ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Archiving in the Digital Era




Want to see Einstein’s family tea set? How about scripts from “The Carol Burnett Show”? Archivists are the specialists who protect and display these objects for posterity, now more online than ever.

European Markets Pin Economic Hopes on ECB Rate Cut

April 30 (Bloomberg) -- Bloomberg Economics Editor Michael McKee examines expectations for an ECB rate cut and whether it would actually help the European economy. He speaks on Bloomberg Television's "In The Loop."

How to Read BP's Results



 
Tom Bergin, European corporate strategy correspondent at Reuters, discusses BP's "surprisingly good" results but highlights that earnings were down.

Fighting Limits of Personal Freedoms in Turkey

April 30 (Bloomberg) -- Deputy Prime Minister of Turkey Ali Babacan discusses trade and investment between Turkey and the United States and where Turkey stands on its path to joining the European Union. TONIGHT on Charlie Rose @ 8p & 10p ET.

CNN: Traveling at 'hypersonic' speeds

 

Max Foster talks to Paul Brice, Aerodynamics expert about the U.S. Air Force program to develop a 'hypersonic' aircraft.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



Ποιος θα βάλει την ταφόπλακα στο κόμμα που στιγμάτισε την πολιτική ιστορία της Ελλάδας αναζητείται εναγωνίως. Ένα κόμμα που το 1981 συγκέντρωσε την ελπίδα της γενιάς του Πολυτεχνείου πνέει τα λοίσθια σήμερα καταχρεωμένο, όπως και η χώρα που κυβέρνησε. Φυσικά και η Κυβέρνηση του Καραμανλή του νεώτερου συνέβαλε παράλληλα στο να ξενιτεύονται σήμερα  οι νέοι και να ζούμε ως κοινωνία ημέρες του 1920 και 1950. Ο κ.Βενιζέλος έγκριτος συνταγματολόγος διαισθάνεται ότι η Ρώμη πλέον έπεσε και ψάχνει απεγνωσμένα για σανίδα σωτηρίας. Με μία τεχνητή ένταση οδεύει στη διάλυση του ΠΑΟΚ ελπίζοντας αυτός να μην είναι ο τελευταίος «αυτοκράτορας». Το καράβι όμως βουλιάζει και είναι δύσκολο ο καπετάνιος να σωθεί. Oσο για την Ελλάδα; Την Ρωμιοσύνη μην την κλαις…

Κάνοντας τη διαφορά στην Ανταγωνιστικότητα, Γυναίκες στην κορυφή των επιχειρήσεων (Σχέδιο Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Ισορροπία των Φύλων στα Διοικητικά Συμβούλια)

Η σημερινή κατάσταση ως προς τη συμμετοχή γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων, οι ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες  για αύξηση της συμμετοχής αυτής, καθώς και οι εμπειρίες των κρατών-μελών και των ίδιων των επιχειρήσεων σχετικά με τις μεθόδους που ακολουθούν και τα αποτελέσματά τους, θα συζητηθούν σε ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνει ο Τομέας Ηγεσίας (ΤΗΓΕ) και ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της ΕΕΔΕ και το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ).

Η εκδήλωση με θέμα «Κάνοντας τη διαφορά στην Ανταγωνιστικότητα, Γυναίκες στην κορυφή των επιχειρήσεων» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 στις 17:00, στην αίθουσα Ερμής του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενόψει της επεξεργασίας της οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Το θέμα αφορά στη μεθοδολογία για την προβλεπόμενη σταδιακή εισαγωγή γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών, δηλαδή με την ψήφιση ρυθμιστικής οδηγίας είτε με αυτορρύθμιση της αγοράς.


Με κεντρική ομιλήτρια την εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ελληνίδα ευρωβουλευτή κ. Ρόδη Κράτσα, θα εξεταστούν, με λόγο και αντίλογο, θέματα όπως:

·Υπάρχουν πλεονεκτήματα στην ενεργό συμμετοχή περισσότερων γυναικών στελεχών στην διοίκηση των επιχειρήσεων;
·Ποιά η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια εικόνα, όσον αφορά στη συμμετοχή των γυναικών στη λήψη αποφάσεων οικονομικής επιρροής;
·Γιατί θεωρείται σκόπιμη μια ρύθμιση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τί  προβλέπει η ρύθμιση αυτή (χρονοδιάγραμμα, ποσοτικά & ποιοτικά στοιχεία οδηγίας);
·Ποιά η παγκόσμια & ευρωπαϊκή πραγματικότητα για την ουσιαστική συμμετοχή γυναικών σε θέσεις ευθύνης;
·Ποιός ο ρόλος του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης για τις επιχειρήσεις;
·Ποιά τα πρακτικά παραδείγματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες,
·Ποιά είναι τώρα η εικόνα της συμμετοχής γυναικών στα ΔΣ στην Ελλάδα και πόσο ώριμη είναι η αγορά;

Τα θέματα αυτά, καθώς και η ετοιμότητα της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, θα συζητηθούν από τους πλέον ειδικούς και έγκυρους συνομιλητές, ενώ θα παρουσιαστούν και τα ευρήματα έρευνας για τις γυναίκες στην κορυφή των επιχειρήσεων.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Unilever και υποστηρικτής ο Όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια.

More Quality Action in Europe Than U.S.: Sternlicht

April 30 (Bloomberg) -- Barry Sternlicht, CEO at Starwood Capital, talks with Willow Bay from the Milken Institute Global Conference in Los Angeles about his investment strategy in Europe and the opportunities that market offers. They speak on Bloomberg Television's "Market Makers."

Κόστος Πασχαλινού Τραπεζιού

 Το ΚΕ.Π.ΚΑ. πραγματοποίησε έρευνα αγοράς, για τις τιμές των τροφίμων, στην Πασχαλινή αγορά, με σκοπό να ενημερώσει τους Καταναλωτές. Η τιμοληψία έγινε την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013.

