ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ

Αναμφίβολα όσο πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για τις μίζες στην Άμυνα πληθαίνουν και οι επισκέψεις θεσμικών παραγόντων του τόπου, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, στην ελληνική δικαιοσύνη. Ενημερωτικές πάντα. Τελικά ίσως όλοι θέλουν τον γερμανό τους σε αυτή τη χώρα για να αποκαλυφθεί η λεηλασία του δημόσιου χρήματος και τα πολιτικά ανταλλάγματα αυτής εις βάρος των παιδιών μας. 

Όσο αργούν να λειτουργήσουν δυναμικά οι άλλες εξουσίες η δικαστική παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος για την αναγέννηση της χώρας. Κανείς δεν γνωρίζει τις αντοχές, σωματικές και ψυχικές, των εισαγγελικών λειτουργών αλλά αποτελούν πράγματι τη τελευταία ελπίδα για να μην μετακυλήσει η χώρα στο βούρκο της ανομίας. Το σημείο εκκίνησης της ανάπτυξης της χώρας ταυτόχρονα με την εκκαθάριση των ζιζανίων που παρασιτούσαν εις βάρος των αδαών για δεκαετίες. Των ηλιθίων κατά τους πολλούς του χθες.

Αυτό που αποτελεί πραγματική έκπληξη είναι η σιγή ιχθύος των αρμοδίων κυβερνώντων αλλά και των εν γένει δημοσίων προσώπων της τεχνης και του πολιτισμού για τις αποκαλύψεις της δικαιοσύνης. Κανείς δεν μιλάει για να σηματοδοτήσει την νέα εποχή. Όλοι δείχνουν να ανησυχούν και ψάχνουν το μαγικό χαλί που τόσες δεκαετίες διευκόλυνε τη χώρα, τους πολιτικούς της άρχοντες και φυσικά το λαό. Όλοι δείχνουν να φοβούνται τα φαντάσματα του χθες που συνεχώς φωτογραφίζονταν με τις ανώτατες πολιτικές και θρησκευτικές αρχές της χώρας χωρίς ντροπή.

Μία νέα ανοιξιάτικη εποχή λοιπόν έχει έρθει παγκοσμίως και δεν μπορεί να αλλάξει αυτό τουλάχιστον μέχρι την επόμενη δεκαετία. Όσες κραυγές και αναθεματισμούς, όσα χαμόγελα και συναλλαγές...