ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ

Το αίσθημα της επιβίωσης ενός λαού απεικονίζει η δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα το «Έθνος της Κυριακής». Σε μία εκ του ασφαλούς έκφραση, μακριά από την μοναδική κάλπη της δημοκρατίας που οφείλει να στήνεται κάθε τέσσερα χρόνια στους λαούς που σέβονται τον εαυτό και το Σύνταγμα τους, ο λαός ζητάει το 2014 κατά 59% την αποφυγή βουλευτικών εκλογών, κατά 61% την ενότητα και τις Κυβερνήσεις συνεργασίας για τον κοινό σκοπό και κατά 58% την πλήρη εθνική υπόσταση, τη συγκυβέρνηση των πάλαι ποτέ ιδεολογικών χώρων της Δεξιάς και της Αριστεράς. Χώροι που στους νέους κάτω των 40 ετών, άνεργους κατά το πλείστον, έτοιμους να ξενιτευτούν και ζώντας στα συντρίμμια της κλοπής του δημοσίου πλούτου από τους φιλελευθέρους και τους σοσιαλιστές δεν λένε πολλά.

Το ελπιδοφόρο όλων, η μαγιά της αντίστασης, είναι αυτό το 23% που εκτιμά ότι η οικονομία το 2014 θα είναι καλύτερη. Είναι αυτοί που με τη δύναμη τους θα γεννήσουν το νέο, θα ανακαινίσουν το παλαιό και θα κρατήσουν ό,τι πιο δημιουργικό υπάρχει στη χώρα μας. Η Χρυσή Αυγή ένα φασιστικό ναζιστικό κόμμα όπως διακηρύττει ή ίδια δυστυχώς παραμένει υψηλά. Ντροπή για ένα λαό που έμεινε ανάπηρος στα βουνά της Ηπείρου πριν από δύο γενιές, ντροπή για την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και τηνΔικαιοσύνη που δεν μπορεί να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα για τιμωρία αυτών που εξευτελίζουν της χώρας μας στον πλανήτη. Πώς να μην παραμένει υψηλά η Χρυσή ή Ελληνική Αυγή όταν πολιτικοί και επιχειρηματίες, οι αχυράνθρωποι του παρακράτους, συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας ελεύθεροι και να δηλητηριάζουν την κοινωνία μας. Γεμάτοι έπαρση δίνοντας το κατιτίς από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έκλεψαν, μετακινούνται μεταξύ Ελλάδας Ελβετίας, Σιγκαπούρης και άλλων εξωτικών προορισμών για διακοπές ή δουλειές, ελέγχουν την επιχειρηματικότητα και μοιράζουν διαφήμιση από τα κλεμμένα σε κάθε τι καινούργιο που γεννιέται για να το ελέγξουν και να το καταστρέψουν.

Ας ευχηθούμε λοιπόν ότι αυτό το 23% της ελπίδας θα μεγαλώσει μέσα στο 2014 μικραίνοντας τις ακραίες φωνές του διχασμού, της απομόνωσης και της καταστροφής και θα αντικαταστήσει ό,τι σάπιο κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 2016 και την πραγματική κάλπη της δημοκρατίας όπου κάθε τσάμπα μάγκας, πολιτικός και πολίτης θα επιλέξει την επιβίωση ή μη του ιδίου, της οικογένειας και του λαού του…