 
Όπως είναι φανερό, από τον παραπάνω πίνακα, υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις, ανάμεσα στις ανώτερες και στις κατώτερες τιμές των ίδιων προϊόντων. Το αποτέλεσμα είναι ότι ένα τραπέζι, με προϊόντα υψηλών τιμών, θα στοιχίσει διπλάσια, από ένα τραπέζι, με τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες ποσότητες, που, όμως, αγοράστηκαν με τις κατώτερες τιμές. Μια προσεκτική έρευνα, πριν από κάθε αγορά, και αξιοποιώντας τις προσφορές, αποφεύγοντας τις παγίδες, μπορούμε να πετύχουμε χαμηλότερο κόστος, για το τραπέζι μας.


Το ΚΕ.Π.ΚΑ. υπολογίζει ότι το φετινό Πασχαλινό τραπέζι, για 8 – 10 άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα, θα στοιχίσει από 75,33 ευρώ έως 158,64 ευρώ. Δηλαδή, από +0,14 % έως +1,95%, σε σχέση με πέρυσι.

To ΚΕ.Π.ΚΑ. συνιστά, στους καταναλωτές: Όχι υπερβολές στις ποσότητες, που αγοράζουμε. Η υψηλότερη τιμή δε σημαίνει, πάντοτε και καλύτερη ποιότητα. Οι τιμές των κρεάτων, ίσως, διαφοροποιηθούν, ενόψει των διαπραγματεύσεων μεταξύ κτηνοτρόφων – εμπόρων.
Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30.

Why the Crisis Was Good for European Banks



 
David Enrich, European banking editor at Wall Street Journal, discusses European banks' quarterly results and says the positive outcome of the crisis is that banks have refocused on core areas.

Η FedEx Γιορτάζει τα 40 της Χρόνια με Υπηρεσίες Συνεισφοράς και με το Βλέμμα στο Μέλλον

Παράλληλα, η Orbit Couriers και η FedEx κλείνουν 10 χρόνια συνεργασίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία που λανσάρισε την παράδοση την επόμενη ημέρα είναι σαράντα ετών.
Τον Απρίλιο του 1973, η FedEx Corp (NYSE: FDX), γνωστή ως Federal Express, ξεκίνησε τη λειτουργία της στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μέμφις, με τη διανομή 186 πακέτων σε 25 πόλεις των ΗΠΑ. Σήμερα, η FedEx και τέσσερις θυγατρικές της εξυπηρετούν πάνω από 9 εκατομμύρια πακέτα κάθε ημέρα μέσα από ένα δίκτυο υψηλής τεχνολογίας – το οποίο έχει σχεδιαστεί για να συνδέονται οι πελάτες από αέρος, γης και θάλασσας σε περισσότερες από 220 περιοχές σε όλον τον κόσμο.

Το 2013, η FedEx κλείνει επίσης δέκα χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με την Orbit Couriers, επίσημη αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα και θυγατρική του Ομίλου ΟΡΦΕΑΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ.

"Για 40 χρόνια, οι άνθρωποι της FedEx έχουν αφοσιωθεί στο να βοηθούν τους πελάτες μας να διασυνδέονται σε όλον τον κόσμο", δήλωσε ο Frederick W. Smith, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FedEx Corp. "Σήμερα, τα περισσότερα από 300.000 μέλη της ομάδας μας σηματοδοτούν το ορόσημο αυτό, με αφοσίωση που διασφαλίζει ότι τα 40 χρόνια είναι μόνο η αρχή."

Για να τιμήσει τις τέσσερις δεκαετίες επιτυχημένης πορείας, η FedEx καθιερώνει τον Απρίλιο ως παγκόσμιο μήνα συνεισφοράς, τιμώντας ομάδες και κοινότητες με έργα εθελοντών σε όλο τον κόσμο.

Η FedEx στο Χθες και το Σήμερα

Από την έναρξη των δραστηριοτήτων της το 1973, η FedEx έχει εξελιχθεί σε οδηγό των δεικτών της παγκόσμιας οικονομίας, συνδέοντας το 99% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Σήμερα, η FedEx περιλαμβάνει ποικίλλες αλλά συμπληρωματικές, μεταξύ τους,  επιχειρήσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας με λύσεις σχεδιασμένες για τις ανάγκες του παγκόσμιου και του τοπικού εμπορίου.

Η εταιρεία που συνέδεσε το όνομά της με την “παράδοση την επόμενη ημέρα” έχει προσαρμοστεί για να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, πρωτοπορώντας στη μεταφορά και τον εντοπισμό των προϊόντων σε όλον τον κόσμο. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει τώρα μια ευρεία γκάμα από επιλογές, καθώς και επιχειρηματικές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών των πελατών κάθε μεγέθους, από ανερχόμενες επιχειρήσεις έως μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Από την αρχή, η καινοτόμος προσέγγιση "hub and spoke» της εταιρείας στις ολοκληρωμένες διαδικασίες μεταφοράς με τη χρήση προηγμένων συστημάτων πληροφορικής, έθεσε τις βάσεις για ένα περίπλοκο δίκτυο ικανό να διακινεί εκατομμύρια πακέτα σε όλο τον κόσμο. Στην πιο πολυάσχολη ημέρα από την έναρξη της πριν από 40 χρόνια, τη 18η Δεκεμβρίου 2012, η FedEx διακίνησε 19,8 εκατομμύρια πακέτα. Εκτιμάται ότι η FedEx έχει διακινήσει πάνω από 31 δισεκατομμύρια συσκευασίες από το 1973.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη FedEx του σήμερα και του αύριο, δείτε το online φυλλάδιο της εταιρείας.

