells the WSJ's Deborah Kan how this professional-networking website came out on top.

BLOOMBERG: Boeing Faces Long Road on 787 Battery Testing

In "Company News," Bloomberg's Francine Lacqua reports on today's top business stories of the day. She speaks on Bloomberg Television's "On The Move."

CNN: David Miliband weighs in on Iran

  
Former British foreign minister David Miliband discusses the strategy being used to deal with Iran's nuclear program.

CNBC: Rebalancing Key to Turkey: Bank Governor

  
Erdem Basci, central bank governor of Turkey, tells CNBC why Turkey is sensitive to exchange rate volatility and the focus should be on rebalancing rather than growth.

REUTERS: Samsung? They don’t scare us…

  
Samsung’s dominance in mobile phones is no barrier to entry for new firms, says Huawei marketing chief Shiao Yang as the Chinese firms sets out to grab a bigger share of consumer markets.

EURONEWS: EU acts to cap bankers' bonuses

  
In a world first, the European Union has agreed to cap extravagant bankers' bonuses from 2014. The provisional deal means that bonuses will be capped at a year's salary, unless a majority of shareholders vote to up it to two years. It would also apply to bankers employed by an EU-based institution living outside the union.

BLOOMBERG: Is a Bersani-Berlusconi Coalition Best for Italy?

Nick Xanders, equity strategist at BTIG, discusses the likelihood of a coalition government in Italy with Pier Luigi Bersani and Silvio Berlusconi joining forces and takes a look at the looming sequestration in the United States. He speaks on Bloomberg Television's "Countdown."

CNN: Growth on the slowdown in India

  
India's economy is growing at the lowest pace in nearly a decade, Sumnima Udas visits a factory in Delhi.