Σαράντα χρόνια καινοτομίας...

Δήλωση Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοινώνονται τα εξής:

«Τον Απρίλιο συνεχίστηκε, με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς, η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς τους ιδιώτες.
Έτσι το κράτος ανταποκρίνεται στο χρέος του και συνακόλουθα ενισχύει τη ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών, από την έναρξη της διαδικασίας, τέλος Δεκεμβρίου του 2012, μέχρι σήμερα, τέλος Απριλίου του 2013, έχει ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 3,7 δισ. ευρώ.

Έτσι, μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί περίπου το 77,5% των αιτημάτων των Υπουργείων και εκκρεμεί, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης, και επίκειται η ολοκλήρωσή τους, αιτήματα ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, σημειώνουμε ότι η προώθηση της επίλυσης θεσμικών και λειτουργικών προβλημάτων, που έχει συντελεστεί, έχει συμβάλλει στην αύξηση του ύψους των τελικών πληρωμών από τους χρηματοδοτούμενους δημόσιους φορείς προς τον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι, το μήνα Απρίλιο έγιναν τελικές πληρωμές προς τους ιδιώτες ύψους 736 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο μέσος όρος τελικών πληρωμών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 ανήλθε στα 430 εκατ. ευρώ ανά μήνα.

Το συνολικό ύψος των τελικών πληρωμών, δηλαδή των χρημάτων που πήγαν στην πραγματική οικονομία, ανήλθε στα 2,2 δισ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του έτους, ενώ από το Μάρτιο έχουν πληρωθεί, σχεδόν στο σύνολό τους, οι βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες επιστροφές φόρων.

Το αποτέλεσμα είναι ο δείκτης συνολικών πληρωμών επί του συνόλου των χρηματοδοτούμενων πόρων να διαμορφωθεί στο 60% τον Απρίλιο από 48% το Μάρτιο.

Συνεπώς, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τη δυναμική τους, εκτιμούμε ότι η θετική πορεία της διαδικασίας αποπληρωμής θα συνεχιστεί και το Μάιο.

Βεβαίως, σε κάθε περίπτωση, κρίνεται σκόπιμη η εγρήγορση όλων των εμπλεκομένων ώστε να εναρμονιστούν ακόμα περισσότερο οι χρηματοδοτήσεις με τις τελικές πληρωμές, που, σε συνθήκες ύφεσης, έχει ανάγκη η πραγματική οικονομία και η ρευστότητά της».

Reaching Customers Anywhere



 
Are Traasdahl, CEO of Tapad, explains how his company helps businesses monetize mobile technology through cross-device advertising.

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του Getbusy.gr

Έπαινος βέλτιστης πρακτικής στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρωτοβουλία

Ολοκληρώθηκε ο μεγάλος online διαγωνισμός γνώσεων για νέους 17 έως 28 χρονών του εκπαιδευτικού portal Getbusy.gr με την πραγματοποίηση των τελικών, κατά τη διάρκεια των οποίων αναδείχτηκαν οι μεγάλοι νικητές. Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία Getbusy.gr, που εντάσσεται στο διεθνές πρόγραμμα Youthspark της Microsoft έλαβε πρόσφατα έπαινο ως βέλτιστη και καινοτόμος πρακτική, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Βραβείων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μια σημαντική επιβράβευση που έρχεται να προστεθεί στη διάκριση που έλαβε στο πλαίσιο του μεγάλου συνεδρίου “Grand Coalition for Digital Jobs” στις Βρυξέλλες, στις 4 και 5 Μαρτίου 2013.

Οι τελικοί του διαγωνισμού του Getbusy.gr έλαβαν χώρα το Σάββατο 27 Απριλίου, στο ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, με τη συμμετοχή των 30 υποψηφίων, οι οποίοι στον online διαγωνισμό είχαν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία. Οι υποψήφιοι αφού χωρίστηκαν σε ομάδες κλήθηκαν να διαγωνισθούν σε case studies επιχειρηματικότητας, αλλά και να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα ενώπιον της επιστημονικής επιτροπής του Getbusy.gr, η οποία και επέλεξε τους νικητές.


Μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού είναι:

•Οι Γεώργιος Χατζηθεοδοσίου και Γιώργος Αρσενάκος, οι οποίοι κερδίζουν από μια πλήρη υποτροφία στο ALBA Graduate Business School.
•Ο Γιώργος Τσιάπος, ο οποίος κερδίζει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο European BizSpark Summit στο Βερολίνο.
•Οι Χρήστος Κονισπολιάτης και Βασίλης Κελέρης, οι οποίοι κερδίζουν από μια πλήρη υποτροφία στο DEREE-The American College of Greece.
•Ο Γιώργης Κατσανεβάκης, ο οποίος κερδίζει μια υπηρεσία προετοιμασίας για επαγγελματική συνέντευξη από την ΗR PASSPORT.
•Η Μαρία Τζάλιου, η οποία κερδίζει μια υπηρεσία πλήρους σύνταξης βιογραφικού από την ΗR PASSPORT.
•Η Σταματία Τουρνά, ο Ελευθέριος Κοτσολούκας και ο Κωνσταντίνος Γιαμαλής, οι οποίοι κερδίζουν από ένα πρόγραμμα Συμβουλευτικής από τη FLYA CONSULTING και την ISON.



Ο online διαγωνισμός του Getbusy.gr ξεκίνησε στις 26 Νοεμβρίου 2012, καλώντας τους νέους να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων, αλλά και ευρύτερων γνώσεων για την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα, προκειμένου να διαπιστώσουν το πραγματικό επίπεδο «ετοιμότητάς» τους. Η συμμετοχή του κοινού ήταν υψηλή καθώς εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη του διαγωνισμού, περισσότερα από 11.500 άτομα απάντησαν στο quiz του διαγωνισμού, ενώ μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση στο portal, όπου καταγράφηκαν πάνω από 50.000 επισκέψεις, αλλά και στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook, με περισσότερους από 14.500 νέους να την ακολουθούν για συχνή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της επιχειρηματικότητας και της αγοράς εργασίας.


Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης η κα Τινίτα Γεωργαντζή, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς δήλωσε: «Στη Microsoft Ελλάς δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της τεχνολογίας μας, της καινοτομίας μας, το εκτενές δίκτυο των συνεργατών μας, καθώς και τα προγράμματά μας στο πλαίσιο της ΕΚΕ, ώστε να πετύχουμε απτά αποτελέσματα για το καλύτερο μέλλον των νέων στην Ελλάδα. Η διάκριση του GetBusy.gr ως καινοτόμος και βέλτιστη πρακτική στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από πέντε μόλις μήνες ζωής του προγράμματος, αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Microsoft Ελλάς, τη HePIS και τους λοιπούς συντελεστές του προγράμματος. Πολύ ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός πως για την πρωτοβουλία αυτή έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και έχουν συμβάλει ενεργά πληθώρα εταιρειών και εκπαιδευτικών οργανισμών, ενώ μεγάλη είναι και η ανταπόκριση των νέων της χώρας».

Στη συνέχεια ο Γεώργιος Χατζηθεοδοσίου, 1ος σε κατάταξη νικητής του Getbusy Finals  δήλωσε: «Σε μια εποχή αβεβαιότητας και αλλαγών, είναι τιμή μου να βρίσκομαι στους νικητές του διαγωνισμού του GetBusy.gr. Η άψογη οργάνωση και υλοποίηση, δείχνουν πως ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί. Συγχαρητήρια σε όλους».

Σημειώνεται ότι το Getbusy.gr περιέχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό και απευθύνεται στους νέους που αναζητούν εργασία και επιθυμούν να ενδυναμώσουν τις δεξιότητές τους στο σύγχρονο και ιδιαίτερα απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον ή ενδιαφέρονται να αποκτήσουν βασικές γνώσεις επιχειρηματικότητας. Η δράση αυτή υλοποιείται από το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS), τη Microsoft Eλλάς και την PEOPLECERT με την υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, του DEREE-The American College of Greece και των εταιρειών Intelen, Flya Consulting, HR Passport, Close the Loop, ISON Psychometrica, Look 4 Studies.Com και My Future Career. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το Emea.gr, Startup.gr, Appgaraz.gr και το deasy.gr.

Big Business of Girl Scout Cookies



 
The Girl Scouts are going high tech, and with a sales force of 3.2 million, it won't be long before they hit a billion dollars in sales, reports CNBC's Kayla Tausche.

Έλεγχοι ΣΔΟΕ

Το Σώμα Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ελέγχων για την εορτή του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς και με σκοπό να προστατεύσει την Δημόσια Υγεία, τους καταναλωτές από αισχροκέρδειες και τα Δημοσιονομικά συμφέροντα του Δημοσίου, διενεργεί συνεχείς ελέγχους διακίνησης αγαθών στην αγορά, τα σύνορα και τα λιμάνια,  προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα των προϊόντων  για διάθεση στην κατανάλωση, η προέλευση αμνοεριφίων για αποφυγή κερδοσκοπίας και οι συνθήκες διατήρησης, διάθεσης και διακίνησης.

Προς τούτο έχουν συσταθεί κοινά συνεργεία, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, με το Υπουργείο Ανάπτυξης, τον ΕΦΕΤ, την Επιθεώρηση Υγείας και τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής.

Γίνονται επισκέψεις στα σφαγεία, ελέγχονται φορτηγά ψυγεία μεταφοράς κρεάτων και αλιευμάτων και έχουν κληθεί οι εισαγωγείς ζώντων ζώων να ενημερώνουν υποχρεωτικά για τις εισαγωγές.


Από την Παρασκευή 26 Απριλίου έως και την Δευτέρα 29 Απριλίου έχουν πραγματοποιηθεί 406 έλεγχοι διακίνησης και έχουν ελεγχθεί 64 συνολικά επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εμπορία και συντήρηση τροφίμων.

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα η παραβατικότητα στη διακίνηση ανέρχεται στο  10% και όσον αφορά στις επιχειρήσεις το 36%

Ειδικότερα στους ελέγχους διακίνησης:

•Στην Πάτρα αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας από Φορτηγό, γιατί μετέφερε κάρβουνα χωρίς στοιχεία προέλευσης,
•Στα Σφαγεία Αιτωλικού αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας από Φορτηγό, γιατί μετέφερε νωπά κρέατα χωρίς στοιχεία προέλευσης και διακίνησης,
•Στις περιοχές Θεσσαλονίκης και Κιλκίς ελέχθησαν φορτία  ζωντανών αμνοεριφίων ως προς την προέλευση ,
•Το ΣΔΟΕ ερευνά υπόθεση Ελληνοποίησης Βουλγαρικού ηλιελαίου, που φέρει τα εμπορικά σήματα επτά (7) Ελληνικών επιχειρήσεων.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό  και μεγαλύτερη συχνότητα τις επόμενες ημέρες στις Κεντρικές Αγορές και Ιχθυόσκαλες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και των λοιπών μεγάλων πόλεων, στα κέντρα διασκέδασης και τους παραδοσιακούς Πασχαλινούς προορισμούς.

Can Iraq combat sectarian violence?


Η COSMOTE εγκαινιάζει τη συνεργασία της με την Hellenic Seaways

Τη συνεργασία της με την εταιρεία Hellenic Seaways ανακοινώνει η COSMOTE, εξασφαλίζοντας μοναδικές προσφορές στους πελάτες της.

Από τον Ιούνιο, οι συνδρομητές της COSMOTE που ταξιδεύουν με την Hellenic Seaways, στο πλαίσιο του προγράμματος Deals for You, θα μπορούν να απολαμβάνουν μοναδικές προσφορές σε επιλεγμένα πλοία της Hellenic Seaways, όπως τα Flyingcat και Highspeed, για επιλεγμένους προορισμούς στο Αιγαίο.

Τα ταχύπλοα της Hellenic Seaways, που θα διασχίζουν το Αιγαίο «ντυμένα» στα χρώματα της COSMOTE, είναι τα Flyingcat 4, 5 και 6 και Highspeed 4, 5 και 6.

H Hellenic Seaways είναι η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία, η οποία με τα συμβατικά και ταχύπλοα πλοία της εξυπηρετεί περισσότερα από 30 λιμάνια στις Κυκλάδες, το Β.Α. Αιγαίο, το Ν.Α. Αιγαίο, την Κρήτη, τον Αργοσαρωνικό και τις Β. Σποράδες.

Can Google search predict stock market?


«Ο κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Π.».

Τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της οποίας τα μέλη του ανέδειξαν, έπειτα από σχετική ψηφοφορία, τον κ. Βασίλη Κορκίδη ως Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Π., ενώ τηρήθηκε 1 λεπτού σιγή εις μνήμην του εκλιπόντα Προέδρου Γεώργιου Κασιμάτη.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Δημήτρης Μαθιός,  στην αρχή της διαδικασίας ανακάλεσε την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Προέδρου, στο όνομα της σύμπνοιας και της ενότητας των μελών. Η απόφαση του αυτή έτυχε της γενικής επιδοκιμασίας του σώματος. Επομένως, σε σύνολο 60 ψηφισάντων, ο κ. Β. Κορκίδης εξελέγη νέος Πρόεδρος με 53 ψήφους ενώ 6 ήταν τα λευκά ψηφοδέλτια και 1 άκυρο.


Μετά την εκλογή του, ο κ. Β. Κορκίδης επεσήμανε: «η απώλεια του Γιώργου Κασιμάτη άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο ΕΒΕΠ, στην επιχειρηματικότητα και στην κοινωνία του Πειραιά εν γένει. Ο Γιώργος Κασιμάτης υπήρξε ένα υπόδειγμα αφοσιωμένου Προέδρου και θεσμικού εκπροσώπου και, σε κάθε περίπτωση, είναι δύσκολο να επαναληφθεί η «εποχή Κασιμάτη» στον επιμελητηριακό θεσμό. Παραταύτα, νιώθω ότι οφείλω στον Πειραιά, στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι, δηλαδή στο σπίτι μου, να ανταποκριθώ επάξια στην ιδιαίτερα τιμητική πρόκληση και εξαιρετικά απαιτητική προεδρία του ΕΒΕΠ. Η δεύτερη και τελευταία θητεία μου ως Πρόεδρος της ΕΣΕΕ θα λειτουργήσει συνδυαστικά και θα βοηθήσει στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΕΒΕΠ και στην αναβάθμιση της παρέμβασης μας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο υπέρ του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που επιδιώκουμε και δικαιούμαστε. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα κατορθώσουμε να προωθήσουμε αποτελεσματικά την υπόθεση της πειραϊκής επιχειρηματικότητας  σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Μαθιό για τη στήριξή του και κάθε έναν ξεχωριστά τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΠ για την ψήφο τους. Η κληρονομιά είναι βαριά, οι ευθύνες πολλές και η δουλειά που χρειάζεται ακόμα περισσότερη. Δεν φοβάμαι τίποτα από όλα αυτά, έχω εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου και πιστεύω ότι το νέο προεδρείο του ΕΒΕΠ θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων, ακόμα και σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς».
Μια από τις πρώτες προτάσεις του κ. Β. Κορκίδη ήταν όπως η αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Β.Ε.Π. να πάρει την ονομασία του εκλιπόντος Προέδρου.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με την εκλογή του κου Ν. Μαυρίκου ως Β΄ Αντιπροέδρου στη θέση του κ. Β. Κορκίδη. 

Herbalife 1Q Profit Gains Amid Ackman-Icahn Dispute

April 30 (Bloomberg) -- Bloomberg senior markets correspondent Julie Hyman reports that Herbalife Ltd. topped first-quarter profit estimates while raising its 2013 earnings forecast. She speaks on Bloomberg Television's "In The Loop.

Πρωτιά των έξυπνων κινητών τηλεφώνων στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων στο πρώτο τρίμηνο 2013 παγκοσμίως, σύμφωνα με την IDC

Πηγή/Source: www.sepe.gr

Αυξητικά αλλά με ηπιότερο ρυθμό κινήθηκε η παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Σύμφωνα με την IDC η αύξηση κυμάνθηκε στο 4%. Συνολικά στο πρώτο τρίμηνο του 2013 οι κατασκευαστές διέθεσαν 418,6 εκατομμύρια συσκευές έναντι 402,4 εκατομμυρίων συσκευών το πρώτο τρίμηνο του 2012 και  483,2 εκατομμύρια συσκευές κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

Αναλυτικά, οι πωλήσεις των έξυπνων κινητών τηλεφώνων έφτασαν τα 216,2 εκατομμύρια τεμάχια στο Q113, αριθμός που αντιστοιχεί  στο 51,6% του συνόλου των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων. Η αύξηση της αγοράς των έξυπνων τηλεφώνων στο πρώτο τρίμηνο του 2013 έφτασε το 41,6%, εάν αναλογιστεί κάποιος πως στο αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2012 πωλήθηκαν 152,7 εκατομμύρια τεμάχια. Ωστόσο το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο κατά 5,1% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2012 οπότε πωλήθηκαν 227,8 εκατομμύρια τεμάχια.

“Οι  χρήστες κινητών τηλεφώνων θέλουν υπολογιστές στις τσέπες τους. Οι ημέρες που τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνταν κατά κύριο λόγο για τηλεφωνικές κλήσεις και αποστολή μηνυμάτων κειμένου είναι μακρινό παρελθόν",
δήλωσε ο Kevin Restivo, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης  IDC's Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker. "Ως αποτέλεσμα, έχει αλλάξει η ισορροπία στην αγορά των κινητών τηλεφώνων και οι υπεύθυνοι χάραξης της πολιτικής παραγωγής τηλεφώνων είναι εξαρτώμενοι πλέον από την πορεία των λεγόμενων έξυπνων συσκευών".

"Η εμφάνιση των κινεζικών εταιρειών μεταξύ των κορυφαίων smartphone
s πωλητών είναι πια γεγονός”, σημείωσε ο Ramon Llamas, διευθυντής έρευνας  IDC's Mobile Phone team. "Πριν από ένα χρόνο, οι ηγέτες της αγοράς Nokia, BlackBerry (τότε Research In Motion), και η HTC ήταν μεταξύ των κορυφαίων πέντε. Πλέον οι Κινέζοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Huawei και της ZTE, καθώς και της Coolpad και Lenovo, έχουν κάνει σημαντικά βήματα στην αγορά με τις αντίστοιχες Android έξυπνες συσκευές τους".Οι τάσεις στους κατασκευαστές

Σύμφωνα με την IDC η Samsung διατήρησε τη θέση που κατείχε στο τέλος του 2012. Στο πρώτο τρίμηνο του 2013 πώλησε περισσότερες συσκευές σε σύγκριση με τους υπόλοιπους της πρώτης πεντάδας. Το νέο απόκτημα της εταιρείας είναι το Samsung Galaxy S4 του με νέα χαρακτηριστικά. Αυτό που απομένει είναι να αποδειχτεί πώς τα νέα έξυπνα κινητά Tizen-powered της Samsung θα ενταχθούν στο συνολικό smartphones χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Στο 6,6% κινήθηκε η αύξηση των πωλήσεων του iPhone 5 της Apple. Ωστόσο, η τελευταία φορά που το iPhone σημείωσε μονοψήφιο ρυθμό ανόδου ήταν το 3Q09. Το iPhone maker κατέχει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των smartphone για τα τελευταία πέντε τρίμηνα.

Η LG επέστρεψε στα smartphones και λανσαρίστηκε στο Top 5 της κατάταξης μετά από δύο τρίμηνα απουσίας. Η LG ελπίζει να συνεχίσει την ανοδική πορεία της με το λανσάρισμα της σειράς F και L.

Η Huawei έχει δείξει σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με το σημείο που βρισκόταν πριν από ένα χρόνο. Από τότε η εταιρεία διπλασίασε σχεδόν τις πωλήσεις των συσκευών σε περιοχές εκτός της Ασίας/Ειρηνικού, το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Η ZTE συνέχισε την ανοδική τάση των επιδόσεων της που καθορίστηκαν από  το προηγούμενο έτος, με ισχυρή παρουσία στην Ασία/Ειρηνικό και τη Βόρεια Αμερική, αλλά με μικρή παρουσία στην περιοχή της ΕΜΕΑ και της Λατινικής Αμερικής. Με στόχο την αύξηση των εσόδων της κατά 30% αυτό το έτος η ZTE θα προσπαθήσει να αυξήσει την παρουσία της  στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

WSJ: Money Can't Buy Happiness? Think Again.

   

A new study finds that for rich and poor alike, as income climbs, so does one’s sense of well-being. Brenda Cronin reports.

Δηλώσεις Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη και Προέδρου ΕΤΕΑΝ Γιώργου Γεροντούκου για τις δράσεις του Ταμείου:

Κ. Χατζηδάκης:  «Ξεκινάει σήμερα το Πρόγραμμα «Επιχειρηματική επανεκκίνηση» με τα πιο χαμηλότοκα δάνεια στην αγορά. Το ΕΤΕΑΝ ξεκινάει το πρόγραμμα αυτό, δίνοντας το ίδιο 275 εκατομμύρια ευρώ κι έχοντας συμφωνήσει με 14 τράπεζες ότι θα δώσουν και εκείνες από την πλευρά τους, ακόμα 275 εκατομμύρια ευρώ. Άρα μιλάμε για ένα πρόγραμμα για κεφάλαια κίνησης και για επενδύσεις, που αφορά σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ, με επιδοτούμενο επιτόκιο κατά 50%. Πράγμα που σημαίνει ότι με τις σημερινές τιμές τα δάνεια από το πρόγραμμα «επιχειρηματική επανεκκίνηση» θα είναι στο ύψος περίπου του 4,5%.

Είναι πιστεύω μια ευκαιρία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι κάτι για το οποίο χρειάστηκε να δουλέψουμε για κάμποσους μήνες, λόγω και των εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα. Αυτή την ώρα όμως ολοκληρώθηκε η διαδρομή και από σήμερα μπορεί οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, είτε εκείνοι που έχουν υφιστάμενες σήμερα επιχειρήσεις είτε αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν καινούριες επιχειρήσεις, να απευθυνθούν σε 14 διαφορετικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων φυσικά όλων των μεγάλων τραπεζών, προκειμένου να αξιοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα, που είναι το πιο φιλικό πρόγραμμα που υπάρχει σήμερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ελληνική τραπεζική αγορά».


Γ. Γεροντούκος: «Σε συνέχεια των όσων είπε ο κ. Υπουργός να πούμε ότι παράλληλα με το Πρόγραμμα της «Επιχειρηματικής επανεκκίνησης» στην ΕΤΕΑΝ τρέχουν άλλα τέσσερα-πέντε προγράμματα που ενδιαφέρουν το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Ένα από αυτά είναι οι στοχευμένες δράσεις που τις κληρονομήσαμε από το παρελθόν και οι οποίες όπως ξέρετε είναι οι δράσεις για τον «Θεματικό τουρισμό» και την «Πράσινη Ανάπτυξη» την οποία τρέχει η Εθνική Τράπεζα και μέχρι στιγμής οφείλουμε να ομολογήσουμε αρκετά επιτυχημένα. Είναι η δράση «Εξωστρέφεια», η οποία χρηματοδοτεί κεφάλαια κινήσεως για επιχειρηματικά σχέδια, αλλά και δάνεια για επενδυτικά σχέδια, την οποία τρέχει η Eurobank. Κι ένα μικρό κομμάτι έχει αφήσει η Alpha Bank στη «Γενική επιχειρηματικότητα» με 5 εκατομμύρια και η Πειραιώς για την «Εφοδιαστική αλυσίδα» επίσης 5 εκατομμύρια.

Αυτά τα λέμε, αν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και ενδιαφέρον για κεφάλαια κινήσεως, γιατί να θυμίσουμε ότι και εκεί έχει γίνει μια μικρή τροποποίηση και μπορούν οι επιχειρήσεις, για τις στοχευμένες αυτές δράσεις που σας ανέφερα, επαναλαμβάνω να πάρουν δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο, επίσης επιδοτούμενα κατά 50%.


Πέρα από αυτό σε λίγες μέρες θα έχουμε το Ταμείο Εγγυοδοσίας στην αγορά, το οποίο θα δημιουργεί προϋποθέσεις και θα εγγυάται επίσης μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να πάρουν δάνεια για κεφάλαια κινήσεως, να πάρουν δάνεια για επενδύσεις, να πάρουν δάνεια έναντι επιχορηγήσεων, το οποίο επίσης είναι πολύ σημαντικό. Βολεύει περισσότερο τις εταιρίες και τις επιχειρήσεις εκείνες που έχουν ελλείπουσα φερεγγυότητα, που τους λείπουν καλύμματα δηλαδή. Ενώ τα μέχρι σήμερα ταμεία δανειοδοτήσεων, που λέμε είναι ταμεία τα οποία διευκολύνουν το κόστος κεφαλαίων των επιχειρήσεων. Το Ταμείο Εγγυοδοσίας διευκολύνει τις επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες έχουν έλλειμμα καλυμμάτων.

Πέρα από αυτό το Ταμείο να θυμίσω ότι ο κύριος Υπουργός μαζί με τον Υπουργό Αιγαίου Νήσων Τουρισμού είχαν εξαγγείλει ένα Ταμείο Νήσων και είναι ήδη πραγματικότητα. Έχει κρεμαστεί η πρόσκληση στο τραπεζικό σύστημα, έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον δύο τράπεζες. Μέχρι τις 20 Μαΐου αναμένεται να κλείσει η συγκεκριμένη προσφορά, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός.

Να θυμίσω ότι θα είναι χαμηλότοκα δάνεια προς επιχειρήσεις τουριστικές, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλα τα νησιά της χώρας. Θα είναι δάνεια για κεφάλαιο κινήσεως ή και για επενδυτικούς σκοπούς, μικρά δάνεια, 10 έως 30 χιλιάδες ευρώ. Όπως είχαν πει οι δύο Υπουργοί για νησιά κάτω από 3100 κατοίκους το επιτόκιο θα είναι μηδενικό, το δάνειο δηλαδή θα είναι άτοκο και πάνω από 3100 κατοίκους το δάνειο θα είναι χαμηλότοκο και να το πούμε, θα είναι 2,8%.

Άρα λοιπόν επίσης περιμένουμε κάτι πάρα πολύ καλό και μετά τις 20 Μαΐου θα είμαστε σε θέση για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το που θα έχουν κλείσει οι προσφορές. Είναι 80 εκατομμύρια το πρόγραμμα.

Πέρα απ΄ αυτό, σήμερα το πρωί έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα για το «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον». Όπως ξέρετε έχουν κλείσει κάποιες περιφέρειες, δεν υπήρχαν πόροι για να συνεχίζει το πρόγραμμα, πάρθηκε μια σημαντική απόφαση να διατεθούν πόροι στις ολοκληρωμένες περιφέρειες όπως η Κεντρική Μακεδονία, η Δυτική, η Ήπειρος.

Άρα οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει θα ησυχάσουν, θα πάρουν τα χρήματά τους, έτσι όπως προβλέπει το πρόγραμμα. Και ελήφθη επίσης μια σημαντική απόφαση, μήπως όλα αυτά τα κεφάλαια διατεθούν με νέα μορφή στην αγορά, προκειμένου να είναι πιο φιλικά προς το νοικοκυριό.

Παράλληλα τρέχει και το Ταμείο Εγγυητικών Επιστολών, το οποίο είναι από ίδιους πόρους της ΕΤΕΑΝ, το οποίο θα θέλαμε κι εσείς οι ίδιοι στην καθημερινότητά σας να συμβουλεύετε τις επιχειρήσεις, να συμβουλεύετε τους επιχειρηματίες. Η εγγυητική επιστολή είναι ένα μέσο πιστωτικό, με το οποίο η μικρή επιχείρηση μπορεί να κάνει τη δουλειά της, χωρίς να δεσμεύει ρευστότητα, χωρίς να απασχολεί ρευστότητα από την οικονομία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και θα πρέπει όλοι να το κυνηγήσουμε αυτό το πρόγραμμα να το υλοποιήσουμε, να απορροφήσουμε αυτά τα κονδύλια που έχουν δεσμευτεί για το σκοπό αυτό».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α.ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και είχε μαζί του μακρά και αναλυτική συνεργασία.

Ο κ. Μανιτάκης ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη για την πορεία της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ειδικότερα για τα θέματα του σχεδίου νόμου για την οργάνωση της δημόσιας διοίκησης που πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση.

Επιπλέον τον ενημέρωσε για τον σχεδιασμό και την περαιτέρω εξέλιξη της κυβερνητικής πολιτικής για τον δημόσιο τομέα, καθώς και για τα σχετικά μέτρα που είναι αναγκαίο να ληφθούν, όπως εξαγγέλθηκαν και εγκρίθηκαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Βασικά θέματα της συνάντησης ήταν:

• Ο σχεδιασμός για την ένταξη 12.500 υπαλλήλων στο σχέδιο της Κινητικότητας, σε συνέχεια της αξιολόγησης δομών του δημοσίου και στο πλαίσιο της ορθολογικής ανακατανομής του ανθρώπινου δυναμικού εκεί όπου εντοπίζονται πραγματικές ανάγκες.


• Ο σχεδιασμός για αποχωρήσεις 15.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014 με τις αντίστοιχες διαδικασίες και δεξαμενές, και κυρίως μέσα από την αξιολόγηση και κατάργηση Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που θα αναλάβει η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή, αλλά και από την ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διευκόλυνση των αποχωρήσεων με τη δυνατότητα εθελούσιας εξόδου για τους υπαλλήλους που εντάσσονται σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα, με την εξαγορά πλασματικών χρόνων, εφόσον δεν κατοχυρώνεται πλήρης σύνταξη, είτε με αποζημίωση.

Αναλυτική αναφορά έγινε στην ανάγκη βαθειάς και ποιοτικής ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου, εφόσον οι σχεδιαζόμενες αποχωρήσεις συνοδευθούν με ισάριθμες προσλήψεις νέων και καταρτισμένων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν περάσει τη βάσανο αξιοκρατικών διαδικασιών.

Τέλος, συζητήθηκε και η ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα θεσμικές και νομικές ανωμαλίες και αδικίες που αναπαράγουν φαινόμενα πελατειακής συναλλαγής σε όλο το εύρος του δημόσιου τομέα.

Eurozone Inflation Dips to 1.2%, Unemployment Peaks

April 30 (Bloomberg) -- Bloomberg's Sara Eisen reports on today's "Top Headlines." She speaks on Bloomberg Television's "Bloomberg Surveillance."

Imperial Tobacco CEO: Illicit Products on the Rise



Alison Cooper, CEO of Imperial Tobacco, highlights the rise of illicit tobacco products following quarterly results and explains why it will continue to lobby the EU.

€150 million for brain research launches EU 'Month of the Brain'

At the start of its 'European Month of the Brain' initiative, the European Commission has earmarked some €150 million of funding for 20 new international brain research projects. It will bring the total EU investment in brain research since 2007 to over €1.9 billion. The 'European Month of the Brain' (#brainmonth) will highlight European research and innovation in the area of neuroscience, cognition and related areas through over 50 events across Europe this May. The initiative aims to showcase the latest achievements in the field, but also to urge a more decisive effort to combat brain diseases. It also aims at highlighting how studying the brain can revolutionise computing. The initiative comes as the profile of brain research has been raised recently with ambitious new projects in the EU (FET Flagship Human Brain Project – IP/13/54 and MEMO/13/36) and the US (BRAIN project). 

European Research, Innovation and Science Commissioner Máire Geoghegan-Quinn said: "Many Europeans are likely to be affected by brain-related disease or illness during their lifetime. Treating those affected is already costing us €1.5 million every minute and this burden on our healthcare systems is likely to rise as our population ages. Brain research could help alleviate the suffering of millions of patients and those that care for them. Unlocking the secrets of how the brain works could also open up a whole new universe of services and products for our economies."

Some 165 million Europeans are likely to experience some form of brain related diseases during their life. As the population ages, with more people affected by Alzheimer's and other neurodegenerative or age-related mental disorders, treatment costs are likely to go up sharply. Finding better ways of preventing and treating brain diseases is therefore becoming urgent. Understanding how the brain works is also important to keep our economies at the forefront of new information technologies and services.
The 'European Month of the Brain' will underline the crucial importance of brain research and healthcare for our societies and economies; showcase EU achievements in these fields; debate the future direction of research and policy; discuss how to improve the allocation of resources within and between individual countries; and lift taboos around mental health. See also MEMO/13/390.

Background

The 20 projects which are shortlisted for EU funding are expected to deliver new insights and innovations in key areas such as traumatic brain injury, mental disorders, pain, epilepsy and paediatric conduct disorders. While the projects cannot be named before the grant agreements are finally concluded, all are expected to start from this summer. Industry and small business partners will have a particularly strong involvement in three of the areas - mental disorders, epilepsy and paediatric conduct disorders – to fuel innovation and real-life solutions.

The EU budget has provided more than €1.9 billion for brain research since the start of the current EU framework programme for research, FP7 (2007-2013). This has funded 1,268 projects with 1,515 participants from the EU and beyond. There will still be opportunities for brain research under all three pillars – 'excellent science', 'industrial leadership' and 'societal challenges' of Horizon 2020, the next EU research and innovation programme. The 'Health, demographic change and well-being' challenge, which will aim to improve the diagnosis, understanding and treatment of diseases, will be particularly relevant.

More than 50 events on the human brain are on the 'European Month of the Brain' programme, from conferences, workshops and meetings to summer schools and teaching courses. Six of these events are being organised by the Irish EU Presidency. The European Commission will organise two major conferences, on 14 May in Brussels and – together with the Irish EU Presidency - on 27/28 May in Dublin.